A DP kad pogledas i nije najstrasnija stvar koja ceka struju na brodu ali se svi uvatili toga
Sićaš li se kako je oni gliše popizdijo - kada sam mu rekao da pizdarije govori??!
DP je malo Å¡iri od onoga Å¡to si Äuo tamo. Evo, recimo, na obiÄnim brodovima ima jedan gyro, a ovdje gdje sam sada ima tri. JuÄer jedan riknuo, al' uspio sam ga aÄ‘ustati. Imamo Äetiri makinje.., kru'te'yebo.., a neki brodovi imaju samo jednu i to joÅ¡ jednostavniju od ovih mojih. Pa dalje, MRU tri komada, pa wind senzori pa GPS i DGPS sa pripadnim pomoćnim sistemima za korekcije.., pa RADIUSI.., pa LASERI.., pa CURRENT meteri.., pa hidroakustika.., i to.., i tako!
Sve je to lipo dok ne poÄne zayebavat! A kada poÄne zayebavat' zaboravi da će ti itko pomoći oko toga!
Ja uglavnom dobijam sugestije tipa "aaaa, to je radilo dok je ArÄi bijo" - a to je jedan filip. A kako je radilo evo primjer - nedavno idem provjeriti jednu Remote Control stanicu za VHF, ono imaÅ¡ VHF možeÅ¡ se javljati s njega direktno ili na krilima sa svake strane mosta ima taj isti VHF svoje tzv. Remote Control stanice. I skinem s murade tu jednu koja nije radila - a ispod uopće nema kabela - a Å¡ta ćeÅ¡ dalje priÄati!
Prije neki dan radio sam na mostu jednu Operator Station od alarmnog sistema - imamo 4 stanice, dvije na mostu i dvije u makinji. NapriÄao njima filip "ovo-ono" - a u biti otiÅ¡la u qrac Lithium baterija od 3V - koja je na matiÄnoj ploÄi kompjutera i napaja CMOS sklopove od BIOSA. Stara je bila skroz prazna 0V. Dva eura koÅ¡ta - prije neki dan sam je kupio nedaleko od broda i promijenio. A bez nje kompjuter neće da starta.
Pa nedavno na Poscon sistemu otiÅ¡ao mi u qrac Marine Controller - vjerovatno isto zbog CMOS baterije - ali u njemu je zalemljena tj. nema socket kao ova Å¡to sam zamijenio. I naÄ‘em jedan Marine Controller stari - piÅ¡e na njemu "Maybe defective" - stavio sam ga i normalno radi. Pa onda otiÅ¡ao TOUCH SCREEN na sistemu wincheva - a filip naruÄio novi Marine Controller i rekao da je to zbog Controllera - iako sve ostale funkcije rade bez greÅ¡ke.., a nije greÅ¡ka u Controlleru nego upravo u DISPLAYU - to sam siguran 100%..,
A nakon filipa - koje Jeremija hvali - izbubio sam tri dana za oÄistiti kabinu.., a mamu mu yeben.., koja svinja.., ajme!
Å iÅ¡ao se u kabini pa mi zaÄepio ombrinale u banju - izukao sam tri kila njegovog smrada iz sinfona!!!