betelgeuse
New member
interesira me gdje je najlakse za polozit DP i ako ga imas da li je laksi ukrcaj na offshore, moze li netko objasnit malo o cemu se radi

interesira me gdje je najlakse za polozit DP i ako ga imas da li je laksi ukrcaj na offshore, moze li netko objasnit malo o cemu se radi![]()
odslusani DP Induction Course ne znaci puno i ne garantira ukrcaj. Prije svega to je samo prvi korak do licence i bez adekvatnog iskustva je beskorisan. Nemojte nasijedati na price kako ce vas firma zaposliti samo ako imate napravjen DP Ind. jer je to je laz. Cijena DP Kurseva za brodarske firme ne predstavlja neki znacajan trosak jer u Offshore ima dosta skuplijh tecajeva.
Prije godinu ili dvije odslusani DP Ind. je mozda predstavljao nekakvu prednost, ali danas kada je trziste preplavljeno poljacima, ukrainacima, indijacima pa i hrvatima sa odslusanim DP Ind. kursom to ne predstavlja neku prednost i nebi preporucio ikome da baca novac na to ako nema siguran posao na DP brodu. Znam nekolicinu koja je napravila kurs u Napoliju prije godinu dana, a jos nemaju posao.
Te price o odlicnoj lovi su relativne, no odlicna placa dolazi tek sa puno iskustva..