• Raspored Ispita

Ispit za upravitelja

ljudi bok,
prijatelj mi polaze klasu za upravitelja staroja u sibeniku sad u 9mjesecu ,pa ako ima ko kakve kontakte za konzultacije i instrukcije.Hvala unaprijed

Mene zanima koliko traju konzultacije za "DRUGI ČASNIK STROJA NA BRODU SA STROJEM PORIVNE SNAGE OD 3000 KW ILI JAČIM (STCW III/2)" i koliko udaraju po džepu?

ne tribaju ti, samo nabavi pitanja. pitanja su iz proslog stoljeca i jednostavna za odgovorit

Dobro,valjda postoji i usmeni dio ispita,ipak bi trebalo malo obnovit znanje.Školu sam završio prije 15 godina tako da bi ipak trebao i neku literaturu;jer koliko vidim dosta toga se promjenilo u tih 15 godina.

A i gdje bi nabavio pitanja??

znaci u situaciji si ka i ja sta san bija. ispit san sprema vozeci od st do zd i rijesija sve bez problema. pitanja vidi po netu, mozda cak i u download sekciji. posalji mi mail na pp pa cu vidit iman li ih mozda i ja negdi. ne triba ti bacat lovu na konzultacije, sve je usmeno osin engleskoga i sve su pitanja sa kojima skoro svaki dan radis na brod

Ima li ko informacija vezanih za polaganje 1.klase(ZA KAPA) u Splitu kakva je prolaznost i profesori?cuja sam da su malo popustili pa da nije tako zajebano ki prije...pozdrav

kolege da ne otvaram novu temu, ako moze pomoc
brat mi je bia u st kapetaniji po brevet za kapa koji sam dao raditi jos krajem 1 miseca...
kazu da nije gotov jer nemam ova dva breveta
D-46(UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA U STROJARNICI) i D47-B( RUKOVODENJE,UPRAVLJANJE POSADOM I UNAPRIJEDENJE TIMSKOG RADA NA BRODU-UPRAVLJACKA RAZINA)
ja nikad cua za to, virujen da je to jos jedna dosjetka od glavesina s m trga da nametnu sta dodatnih para od pomoraca
sada sam na brodu i internet mi je spor,,,,ali radi pomorac net ko svajcarac
pa me zanima di to mogu polagati u st i koliko zapada...kaze legenda Zlatko da traje svaki tecaj pa dva dana, a bas da mi se to slusa,,,:cool:

kolege da ne otvaram novu temu, ako moze pomoc
brat mi je bia u st kapetaniji po brevet za kapa koji sam dao raditi jos krajem 1 miseca...
kazu da nije gotov jer nemam ova dva breveta
D-46(UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA U STROJARNICI) i D47-B( RUKOVODENJE,UPRAVLJANJE POSADOM I UNAPRIJEDENJE TIMSKOG RADA NA BRODU-UPRAVLJACKA RAZINA)
ja nikad cua za to, virujen da je to jos jedna dosjetka od glavesina s m trga da nametnu sta dodatnih para od pomoraca
sada sam na brodu i internet mi je spor,,,,ali radi pomorac net ko svajcarac
pa me zanima di to mogu polagati u st i koliko zapada...kaze legenda Zlatko da traje svaki tecaj pa dva dana, a bas da mi se to slusa,,,:cool:

Tako je moras imat oba breveta...
Diverso, tocnu cijenu ne znam sad ali ako ti treba mogu ti saznat.

Znaci za dobit bravet za upravitelja treba imat ta 2 braveta.
Jeli zna ko kad je to izaslo i u kojim Narodnim novinama?
Mora da je ove god jer 2013 nije trebalo.

Znaci za dobit bravet za upravitelja treba imat ta 2 braveta.
Jeli zna ko kad je to izaslo i u kojim Narodnim novinama?
Mora da je ove god jer 2013 nije trebalo.

Mislim da je krajem 2013, ali polako bit ce tu jos breveta sta ce izmislit.
A da ne govorimo da ce brzu visu stavit na 2 godine i slicno..

Ispit za upravitelja

Evo da se javim iz prve ruke. Dakle dva spomentua breveta moraju imati svi koji dobivaju brevet koji prije nisu imali u posjedu.
Taj je zakon vazeci od 1.3.2014 godine tj stupio je na snagu u 11 misecu 2013 godine ali su nam dali 4 miseca prilagode. Dakle svi koji polazu klasu, dobivaju brevet stupanj vise na osnovu navigacije, i slicno moraju prije toga imati taj brevet. Ako netko ima brevet engine room resource managment izdan u EU to mu priznaju kao da ima D46 a za brevet D47B moras odslusat 2dana predavanje. Nemoras nista polagat samo odslusat.
Upravo sam ovaj tjedan D47B odslusao na pomorskom fakultetu u Rijeci i platio 1470kn i dobio ga.

Od 11 miseca 2014 svi koji trebaju produziti svoje brevete (koje imaju vec u posjedu) moraju da bi ih produzili imati ove brevete (dali su godinu prilagodbe) ako ih nemaju polagace ih jer nece moci produziti brevet.

Eto nadam se da sam objasnio jer sam i sam bio u problemima pocetkom ovog tjedna

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited:
Back