Spuzvasti
2.Casnik
BTW, Vidim da je MOJ post prvi u povijesti pomorac.net-a probio brojku od 100 000 pregleda![]()
![]()
Kad bi svi mladji dosli kod tebe, zato si najcitaniji
BTW, Vidim da je MOJ post prvi u povijesti pomorac.net-a probio brojku od 100 000 pregleda![]()
![]()
Kad bi svi mladji dosli kod tebe, zato si najcitaniji...Steta necemo se vidit na bunkeru, kasne nam radovi. Pozdrav posadi....
i sa ovim jednim sam ovo malo kose sto sam ima izgubija @Tom
Moderator je postove obrisao na moju zamolbu vjerujem, jer sam to i napisao na kraju posta pa neka brise tako ne bi tija da sad ode laskas samom sebi jer ljudi mogu steci krivi dojam u vezi onoga sto sam ja napisa.Takodjer strogo se drzim pravila foruma i ne vrijedjam pa moji postovi NISU MOGLI bit obrisani iz tog razloga.Ako se nekome ne svidja moje misljenje neka bude siguran da mi ga ni sa jednim svojim postom i argumentom nece uspit promjenit.Takodjer ako je polemika u pitanju tu sam kao pas kojemu bacis kost. Ne pustam je lako.Nisam vidio da se itko nasa uvrijedjen placama osim tebe.Pored toga izjava o demoraliziranju ne stoji,jer mene bi demoraliziralo da su place nikakve i budi siguran tada bi trazio kruva negdi drugdi u nekoj drugoj bransi.Ali dokle god ovdje postoji sansa i nada za doc na velike place ja sam tu.
Nego hajmo sad na tvoj najnoviji post.Kazes osobno si u situaciji da ides vise za iskustvom nego lovom.Znaci to nije slobodan izbor vec ti je situacija(zivot) nametnila takve karte.Ja sam osobno isao za iskustvom prvih 25 godina,a sad idem za lovom.Lova samo lova i ovo jos par godina sta mi je ostalo do penzije mislim zgrnit miljon,miljon i po erla za stare dane.Ne znam koliko ti godina imas ali moj ti je savjet da stices iskustvo bar do 50-te ili 55-te a onda se upustis u zgrtanje para kad vise nepoznanica ne budes ima jer steta je doc na pravu firmu i ispusit zbog neiskustva.
Ajmo ne stvarat sad famu oko DPO-a to je zanat ka i svaki drugi i jednako kao sto se nauci svaki drugi posal nauci se i DPO.Ne znam da li znas da si do prije ja mislim 3 godine moga polagat i ic na brod kao DP operater bez da imas ikakvu skolu.Tako znam kuvara koji je dugo vremena bija DPO.Ipak DPO-i koji su ode na ovom forumu su ljudi sa zavrsenim skolama i dolaze iz pomorskog okruzenja(ode ne mislim na geografsku sirin)
2012 Changes
izgleda da se pravila minjaju i nece vise moc kuvari za DPO samo ljudi iz struke tj stcw brevetom ako se ne varam...
Q. I do not have an OOW Certificate. Can I still train to become a Dynamic Positioning Officer?
A. Currently It is not a statutory requirement for you to hold an OOW certificate to be able to become a certified DPO. The DP Operator’s training programme is open to all ranks, provided they can meet the required DP watchkeeping time.
From 1st January 2012 the Minimum qualification will be set as STCW Regulation II/1 - II/2 - II/3 Deck and Regulation III/1 – III /2 – III/3 Engine.
Alternative Deck qualifications will be considered on a case-by-case basis.
Prospective DPO’s, who are in the process of training for an STCW certificate can start the DP scheme and complete all the elements, but cannot, apply for the DP certificate until they hold an appropriate STCW certificate.
Ljudi pozdrav, dobio sam ovu ponudu i prihvatio za 3/E, nemam iskustva u offshoru pa mi je day rate 200USD a treba negdje zapoceti, dolje vam pise koga sve traze i trebalo bi sutra letjeti na 28 dana. Ona je trazila danas ali sam rekao da to ne mogu. Pa ako je netko zainteresiran posaljite CV na ovu adresu: Aline Fiorini [af@aldelia.com]
Dear Traveler,
I have a temporary job opportunity that I would like to know if you are interested.
The job is for Odebrecht, who is refurbishing a semisubmersible in Spain â?? Canary Islands â?? Las Palmas. The job is a temporary job for 3 month (rotation is 28 X 28). The Semisub will be refurbished from November until December. After that, in January it will sail away to Brazil.
The requirements for this temporary position are:
- must be ready to travel asap (on Monday 10/10 if possible)
- safety and other certificates copy
- copy of passport
- CV
- 2 last experiences salary with details
- Airport of origin
More info on the shipyard:
ASTICAN
Can you please let me know if you are available or if you know any friends that are available?
We are also looking for the following positions below, if you know someone interested in this temporary job, please send me their CVs.
1 + 1 Chief Engineer
1 + 1 2nd Engineer
1 + 1 3rd Engineer
2 + 2 Motorman
1 + 1 Mechanic Supervisor
1 + 1 Chief mechanic
1 + 1 Mechnic Hydraulic
2 Crane Operators
1 + 1 RSTC
1 + 1 OST
1 + 1 Safety Supervisor
Thanks and regards,
Aline Kelly Fiorini
ALDELIA Ltd
International Business Development / Accounts Manager
GLOBAL STAFFING SOLUTIONS
-----------------------------------------
SAVE PAPER - THINK BEFORE YOU PRINT!
Mail to: af@aldelia.com
Mobile: +971 (0) 55 2127 104
Aldelia International LTD, Office no. 07, Al Khalidya Tower â?? Mezzanine 01, Al Khalidya Area - P.O. Box 29056 - Abu Dhabi UAE
Shark, hvala ti. Sad sam je zvao i odbio. Jos su mi neki frendovi rekli da je to smijesna ponuda i da ne prihvatim tako da je to sad konacno. Pa vecu lovu imam tu di sam sada, ali se zelim ubaciti u offshore pa sam htio pristati na bilo sto. Tako da ako je netko zainteresiran otvorena vam je sada i 3/E pozicija.

A moj SHARK, mene glava boli od ovih likova....ja molim boga da vidim nasega covika ovdje, ali kako?.....Ja sam ganjao ovo od pocetka, otvorilo se tako sto se otvorilo trziste, a ne zato sto sam ja rodjen za ovo....a ovima se daje sansa da udju direktno u pricu, neko vrime zrtvovati se ( i to je upitno) i poceti raditi lovu....ali ne, oni su iznad svega, ne shvacajuci da svi zele ovdje i da je guzva za popizditi , i kad ti netko da mot nema tu mudrovanja, vatas prvi avion i ako imas muda i znanja ti si tu i nema boga da te netkomakne odavde.....zato, gospodo jebite se i vi i moderatori koji brisu ovakve stvari, praveci Vam medvjedju uslugu zatvarajuci Vam oci.....tanto tempo e de despedida

Bome lijepo ste me popljuvali...
Bas si nasao crkvu gdje ces "Boga molit".....sada barem vidis da je neke stvari bolje drzati za sebe. Pusti ove sto bi tudjim K.... po koprivama!!
Colinu su banirali i po ovom sto citam, neznam zasto
evo za??to = ''zato, gospodo jebite se i vi i moderator''.......ovo njemu nije prvi put da su mu moderatori krivi za njegov stil izrazavanja...
A ti si ka pametan pa mucis i opet ces glasati za Jadranku Kosor i HDZ, jer imas dobru placu i za ostale pomorce u Hrvatskoj te zaboli kurac.
Vidis "pametni" ovaj forum je zamisljen da se pomaze pomorcima i da svak iznese svoje misljenje, a moje je, da se Traveler gadno zajeba, jer moj moto je uvijek bio, "prvo treba puzati da bi znao hodati".
Colinu su banirali i po ovom sto citam, neznam zasto, jer ja bi bio 100 put gore napisa, naime, ja bi banira tebe i to dozivotno, jer ocito skupljas informacije odavde i citas sto se tu dogadja, i onda kazes da smo "crkva di se bog ne moli"
Ja te vidim ko sto sam gore napisa, jedan veliki "SUPAK" koji sidi u sjeni i ceka da drugi obave posao za njega i opet ce glasati za HDZ jer je tebi dobro i veselis se kad je ostalima lose![]()
i opet ces glasati za Jadranku Kosor i HDZ, jer imas dobru placu

Provociras ha.....lako se tebi zajebavati kada imas placu vecu od uvazene gospodje Jadranke Kosor, gospodina Seksa i gospodina Djakica skupaCasper i sada pokojni(banirani) Colina su posljednja crta odbrane ovog foruma. Jedini ljudi koje trenutno vidim na forumu da govna ne umataju u celofan i imaju muda reci istinu ma kako surova bila. Pored njih postoje trenutno jos 3-4 forumasa ciji su postovi vrijedni paznje. Drugo sve je mlaka voda.
Izgubija sam gust pisat na ovom forumu,a uskoro cu i volju za citanjem jer ni nemas sto pametno za procitat. Red pozdrava,red pomoz Bog braco i red kako se osjecate.
Pored toga posao na offshoreu je tesko sranje. Osim love u tome poslu ne valja apsolutno nista. Zato cu odsada pocet aplicirat na kruzere. Odlucija sam se iduce 2-3 godine malo provodit dok mi i to ne dosadi.
A gdje su ti sada branitelji foruma Manji, Alkaid, Netjak, Off,Kokolo i Zrile?Niti Dalme nema vise?