Student sam na pfri pa cu rec par stvari.
Uglavnom po novim saznanjima trebamo imat plovidbenu praksu koliko je zasad potvrdjeno krajem 5mj pa do 10.6. ministarstvo placa gorivo,a nas fakultet hranarinu znaci po studentu 80kn.
Prva stvar sto nas je sve mucilo kad smo vidili brod je zasto je luka Dubrovnik upisana kao matična luka,a brod je namjenjen za studente sjevernog Jadrana,no ipak je to neka politika.
Imao sam priliku otici s kolegama s faxa na "Kraljicu mora" kad je tek dosla u porat,znam dok smo cekali brod da su izvodili manovru jedno 3 puta,nakraju se sa bow thrusterima nekako priljepio

Cak sam cuo price da se blizu Cresa "nasukao" jer su malo pokusali jedriti.
Brod je izvrsno opremljen,stovise previse automatike,nije ni cudo sto strojari odbijaju vrsiti praksu na Kraljici mora kad je stroj potpuno automatiziran.
Za nas nauticare tu je Gps,Arpa,Elektronicke karte,a sextant nema,mozda su nabavili.
Salon je velik ima plazmica satelitska dvd,projektori,sobe za studente su male uglavnom kreveti na kat,imaju sobe za 4 osobe i za 4+4,unutar sobe su i sanitarije.Svi prostori su klimatizirani.
Uglavnom brod nije nista specijalno stovise neznam gdje je toliki novac slupan.
To je kao i kad pravimo autoceste uvjek par milijuna ispari negdje valjda tako treba biti
Po meni nije se trebao radit nikakav brod bilo bi ljepse da se za taj novac uredio Titov "Galeb" koji trune u brodogradilistu Viktor Lenac,a brod je vlasnistvo grada Rijeke.Brod bi bio atrakcija,kulturno dobro,mogo bi zaploviti ljeti,tj biti muzej na moru idealno za turizam,a na jesen bi ga koristile srednje skole,a na proljece fakulteti,a zimi bi bio vezan u Rijeci i radio kao muzej.Uredjenje broda bi se isplatio kroz par godina