Disney Cruise Line

Pozdrav,
ima li netko tko se nedavno zaposlio na firmu da kaze je li zoom video call sa Lucom i dalje nekako opceniti, i da li se odmah pri tom razgovoru mogu znati detalji je li zaposlenje sigurno, datum ocekivanog ukrcaja, itd.?
A pitanje za novije i starije, koja je trenutno cca placa za 3rd Off?
Rotacije 12-8 tjedana?
Na kojoj je brzini internet za posadu?
Obitelj na brodu za junior off?

Nisam na toj kompaniji ali ti mogu reći da su ti pitanja u najmanju ruku vrlo čudna. Nisi još ni prošao intervju a već pitaš za brzinu interneta i krcanje obitelji?! Sa takvim zahtijevima nećeš daleko dogurat. Inače, na kruzerima što se tiče nižih pozicija poput tvoje internet je u pravilu spor i skup, a članovi obitelji te eventualno mogu posjetiti tek nakon barem 2 obavljena ugovora bez incidenata i to na vrlo ograničen rok, tako da ako su ti ovo must-have zahtijevi onda kruzere radije zaboravi.:D

Ima li ko da moze reci nesto vise za makinu i koja je razlika u poslu izmedju 3rd Engineer i Senior 3rd engineer, i kolike su plate i ugovori. Hvala

Koliko se sjećam Senior 3rd Engineer je u hotelu, 3rd Engineer u gvardiji.

Plaće manje više kao Royal ili NCL,sve je to tu negdje.

Ugovor je bio 3/2 no mislim da se mijenjao koliko sam načuo.

Uglavnom ne zadržavaju se ljudi tamo puno jer je malo kompanija "posebna".

Uvjeti na papiru nisu loši, međutim mentalitet kompanije je čudan u najmanju ruku.

Radije će uzeti novog sekonda makine sa strane nego unaprijediti 3rd Eng koji je tu godinama.

Dosta ljudi dođe i ne ostaje puno, jednostavno gaze ljude, najviše mentalno.

Gledaj neku zdraviju kompaniju bježi od toga ako si normalan u glavi.

Netko tko zna više ili ima freškije informacije neka se slobodno javi.

Koliko se sjećam Senior 3rd Engineer je u hotelu, 3rd Engineer u gvardiji.
+ Sr3rd u dnevnici sa Sr2nd u makini.

Plaće manje više kao Royal ili NCL,sve je to tu negdje.

Ugovor je bio 3/2 no mislim da se mijenjao koliko sam načuo.
​
Place bi tribale da budu malo vece a za proslu godinu(sto ne znaci da ce se u buduce) su se dildi i bonusi di je 2nd eng dobio oko 7k$
rotacija se mijenjala pa su sad i 3rd 10/10.
Poboljsaju uvjete jer izlaze jois 3 broda pa su svijesni da moraju zadrzat ljude narocito jer oni vec znaju sto je "disney".

Uglavnom ne zadržavaju se ljudi tamo puno jer je malo kompanija "posebna".

Uvjeti na papiru nisu loši, međutim mentalitet kompanije je čudan u najmanju ruku.
​
Posebna je iz razloga sto to nije maritime kompanija nego entertaiment korporacija koja ima 5 brodova (sto je oko 5% korporacije), pa je ustroj, uvjeri i radni procesi vrlo americko korporativan di je svaki department firma za sebe.
Daklen, posebna u negativnom smislu, politika je dominantna, HR je najjaci department, efikasnost u radu mala i nebitna, kompanija ima para pa se stravi ne rijesavaju radom i sustavnom organizacijom nego sve se outsource na contractore i ghje office haraci.
Na dva stara broda se dosta radi pa je politika manje vazna, dok na novije suprotno.

Dosta ljudi dođe i ne ostaje puno, jednostavno gaze ljude, najviše mentalno.

Gledaj neku zdraviju kompaniju bježi od toga ako si normalan u glavi.

Netko tko zna više ili ima freškije informacije neka se slobodno javi.
​
Slozio bi se.
Generalno receno jako ne zdravo radno okruzenje,
gdje veliku vecinu svoje energije trosis na jalovi rad bio fizicki ili mentalan.
Samim time nastaje negativna selekcija sama po sebi.

Pozdrav, imam zakazan intervju za automation engineera iduci tjedan, tehnicki dio. Jeli netko imao intervju u posljednje vrijeme da znam kakva pitanja ocekivat? Uvodni dio sam odradio sa Lucom prije par dana i sve je dobro proslo

Pozdrav ljudi, vidim da niko dugo nije pisao. Ukoliko iko ima informaciju cijenio bih puno da podijeli ili ako ne zeli javno moze na privatnoj poruci.

Plovim na karnivalovom kruzeru kao treci off. Otvorila se mogucnost za diznija da odradim intervju za istu poziciju. Nemam pojma koliko je pametno mijenjati, ovdje sam zadovoljan i sa platom i uslovi su recimo zadovoljavajuci. Na dizniju nikoga ne poznajem licno tako da mi je potpuna nepoznanica. Par ljudi koji znaju nekoga kazu da je dobro, da ne propustam priliku itd. Ovdje citam pise se da i nije neki menadzment, ne znam sta da mislim.

Ako iko ima neku informaciju jako bih cijenio, hvala svima !

Pozdrav kolege,

Vidim na službenim stranicama da traže Electrical Engineere (2 stripe). Da li je to ekvivalent poziciji 2nd Electrical Engineera sa Royala?

Znate li kakvu su uvjeti za poziciju Electrical Engineera (plaća, rotacija,...) te opis posla?
Također zna li netko koja pitanja se obično postavljaju na tehničkom intervjuu?

Zahvaljujem

Back