Električna propulzija

marko27m

New member
Pozdrav!
Evo moje studiranje je pri kraju i trebala bi mi mala pomoć-
Naime,uzeo sam diplomiski rad na temu Električna propulzija broda i trebalo bi mi ne??to literature o tome,tipa azimut i pod thrusteri,vi??e strojarski dio,
Ako netko ima bio bio bi jako zahvalan ako netko ima kakve literature da mi po??alje.
Hvala!

tipa dizel-electric,azimuth thrusters,azipull thrusters,ili klasik thrusters,tesko ces nac bilo sto kvalitetno o njima u nasim knjigama iz razloga sto ne prate industriju,najbolje moj ti je savjet cekirat na internetu i pokusat izvuc sto vise infa pogotovo recimo rolls royce uredaji,jer su medu vodecima u tome

Pozdrav!
Evo moje studiranje je pri kraju i trebala bi mi mala pomoć-
Naime,uzeo sam diplomiski rad na temu Električna propulzija broda i trebalo bi mi ne??to literature o tome,tipa azimut i pod thrusteri,vi??e strojarski dio,
Ako netko ima bio bio bi jako zahvalan ako netko ima kakve literature da mi po??alje.
Hvala!

e jbga majstore, nije bas pametno prvo birat temu pa onda trazit literaturu (ako je uopce ima) dodi kod mene, ima tri poda od po 20 MW svaki, nesto cemo slozit

:uzdravlje

pozdrav

e jbga majstore, nije bas pametno prvo birat temu pa onda trazit literaturu (ako je uopce ima) dodi kod mene, ima tri poda od po 20 MW svaki, nesto cemo slozit

:uzdravlje

pozdrav

@nikoprf

Daj mu posalji priko jumbo maila neki PDF file sta imas ili vise njih. Reci CH.elect da ti da pa mu posalji. Jebiga mlad je covik triba mu pomoc kako god mozemo a ne samo sprdat se. Dobro se sprdat ali ako mozemo pomoc zasto ne ?

Mozda i drugi eletkricari mogu pomoc a eto i High Voltage mozda ima nesto cekaj da ljudi vide thread pa ce ti poslat a znam sigurno da user Morski Vuk ima toga pozamasno ali otkad je dobia dite nema ga na forumima ali mu posalji PM mozda ti se javi na ako ne ja cu mu poslat mai da ima PM hehe

ja iman sve sta mu triba samo san malo daleko... javi se na pm pa cu te uputit kako doc do materijala. moraces do ST but hebiga

Ajde mi pošalji mail adresu porukom,poslat ću ti ja file-ova od ABB-a,pošto sam na godišnjem,imam vremena pa koliko mogu ću ti pomoć....

tipa dizel-electric,azimuth thrusters,azipull thrusters,ili klasik thrusters,tesko ces nac bilo sto kvalitetno o njima u nasim knjigama iz razloga sto ne prate industriju,najbolje moj ti je savjet cekirat na internetu i pokusat izvuc sto vise infa pogotovo recimo rolls royce uredaji,jer su medu vodecima u tome

Treba vidit šta njemu točno treba,ovo šta ti pišeš o Rolls-u je točno,ali više primijenjeno na DP sustavima i u offshoreu gdje se koriste thrusteri,azimuth-i,azipull-i itd,itd...Sve se može na kraju u jedno ukombinirati ali mislim da je u načelu njemu najbitnija osnovna primjena propulzije pa onda ''varijacije na temu''...

Last edited:
ovo je u mene sa putnickoga broda, kompletni sistem sa detaljima. iman nesto i o offshore brodima, dosta manje...

sve sta djaku triba:D

Ajde mi po??alji mail adresu porukom,poslat ću ti ja file-ova od ABB-a,po??to sam na godi??njem,imam vremena pa koliko mogu ću ti pomoć....

Treba vidit ??ta njemu točno treba,ovo ??ta ti pi??e?? o Rolls-u je točno,ali vi??e primijenjeno na DP sustavima i u offshoreu gdje se koriste thrusteri,azimuth-i,azipull-i itd,itd...Sve se mo?že na kraju u jedno ukombinirati ali mislim da je u načelu njemu najbitnija osnovna primjena propulzije pa onda ''varijacije na temu''...

je pijatelju,iman ja i sa kruzera instrukcije od ABB sa spirit klase(carnival),ti brodovi koristi azimute ABB,nisu ka ovi od royala 3x20,ali su 2x18mw
he he nisan ja jos zaboravija makine na putnickim,pozdrav High voltage:uzdravlje

je pijatelju,iman ja i sa kruzera instrukcije od ABB sa spirit klase(carnival),ti brodovi koristi azimute ABB,nisu ka ovi od royala 3x20,ali su 2x18mw
he he nisan ja jos zaboravija makine na putnickim,pozdrav High voltage:uzdravlje

E,svaka čast,ne mo?že se to zaboravit samo tako,he,he....Pozdrav i odoh popit ovu pivicu ??ta si poslao :uzdravlje..i malo zagradelat' !

Hvala svima.
Ja ne??to materijala sa jednog offshore broda imam tako da nisam odabrao temu bez veze ali od vi??ka glava ne boli.Dobro bi do??lo ne??to sa cruisera a mo?že i sa offshora
Evo ako netko ima ne??to matrijala mo?že mi poslat na mail

marko27c@gmail.com

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Back