COVID-19 i smjene posade

Kolege koliko ce vas u samoizolaciju nakon iskrcaja? Evo meni se blizi doma iz Spore pa ni sam neznam sta da radim...vidim svi se secu di oce turisti a meni sad gulit 15 dana u cetri zida...nisam bas siguran...

Najpametnije je doma ostat 3-4 dana i poc obavit testiranje i platit iz svog djepa. Ako nista zbog familije...

Da li je netko u zadnje vrijeme putovao avionom? Da li imate razmak u avionima ili se i dalje sjedi covjek do covjeka?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ako ce pokazat nakon tri do pet dana...onda najbolje samoizolacija tri cetri dana pa test napravit...milju i po kuna kosta u Rijeci...

Da li je netko u zadnje vrijeme putovao avionom? Da li imate razmak u avionima ili se i dalje sjedi covjek do covjeka?

Ja prije mj dana. Full avion. Svi maske i rukavice imali

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Bolje nista ne dirat ni jest...
ja sam letia rim fra bas kad je bilo žestoko, sredinom 5, svi maske, rukavice, donili papati pala žderaćina kod ljudi, pun avion, samo da nisu janjca okrenili po krmi aviona...
uglavnom pizdarija zesca koja je okrenila cili svit upside down

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Prije 12 dana London-Zagreb,avion skroz pun,svi maske,vecina i rukavice,bez posluzivanja hrane i pica,i bez ikakve distance...

Sent from my SM-T825 using Tapatalk

Maska je obavezna u avionima Croatie i Qatar airways, dok recimo nije u Qantas-u. Ne letu od Croatie svi natrpani u avionu, te nema razmaka medu sjedalima. Na letovima od Qatra i Qantasa obavezan razmak medu sjedalima, odnosno srednje sjedalo prazno. Imao sam poprilicno duge letove, te se hrana dijelila 4-5 puta kada naravno svi skidaju maske, pa ako si lose srece da netko tko je aimptomatski prenositelj virusa kihne, mozes bez problema skupit virus.
Ali isto tako ga trenutno mozes skupit bilo di u Hrvatskoj kako je sve zivo otvoreno za razliku od 03. i 04. miseca kada skoro nista nije radilo, a jako rijetki nose maske, mozda samo u zagrebackom gradskom prometu. Inace, po sluzbenim statistikama zarazenih, trenutno u Hrvatskoj na dnevnoj bazi ima i vise zarazenih nego sto ih je bilo kroz 03. i 04. misec kada je sve bilo zatvoreno.
Jednostavno treba naucit zivit sa virusom dok ne stigne cijepivo, a ukoliko se i zarazis po statistikama ljudi do 60. godine starosti imaju samo 0.5 - 1 % sanse da ce od tog virusa umrijeti. Cinjenica je da ce prije umrijeti od neke druge bolesti o kojima se u posljednjih nekoliko miseci uopce ne pise...

Houston - Newark , avion pun ko šipak, bilo jela ali nisu služili alkohol.

Newark - Frankfurt , hvala bogu avion je bio napola prazan pa sam lijepo imao slobodna tri sjedala. Opet nije bilo alkohola. Hrana se služila.

Frakfurt - ZG , pun avion.

ZG - ST , pun avion.

Edit; prva tri leta su bila United Airlines, zadnji CRO Airlines.

Last edited:
Evo, moja firma je napravila risk assessment i sad je meni sigurno putovat. Samo cekam da naprave risk assessment za koristenje noza za namazat fetu kruha. Hahha
21428372adeba34afea8aee863314175.jpg

Moze li neko molin vas rec ako zna sa sigurnoscu mora li se bit u samoizolaciji 14 dana nakon iskrcaja s broda i dolaska u RH?
Opce je poznato da je to ukinuto evo ima vec 2 mjeseca... Meni se blizi iskrcaj, za jedno 15ak dana a jedan moj kolega se iskrca ima dva dana (iz Spanjolske, Tenerife) i kad je dosa u Hr kontaktirali su ga iz splitskog zavoda za zdravstvo da mora stat u hotelu, radit test i da cak i ako je negativan da mora odradit 2 tjedna samoizolacije?
Nema smisla da uopce krecen govorit sta mislin i kako se osjecan po tom pitanju, molin vas ako neko zna nesto vise nek napise..?

Fala lipa, pozdrav!

O tome se počni tek 2 dana prije iskrcaja raspitivati jer se u HR iz dana u dan slučajevi povećavaju i tko zna što će im past na pamet kroz 3, a kamoli 15 dana.
Koliko ja znam, ukoliko se dolazi iz članice EU, te za EU građane, samoizolacija nije obavezna. Ispravite me ako se nešto promijenilo, pa griješim.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Back