DP Maintenance Course

Ja osobno na ove iz libra gledam ka na neku vrstu trgovaca oce nesto prodat upakirano u finiju foliju a unutra moze bit i govno...Osobno po mom misljenju ka sta je vec i asinkronus napisa ako vec planiras ic na Dp onda ajde na onaj koji ti je na brodu jer inace od toga nema neke koristi...A taj papir od libra neznam jel moze koristit tvojoj aplikaciji jer na upit ciji je dp maintenance neznam sta ce pisat na njemu triba mozda pitat libar...

Na brodu mi je K-Pos a Libar ima taj simulator, kako taj papir njihov izgleda bas me zanima

Bija sam u Kopenhagenu.., za one B&W makinje bez camshafta, koje se ekektronički upravljaju.

Ja sam bija u frederikshavn njihovu akademiju za cpp pa malo kukaju zatvorila im se tvornica motora, jos rade nesto obrada i propela al slabije nego prije..

Na brodu mi je K-Pos a Libar ima taj simulator, kako taj papir njihov izgleda bas me zanima
Ako si zadovoljan sa firmom i oni ti ne traze DPM onda ti i netriba.

E sad ako mislis trazit koju drugu firmu sigurno ce ti dobro doc da imas DPM pa makar i taj iz Libra. A posto si strojar i neulazis dublje u problematiku i u sami sistem onda ces sigurno nesto tamo naucit, mislim opcenito ali nista vise nego da sam na brodu prolistas i malo bolje proucis manual.

za sada je u redu na firmi ali bi htio to imat tako da i ja mislim da bi taj iz Libra bio dovoljan

Cekaj malo Libar ima taj simulator ili simulira da ga ima, tj zamislja da ga ima i rade po Kongsberg programu?
nadalje onaj lerus trening centar pise u nalovu da imaju k-pos simulator ali se unutra onda nista o njemu ne spominje... i trening kosta 1500 dolara sta je triput manje od uobicajenog...
Je li netko bio na k-pos maintenance u prijateljskoj Skotskoj da spojim to kad vec idem na compex?

Cekaj malo Libar ima taj simulator ili simulira da ga ima, tj zamislja da ga ima i rade po Kongsberg programu?
nadalje onaj lerus trening centar pise u nalovu da imaju k-pos simulator ali se unutra onda nista o njemu ne spominje... i trening kosta 1500 dolara sta je triput manje od uobicajenog...
Je li netko bio na k-pos maintenance u prijateljskoj Skotskoj da spojim to kad vec idem na compex?
Jel ides u Aseta ili koga drugog ?

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Ja sam bio u westhill kongsberg centar i kpos ne daju bez kchief r bus i maintenance pa kpos sta je kao kurs sam po sebi bez veze,ko gre na compex?

Ma koji LIBAR.., Jeremija, yebo te LIBAR, a ti njih!!!

To triba pod hitno po-zatvarat' i procesuirat' tu mafiju odvratnu!

Evo ti.., paz'vako - bijo ja tamo, ono radi papira - i tip držao predavanja i tako slušam ga i vidim budaletina priča gluposti.

Onda smo se tu pri-ričili malo oko upravljanja dvigatelja (dvigatelj = motor) i kaže taj Librov stručnjak da je AVR glavni mozak svega i da AVR kontrolira motor.., bilo pomoćni ili glavni gdje ima shaft generator! Upustio se u prepirku sa mnom i zaključio on i ostali da je Gavro glupson i da nema pojma o ničemu. Ja govorim budaletini - čovječe WOODWARD regulira broj okretaja motora i tako frekvenciju napona, a AVR regulira uzbudu generatora! Ali džabe ti je tovara učit!!!

Evo, bijo je svidok i Magna - koji je također je stao kontra mene tada -

tako, sada, očekujem od njega naknadno - javnu ISPRIKU, ođe!!!

Da samo znas koliko puta san se sitija te situacije i svaki se put posramin. Iman i opravdanje za sebe ali to cemo uzivo ali za predavaca i neman bas. U svakom slucaju sramota. Nas dva glasna protiv Gavre koji je bija u pravu
moje isprike ode javno ako triba i oglas cu poslati u slobodnu dalmaciju
i bas mi je drago sta si to vako javno spomenija da iman priliku izviniti se i ispoviditi a ne da me to muci dok se ne vidimo

Last edited:
Ma koji LIBAR.., Jeremija, yebo te LIBAR, a ti njih!!!

To triba pod hitno po-zatvarat' i procesuirat' tu mafiju odvratnu!

Evo ti.., paz'vako - bijo ja tamo, ono radi papira - i tip držao predavanja i tako slušam ga i vidim budaletina priča gluposti.

Onda smo se tu pri-ričili malo oko upravljanja dvigatelja (dvigatelj = motor) i kaže taj Librov stručnjak da je AVR glavni mozak svega i da AVR kontrolira motor.., bilo pomoćni ili glavni gdje ima shaft generator! Upustio se u prepirku sa mnom i zaključio on i ostali da je Gavro glupson i da nema pojma o ničemu. Ja govorim budaletini - čovječe WOODWARD regulira broj okretaja motora i tako frekvenciju napona, a AVR regulira uzbudu generatora! Ali džabe ti je tovara učit!!!

Evo, bijo je svidok i Magna - koji je također je stao kontra mene tada -

tako, sada, očekujem od njega naknadno - javnu ISPRIKU, ođe!!!

ajde gavro ne budali kakav woodward ,valjda hainzman!!

a jeli taj woodward mehanicki ili elektricni?
cuo da ide taj elektricni woodward s velikim cat motorima preko pwm konvertera ,cat ecu trazi puls signal u ecu i ako se malo vari okolo eto belaja..(ali prico ti o tome prije samo tad nisi shvaco jer libra upozno tj prosao nisi ,sad je vec druga prica)

cuo negdje da sve moze kontrolirati mehanicki woodward,zegnes motor na manual i da ovi sve priko raise lower radi dize spusta freqvencu pa i volte isto ako se puno poigras..
samo da kudikad ode motor u overspeed,zahebani ti woddwardi,sumnja se problem u mehanicki limit ali nista dokazano...

nego taj libar je prava skola puno toga mozes naucit i vidi se da tek sad kad si nju prosao da si pravi covik malo dajes na hdzejce..

Last edited:
Ja grem na compex... eli ti isto? A sta kazes strelac na onaj lerus u jukrajini, kaze da se rabota na pravoj opremi a ddje 1500 dolara 3 puta manje nego u Kongsbergovom centru... u ceme li je stos? Evo video https://www.youtube.com/watch?v=CYuiVlCn5qE&feature=share

ma ta ukrajna i dp ,opcenito dp maintenace su mi smijurija ,
daj javi se na pm prije nego trosis solde uzalud.

sta ce svit naucit na dp maintenace

ko vodi taj dp ,koji hardware,AB ,siemens,converteam ili Konsberg?

opet ic na Kongsberg a ne radit na tome i ne proc kchief rbus i maintenace j ebesmisleno i nece te pustit (barem prije tako bilo)

sta ce ti rec na kursu ovo je mru a ovo wind sensor ?

Ma bitan je papir ako ga kompanija uopce prizna. A DP kad pogledas i nije najstrasnija stvar koja ceka struju na brodu ali se svi uvatili toga

ma ta ukrajna i dp ,opcenito dp maintenace su mi smijurija ,
daj javi se na pm prije nego trosis solde uzalud.

sta ce svit naucit na dp maintenace

ko vodi taj dp ,koji hardware,AB ,siemens,converteam ili Konsberg?

opet ic na Kongsberg a ne radit na tome i ne proc kchief rbus i maintenace j ebesmisleno i nece te pustit (barem prije tako bilo)

sta ce ti rec na kursu ovo je mru a ovo wind sensor ?

Estej Strelec rabotam vec 7 godina na 6th. drillship generaciji ma mi ne daju treninge ove rozice sta ih gavrilo obozava, pa jerbo se cini dobar trenutak tj ovo govno od offshora se budi sam bum si štel zet kursi. Namjeravam u Marchu u Aberdeen na compex i dp maintenance k-pos, te one disne aparate i ramena u Raveni ucinit sve sa namjerom da napustim familiju gavrilovih rozica koji su me izludili ko i Gavro sta je tebe znao izludit. Ja samo pitam za lerus eli u ceme li je stos ako imaju simulator od k-posa... hvala jos jednom na brizi i pomoci...a libar ste mi vec bili opisali pa samo pitam eli imaju simulator ili ga drze u grafoskopu? Zivio I hvala

A DP kad pogledas i nije najstrasnija stvar koja ceka struju na brodu ali se svi uvatili toga

Sićaš li se kako je oni gliše popizdijo - kada sam mu rekao da pizdarije govori??!

DP je malo širi od onoga što si čuo tamo. Evo, recimo, na običnim brodovima ima jedan gyro, a ovdje gdje sam sada ima tri. Jučer jedan riknuo, al' uspio sam ga ađustati. Imamo četiri makinje.., kru'te'yebo.., a neki brodovi imaju samo jednu i to još jednostavniju od ovih mojih. Pa dalje, MRU tri komada, pa wind senzori pa GPS i DGPS sa pripadnim pomoćnim sistemima za korekcije.., pa RADIUSI.., pa LASERI.., pa CURRENT meteri.., pa hidroakustika.., i to.., i tako!

Sve je to lipo dok ne počne zayebavat! A kada počne zayebavat' zaboravi da će ti itko pomoći oko toga!

Ja uglavnom dobijam sugestije tipa "aaaa, to je radilo dok je Arči bijo" - a to je jedan filip. A kako je radilo evo primjer - nedavno idem provjeriti jednu Remote Control stanicu za VHF, ono imaš VHF možeš se javljati s njega direktno ili na krilima sa svake strane mosta ima taj isti VHF svoje tzv. Remote Control stanice. I skinem s murade tu jednu koja nije radila - a ispod uopće nema kabela - a šta ćeš dalje pričati!

Prije neki dan radio sam na mostu jednu Operator Station od alarmnog sistema - imamo 4 stanice, dvije na mostu i dvije u makinji. Napričao njima filip "ovo-ono" - a u biti otišla u qrac Lithium baterija od 3V - koja je na matičnoj ploči kompjutera i napaja CMOS sklopove od BIOSA. Stara je bila skroz prazna 0V. Dva eura košta - prije neki dan sam je kupio nedaleko od broda i promijenio. A bez nje kompjuter neće da starta.

Pa nedavno na Poscon sistemu otišao mi u qrac Marine Controller - vjerovatno isto zbog CMOS baterije - ali u njemu je zalemljena tj. nema socket kao ova što sam zamijenio. I nađem jedan Marine Controller stari - piše na njemu "Maybe defective" - stavio sam ga i normalno radi. Pa onda otišao TOUCH SCREEN na sistemu wincheva - a filip naručio novi Marine Controller i rekao da je to zbog Controllera - iako sve ostale funkcije rade bez greške.., a nije greška u Controlleru nego upravo u DISPLAYU - to sam siguran 100%..,

A nakon filipa - koje Jeremija hvali - izbubio sam tri dana za očistiti kabinu.., a mamu mu yeben.., koja svinja.., ajme!

Šišao se u kabini pa mi začepio ombrinale u banju - izukao sam tri kila njegovog smrada iz sinfona!!!

Last edited:
Back