.Ne mogu nikako procitat clanak jer kad mi otvori ima bit da je rezolucija losa pa kad uvecam ne vidim nista,ali ipak mislim da je tehnicki dio posade daleko vazniji cimbenik broda,a da brod moze vozit takorekuc bilo tko.Pa nisu Grci glupi riskirat stavljajuc pase u navigaciji umisto 2. kuverte. I nikad im se nije nesrica dogodila.
Je, da pol zivota plivam u ulju pod neonskom rasvjetom i na +55 cupam pistune i ja bih isto spominjao pase i matere i onoga koji me natjerao na to...a jos znajuci da taj sto ga pas moze mijenjati obicno nakon nekog vremena dodje za mastera, a ja se jos sa cepicima u usima pitam, kako to da nitko od tehnickog dijela posade nije master, nego...taj isti jebeni pas...I onda nastaje zanimljiva situacija...moras biti poslusan svom gazdi...psu...sto tebe cini cime tocno?
Ma cuj ispricavam se ako si ti bas 2. kuverte pa se ova izjava cinila neprimjerenom ali tako je to kod Grega. Nisam ima namjeru nikoga uvrijedit. A za mene to nije ni bitno jer mene cinovi ne fasciniraju. Meni je jedino lova bitna,a mogu me zvat i mazacem.
Ma istina je to...masterov u zadnje vrijeme postaje sve vise kamiondzija u kombinacijii s piskaralom. Ovlasti su sve Manje,a igru vode ekonomisti...nisam ni ja zelio nikog uvrijediti, samo sam se malo raspizdio...a mislim da je svaki cin na brodu bitannemoj tako. pustimo i pase i kanarince na miru. na koncu i masteru neko komandira, narocito u danasnje vrime di ni blizu nemaju ovlasti ka prije. pomorstvo je zacaran krug, a da te malo iznenadin, uglavnom najveci sefovi na kompanijama su bivsi bankari, brokeri...znaci money makers.
Pa sad, strike ne morajuje, samo sta strike znace - pare. svi navigaju zbog para, a ja vidis ne navigajen - zbog para.![]()
Ne mogu nikako procitat clanak jer kad mi otvori ima bit da je rezolucija losa pa kad uvecam ne vidim nista,ali ipak mislim da je tehnicki dio posade daleko vazniji cimbenik broda,a da brod moze vozit takorekuc bilo tko.Pa nisu Grci glupi riskirat stavljajuc pase u navigaciji umisto 2. kuverte. I nikad im se nije nesrica dogodila.