Dpom obrazac

davidri

New member
Pozdrav pomorci,

trebam pomoc, naime izgubio sam obrazac DPOM o danima plovidbe za prethodnu godinu koje mi je poslala lucka kapetanija, a koji je u svrhu prijave i placanja poreza na dohodak.

Zato vas molim dali je moguce da taj isti DPOM o danima plovidbe za prethodnu godinu mogu podignuti ponovo ili ga mogu naci na stranicama porezne uprave pod svojim OIB-om ?

Hvala unaprijed,

Ajde vidit u lucku kapetaniju ja mislin da ti ga oni mogu opet isprintat

Poslano s GT-I8190 putem Pomorac.net

Ja ga zadnji put nisam niti dobija iako su ga poslali uredno postom ali su mi bez problema isprintali drugi.

Molio bih nekoga da mi odgovori na sljedece pitanje naravno ako zna.

Jucer sam pronasao DPOM obrazac od prosle godine,napravio sam kopiju ali nisam ni znao da sam ga sacuvao,upalo mi je u oko da pise dani za prijenos,25 dana.

Prosle godine sam bio na brodu nekih 140 dana a ostalo do 205 je bilo bolovanje.

Naravno nisam nista platio,kad me vec pljackaju za zdrastveno i mirovinski onda cu koristiti sto je vise moguce bolovanja,ali me zanima da li je promijenjen zakon o danima za prijenos,jer prije nisu uvazavali bolovanje u dane za prijenos,bolovanje sam koristio izmedju prvog i zadnjeg ugovora prosle godine.

Ne znam da li su gospoda u kapetaniji napravila gresku ili je stvarno promijenjen zakon,stoga bih molio da li neko zna nesto vise ovom slucaju?

Drugo me interesira da li porezna naplacuje kamate na zakasnjelo placanje doprinosa tj.da li ih treba platiti onda do kad pise na uplatnicama ili se moze odgoditi desetak dana.

Nacuo sam da su kamate ukinute ali nisam siguran pa bih molio ako neko zna vise da napise.

Unaprijed se zahvaljujem.

Koliko znam kamate ne placaju samo oni koji imaju permanent ugovore ako kasnis maksimalno 2mjeseca

Back