Ako je netko zainteresiran za posao na Offshore

Kad bi svi mladji dosli kod tebe, zato si najcitaniji:)...Steta necemo se vidit na bunkeru, kasne nam radovi. Pozdrav posadi....

Znam ja da bi svi kod mene, jedno sam ja ovako na forumu, drugo u stvarnosti, ali neka vas mladih, dosta mi je i ovog tvog jednog, a di bi jos dvojica-trojica, ajme :udriglavom i sa ovim jednim sam ovo malo kose sto sam ima izgubija :rolleyes:

A bunker, hebiga, planirani smo za 13.09, a ja i ovaj tvoj idemo ranije doma.

A znan kako ti je, reci mu da vidin cesce kisu u Namibiji nego njega:D
Nema veze vidit cemo se mi jos koji put, bit cu ja ode spreman kad se
vas dvojica vratite, cekan vas do 25.11. Kaze CO bit ce zerce vise;)

@Tom
Moderator je postove obrisao na moju zamolbu vjerujem, jer sam to i napisao na kraju posta pa neka brise tako ne bi tija da sad ode laskas samom sebi jer ljudi mogu steci krivi dojam u vezi onoga sto sam ja napisa.Takodjer strogo se drzim pravila foruma i ne vrijedjam pa moji postovi NISU MOGLI bit obrisani iz tog razloga.Ako se nekome ne svidja moje misljenje neka bude siguran da mi ga ni sa jednim svojim postom i argumentom nece uspit promjenit.Takodjer ako je polemika u pitanju tu sam kao pas kojemu bacis kost. Ne pustam je lako.Nisam vidio da se itko nasa uvrijedjen placama osim tebe.Pored toga izjava o demoraliziranju ne stoji,jer mene bi demoraliziralo da su place nikakve i budi siguran tada bi trazio kruva negdi drugdi u nekoj drugoj bransi.Ali dokle god ovdje postoji sansa i nada za doc na velike place ja sam tu.
Nego hajmo sad na tvoj najnoviji post.Kazes osobno si u situaciji da ides vise za iskustvom nego lovom.Znaci to nije slobodan izbor vec ti je situacija(zivot) nametnila takve karte.Ja sam osobno isao za iskustvom prvih 25 godina,a sad idem za lovom.Lova samo lova i ovo jos par godina sta mi je ostalo do penzije mislim zgrnit miljon,miljon i po erla za stare dane.Ne znam koliko ti godina imas ali moj ti je savjet da stices iskustvo bar do 50-te ili 55-te a onda se upustis u zgrtanje para kad vise nepoznanica ne budes ima jer steta je doc na pravu firmu i ispusit zbog neiskustva.
Ajmo ne stvarat sad famu oko DPO-a to je zanat ka i svaki drugi i jednako kao sto se nauci svaki drugi posal nauci se i DPO.Ne znam da li znas da si do prije ja mislim 3 godine moga polagat i ic na brod kao DP operater bez da imas ikakvu skolu.Tako znam kuvara koji je dugo vremena bija DPO.Ipak DPO-i koji su ode na ovom forumu su ljudi sa zavrsenim skolama i dolaze iz pomorskog okruzenja(ode ne mislim na geografsku sirin)

2012 Changes

izgleda da se pravila minjaju i nece vise moc kuvari za DPO samo ljudi iz struke tj stcw brevetom ako se ne varam...
Q. I do not have an OOW Certificate. Can I still train to become a Dynamic Positioning Officer?
A. Currently It is not a statutory requirement for you to hold an OOW certificate to be able to become a certified DPO. The DP Operator’s training programme is open to all ranks, provided they can meet the required DP watchkeeping time.

From 1st January 2012 the Minimum qualification will be set as STCW Regulation II/1 - II/2 - II/3 Deck and Regulation III/1 – III /2 – III/3 Engine.

Alternative Deck qualifications will be considered on a case-by-case basis.

Prospective DPO’s, who are in the process of training for an STCW certificate can start the DP scheme and complete all the elements, but cannot, apply for the DP certificate until they hold an appropriate STCW certificate.

Last edited:
Ljudi pozdrav, dobio sam ovu ponudu i prihvatio za 3/E, nemam iskustva u offshoru pa mi je day rate 200USD a treba negdje zapoceti, dolje vam pise koga sve traze i trebalo bi sutra letjeti na 28 dana. Ona je trazila danas ali sam rekao da to ne mogu. Pa ako je netko zainteresiran posaljite CV na ovu adresu: Aline Fiorini [af@aldelia.com]

Dear Traveler,

I have a temporary job opportunity that I would like to know if you are interested.

The job is for Odebrecht, who is refurbishing a semisubmersible in Spain â?? Canary Islands â?? Las Palmas. The job is a temporary job for 3 month (rotation is 28 X 28). The Semisub will be refurbished from November until December. After that, in January it will sail away to Brazil.

The requirements for this temporary position are:

- must be ready to travel asap (on Monday 10/10 if possible)
- safety and other certificates copy
- copy of passport
- CV
- 2 last experiences salary with details
- Airport of origin

More info on the shipyard:

ASTICAN

Can you please let me know if you are available or if you know any friends that are available?

We are also looking for the following positions below, if you know someone interested in this temporary job, please send me their CVs.

1 + 1 Chief Engineer
1 + 1 2nd Engineer
1 + 1 3rd Engineer
2 + 2 Motorman
1 + 1 Mechanic Supervisor
1 + 1 Chief mechanic
1 + 1 Mechnic Hydraulic
2 Crane Operators
1 + 1 RSTC
1 + 1 OST
1 + 1 Safety Supervisor

Thanks and regards,
Aline Kelly Fiorini
ALDELIA Ltd
International Business Development / Accounts Manager
GLOBAL STAFFING SOLUTIONS
-----------------------------------------
SAVE PAPER - THINK BEFORE YOU PRINT!
Mail to: af@aldelia.com
Mobile: +971 (0) 55 2127 104
Aldelia International LTD, Office no. 07, Al Khalidya Tower â?? Mezzanine 01, Al Khalidya Area - P.O. Box 29056 - Abu Dhabi UAE

Ljudi pozdrav, dobio sam ovu ponudu i prihvatio za 3/E, nemam iskustva u offshoru pa mi je day rate 200USD a treba negdje zapoceti, dolje vam pise koga sve traze i trebalo bi sutra letjeti na 28 dana. Ona je trazila danas ali sam rekao da to ne mogu. Pa ako je netko zainteresiran posaljite CV na ovu adresu: Aline Fiorini [af@aldelia.com]

Dear Traveler,

I have a temporary job opportunity that I would like to know if you are interested.

The job is for Odebrecht, who is refurbishing a semisubmersible in Spain â?? Canary Islands â?? Las Palmas. The job is a temporary job for 3 month (rotation is 28 X 28). The Semisub will be refurbished from November until December. After that, in January it will sail away to Brazil.

The requirements for this temporary position are:

- must be ready to travel asap (on Monday 10/10 if possible)
- safety and other certificates copy
- copy of passport
- CV
- 2 last experiences salary with details
- Airport of origin

More info on the shipyard:

ASTICAN

Can you please let me know if you are available or if you know any friends that are available?

We are also looking for the following positions below, if you know someone interested in this temporary job, please send me their CVs.

1 + 1 Chief Engineer
1 + 1 2nd Engineer
1 + 1 3rd Engineer
2 + 2 Motorman
1 + 1 Mechanic Supervisor
1 + 1 Chief mechanic
1 + 1 Mechnic Hydraulic
2 Crane Operators
1 + 1 RSTC
1 + 1 OST
1 + 1 Safety Supervisor

Thanks and regards,
Aline Kelly Fiorini
ALDELIA Ltd
International Business Development / Accounts Manager
GLOBAL STAFFING SOLUTIONS
-----------------------------------------
SAVE PAPER - THINK BEFORE YOU PRINT!
Mail to: af@aldelia.com
Mobile: +971 (0) 55 2127 104
Aldelia International LTD, Office no. 07, Al Khalidya Tower â?? Mezzanine 01, Al Khalidya Area - P.O. Box 29056 - Abu Dhabi UAE

Rig kupljen od Stene...Stena Tay.Inace pozicija 3/E na Odebrechtu je placena oko 140 000 USD godisnje tako da je tih 200 USD na dan zaista smijesan day rate.

Shark, hvala ti. Sad sam je zvao i odbio. Jos su mi neki frendovi rekli da je to smijesna ponuda i da ne prihvatim tako da je to sad konacno. Pa vecu lovu imam tu di sam sada, ali se zelim ubaciti u offshore pa sam htio pristati na bilo sto. Tako da ako je netko zainteresiran otvorena vam je sada i 3/E pozicija.

Definitivno greska...mozda bi dobio direktan ugovor od OOG-a da si napravio ta dva ''hitcha'', ali buduci da si ih odbio nikada neces saznati.Kakav bi to bio ulaz...sa bulka na DP Semi Sub...Dobro ti je Colina rekao,samo slusaj svoje ''prijatelje'' i daleko ces dogurati.

Last edited:
Shark, hvala ti. Sad sam je zvao i odbio. Jos su mi neki frendovi rekli da je to smijesna ponuda i da ne prihvatim tako da je to sad konacno. Pa vecu lovu imam tu di sam sada, ali se zelim ubaciti u offshore pa sam htio pristati na bilo sto. Tako da ako je netko zainteresiran otvorena vam je sada i 3/E pozicija.

Stari moj jedino ti moze bit opravdanje ako imas Ljutu vezu za isti takav posal a puno bolje placen, u protivnom si se zaheba gadno:udriglavom

A moj SHARK, mene glava boli od ovih likova....ja molim boga da vidim nasega covika ovdje, ali kako?.....Ja sam ganjao ovo od pocetka, otvorilo se tako sto se otvorilo trziste, a ne zato sto sam ja rodjen za ovo....a ovima se daje sansa da udju direktno u pricu, neko vrime zrtvovati se ( i to je upitno) i poceti raditi lovu....ali ne, oni su iznad svega, ne shvacajuci da svi zele ovdje i da je guzva za popizditi , i kad ti netko da mot nema tu mudrovanja, vatas prvi avion i ako imas muda i znanja ti si tu i nema boga da te netkomakne odavde.....zato, gospodo jebite se i vi i moderatori koji brisu ovakve stvari, praveci Vam medvjedju uslugu zatvarajuci Vam oci.....tanto tempo e de despedida

ma kakva zrtva? Jeli sta ce u dvi rotacije izgubit, u odnosu na sadanju placu, mozda 10k $? evo ja odma dajen 15k$ ko me ukrca...:udriglavom

Last edited:
@Colina

Dobro si rekao,vrata su se opet otvorila i trenutno je 50-tak Drill Shipova i 20-tak Semi Suba ''under construction'' te ce se tamo negdje polovicom 2014 vrata skroz zatvoriti.Mogucnost da se upadne dirketno sa trgovacke moranrice u drilling je jednaka dobitku na lotu i takva prilika se ne dobiva svaki dan.

Nego kako je na Catarini?Uh da mi se vratit nazad u Koreju...bilo je to lijepih skoro 6 mj...easy money!!!

Bome lijepo ste me popljuvali... Ne dolazim sa bulka nego sa VLCC-a, iako to uopce nije vazno sada. Odbio sam to jer mi je zenska lijepo rekla da ce mene uzeti samo na 28 dana (ne cak niti na ova 3 mjeseca koja je tu napisala) i da nema sanse da me zadrze jer vec imaju ljudi s iskustvom ali da im sada treba 3/E na 28 dana da radi za 200 USD po danu. Prvo sam prihvatio a onda odustao jer mi treba siguran posao. S druge strane imam posao na Steni i ponudu za JDN koji su mi poslovi za stalno. A trenutna zivotna situacija mi je takva da ne mogu sad odjebat ove dvije firme i napravit 28 dana pa se onda cudit doma bez love samo da bi dobio 28 dana iskustva. Dosao sam ovdje da vam stavim ponudu ako nekome treba posao, a ne da odlucujete sto sam ja trebao i dal' sam glup ili nisam. Pozz i mirno more

Pozdrav,

Sad vec imas opravdanje, jer na taj nacin ako je iskljucivo i samo 28 dana onda nebi ni ja prihvatio ukoliko nisam slobodan doma na duze vrime tipa 4 miseca ili tako nesto.

Ispricavam ti se ovako javno jer sam prebrzo donosio zakljucke...na kraju krajeva svatko odlucuje o svojoj sudbini pa neznam sta se meni tribalo uplitat u to.

Pozdrav i svako dobro!

Bome lijepo ste me popljuvali...

Bas si nasao crkvu gdje ces "Boga molit".....sada barem vidis da je neke stvari bolje drzati za sebe.
Kada uzmes u obzir da se radi o "ad hoc" poziciji (men power agency, short notice, temporary job) 200 USD je jako malo love i ponuda je neozbiljna. Koliko sam skuzio, rig je u skveru ili nekakvom refitu i firma ocito trazi ekipu da im da ruku. Da ces kasnije dobiti ponudu za direktan employment nemozes biti 100 posto siguran. Koliko ti znaci u matrikuli imati stamp sa DP Rig-a koji je u refitu, nemam pojma. Pusti ove sto bi tudjim K.... po koprivama!!

Last edited:
Bas si nasao crkvu gdje ces "Boga molit".....sada barem vidis da je neke stvari bolje drzati za sebe. Pusti ove sto bi tudjim K.... po koprivama!!

A ti si ka pametan pa mucis i opet ces glasati za Jadranku Kosor i HDZ, jer imas dobru placu i za ostale pomorce u Hrvatskoj te zaboli kurac.
Vidis "pametni" ovaj forum je zamisljen da se pomaze pomorcima i da svak iznese svoje misljenje, a moje je, da se Traveler gadno zajeba, jer moj moto je uvijek bio, "prvo treba puzati da bi znao hodati".
Colinu su banirali i po ovom sto citam, neznam zasto, jer ja bi bio 100 put gore napisa, naime, ja bi banira tebe i to dozivotno, jer ocito skupljas informacije odavde i citas sto se tu dogadja, i onda kazes da smo "crkva di se bog ne moli"
Ja te vidim ko sto sam gore napisa, jedan veliki "SUPAK" koji sidi u sjeni i ceka da drugi obave posao za njega i opet ce glasati za HDZ jer je tebi dobro i veselis se kad je ostalima lose :uzdravlje

evo za??to = ''zato, gospodo jebite se i vi i moderator''.......ovo njemu nije prvi put da su mu moderatori krivi za njegov stil izrazavanja...

Po??tovani kolega Dida Propuh, ja to nisam vidio niti procitao, a kako i mogu kad si brzi na brisanju nego Doc Holiday na potezanju ;)

A ti si ka pametan pa mucis i opet ces glasati za Jadranku Kosor i HDZ, jer imas dobru placu i za ostale pomorce u Hrvatskoj te zaboli kurac.
Vidis "pametni" ovaj forum je zamisljen da se pomaze pomorcima i da svak iznese svoje misljenje, a moje je, da se Traveler gadno zajeba, jer moj moto je uvijek bio, "prvo treba puzati da bi znao hodati".
Colinu su banirali i po ovom sto citam, neznam zasto, jer ja bi bio 100 put gore napisa, naime, ja bi banira tebe i to dozivotno, jer ocito skupljas informacije odavde i citas sto se tu dogadja, i onda kazes da smo "crkva di se bog ne moli"
Ja te vidim ko sto sam gore napisa, jedan veliki "SUPAK" koji sidi u sjeni i ceka da drugi obave posao za njega i opet ce glasati za HDZ jer je tebi dobro i veselis se kad je ostalima lose :uzdravlje

Ne kuzim zasto te udaraju fobije o skupljanju informacija, nikada nisam sreo pomorca koji se ravna po (ovom) forumu, niti vidim koje su to informacije na ovom forumu tako vazne za mene.
Nadalje, ja pomognem savjetom na forumu ili preko PM kad me se pita, a ne izigravam kao ti velikog strucnjaka, savjetnika i dobrocinitelja koje se voli hvaliti koliko je on pomoga drugima. Buduci da si u dobrim odnosima sa moderatorom foruma, mozes procitati moje PM i uvjeriti se (tako ste barem radili skupa na Bourbona).
Kolegu Travelera, su napali i iznjeli hrpu savjeta bez uporista, ali nitko ne moze stati u njegove cipele. Covjeku u takvoj situaciji pomognes tako da mu das adresu HR ili rig managera i preporuku za ukrcaj, a ne pljuvanjem po njegovim privatnim odlukama.
Sto se tice Jadranke i HDZ-a tvoj profil/karakter vise odgovara uz njih nego moj. Kada sretnem likove poput tebe, sretan sam sto ne navigam sa nasim ljudima.
I ja tebe vidim u jednako dobrom svjetlu (kao i ti mene), kao lika kojem ovaj forum sluzi da izljeci svoje frustracije, i da glumi velicinu koja to nije, BTW da ti nije foruma jos bi gulio kod Pere Papana..... SUPAK mozes govoriti svojima doma......moderator ce mi izbrisati jer samo osobe poput tebe smiju pisati.

Last edited:
@OPD51

- Svaki forum pa i ovaj radi na principu davanja i primanja informacija.
- Ja neznam di sam se to hvalio necim, al ako ti pomazes ljudima kako tvrdis, jabi te molio da mi das ime jednog kojem si pomogao savjetom ili preporukom, za uzvrat ja ću tebi dat najmanje dvojicu koju sam ukrcao na svoj brk a nebrojim kolikima sam pomogao savjetom
- Po broju tvojih postova da se zakljuciti koliko pomazes
- Davno prije foruma sam ja otisa sa Pere, ali posto u nazivu imas 051 vjerojatno pretpostavljas sto bih vam obojici napravio bez vazelina
- Moderator je moj najbolji prijatelj i jedinog me banira na 15 dana a ostale banira na 7 dana
- Definiraj malo sto smo to radili na Bourbona zajedno?
- Ti nema?? mozak za navigati sa na??im ljudima, jer da bi bio vodja Hrvatima, mora?? biti mentalno i fizički jak, tebi očito to fali, zato ti je lak??e sa strancima di te niko ni??ta ne pita i ti sretan u svojoj veličini neznanja.
- Da se mene pitalo nikad HDZ nebi bio na vrhu, a ti si ovim potvrdio da će?? opet glasati za njih.
- Svojima doma kad zasluze ka?žem da su Supci, jer imam muda ?ženi i dici reci sto ih ide kad ih ide.
- Oprosti sto sam te nazvao supkom, mijenjam to u Abortus Hrvata i Hrvatskog pomorca:uzdravlje

??iv mi bio:uzdravlje

i opet ces glasati za Jadranku Kosor i HDZ, jer imas dobru placu

Hocu, hocu:hihi

Casper i sada pokojni(banirani) Colina su posljednja crta odbrane ovog foruma. Jedini ljudi koje trenutno vidim na forumu da govna ne umataju u celofan i imaju muda reci istinu ma kako surova bila. Pored njih postoje trenutno jos 3-4 forumasa ciji su postovi vrijedni paznje. Drugo sve je mlaka voda.
Izgubija sam gust pisat na ovom forumu,a uskoro cu i volju za citanjem jer ni nemas sto pametno za procitat. Red pozdrava,red pomoz Bog braco i red kako se osjecate.
Pored toga posao na offshoreu je tesko sranje. Osim love u tome poslu ne valja apsolutno nista. Zato cu odsada pocet aplicirat na kruzere. Odlucija sam se iduce 2-3 godine malo provodit dok mi i to ne dosadi.
Provociras ha.....lako se tebi zajebavati kada imas placu vecu od uvazene gospodje Jadranke Kosor, gospodina Seksa i gospodina Djakica skupa:hihi A gdje su ti sada branitelji foruma Manji, Alkaid, Netjak, Off,Kokolo i Zrile?Niti Dalme nema vise?

Last edited:
@Casper
Bez uvrede, ali ti si jedan od onih forumskih svadjalica u Hrvata.
Broj postova ne znaci nista, bez konstruktivnosti. Na vecinu svojih tvrdnji/pitanja, dao si odgovor sam. Za ostatak procitaj malo svoje ostale postove (TPZ, Offshore, itd) gdje se svadjas i proklinjes ljude.
Nisam siguran sto ti znaci ova tvrdnja sa 051, ali poznavajuci tvoje prijasnje postove (o ljudima koji nisu iz tvojeg kraja) mogu pretpostaviti. No, ovaj 051 nije nikakva poveznica sa mojim zavicajem. BTW sa Perom radi sto hoces....
Razocarati cu te,pa reci da su mi 1 kolega i 1 nadredjeni HR pomorci (odlicni ljudi i profesionalci), ali valjda isto Abortusi od kojih nitko nije niti cuo za forum/UPH, tako da se ne mislis da sam upao preko foruma.
(ne)znanje je relativna disciplina i neznam koje su tvoje kvalifikacije da o tome sudis i na osnovi cega. No, mojim nadredjenima moje je znanje ocito zadovoljavajuce kada su me zaposlili, promovirali i za to me pristojno placaju. Tko je ovdje abortus mozemo ja i ti najbolje odmjeriti nasim pay slipovima i CV-om :)

Poceo sam sa nasima, i od 2004 radim sa ljudima iz cijeloga svijeta i NIKADA nisam uvidio moju/nasu nacionalnu superiornost naspram ostalih u bilo cemu pa tako ni u poslu. Ima svakavih ljudi/pomoraca ali to sigurno nema veze sa nacijom.
BTW Ona tvoja famozna teorija podjele na HR Abortus Pomorce, na forumu udruge koja ima za cilj biti okupljaliste SVIH HR pomoraca bas ne izgleda najbolje, ali to je na moderatorima i sefovima da odluce.
Da izbjegnemo prepucavanja i zamaranja ljudi moj PM ti je uvijek otvoren

Back