Logistika

R13Ka

New member
ZavrÅ¡io sam diplomski studij, 5 godina, logistike i menadžmenta u pomorstvu na pomorskom faxu u Rijeci. Na zavodu za zapoÅ¡ljavanje rečeno mi je kako ovaj smjer u HR nije nikako prepoznat, dok vani ljudi znaju za njega. 6 mjeseci ovdje tražim posao i zaključio sam kao i većina ljudi u Lijepoj naÅ¡oj da ovdje nema kruha :( . Stoga sam se odlučio orijentirati na traženje posla vani. Tu mi treba vaÅ¡ savjet ;) . S obzirom na moj fax mislite li da imam kakve Å¡anse za rad na platformi, naravno ne nadam se odmah raditi na nekoj takvoj poziciji, već sam voljan krenuti od dna. Već neko vrijeme Å¡aljem mailove, ali za sada niÅ¡ta. Ili pak mislite da mi je bolje (imam veće Å¡anse) krenuti s karijerom na brodu i položiti razliku ispita u vrijeme dok budem na brodu. Također sam voljan krenuti raditi od dna. Molio bih vas za bilo kakav savjet :uzdravlje

ZavrÅ¡io sam diplomski studij, 5 godina, logistike i menadžmenta u pomorstvu na pomorskom faxu u Rijeci. Na zavodu za zapoÅ¡ljavanje rečeno mi je kako ovaj smjer u HR nije nikako prepoznat, dok vani ljudi znaju za njega. 6 mjeseci ovdje tražim posao i zaključio sam kao i većina ljudi u Lijepoj naÅ¡oj da ovdje nema kruha :( . Stoga sam se odlučio orijentirati na traženje posla vani. Tu mi treba vaÅ¡ savjet ;) . S obzirom na moj fax mislite li da imam kakve Å¡anse za rad na platformi, naravno ne nadam se odmah raditi na nekoj takvoj poziciji, već sam voljan krenuti od dna. Već neko vrijeme Å¡aljem mailove, ali za sada niÅ¡ta. Ili pak mislite da mi je bolje (imam veće Å¡anse) krenuti s karijerom na brodu i položiti razliku ispita u vrijeme dok budem na brodu. Također sam voljan krenuti raditi od dna. Molio bih vas za bilo kakav savjet :uzdravlje

Moje osobno misljenje je da je tebi najbolje naci posao na kraju (on shore) i to u velikim firmama koje trazu ljude po Skandinaviji, Londonu, Singapore, i slicno za rad u struci.
To je samo moje misljenje.

Sritno ti

Ono sta Vam je Dalmos predlozio je kratki sažetak sljedećih karticu, karticu i pol texta :)

Budućnost rada na brodovima, posebice za suhi teret je vrlo siva sa prijelazom na crno. To se odnosi na na srednje i zapadno europske kadrove. Čast izuzecima na visoko specijaliziranim poslovima ( putnički, drillovi, itd... ),mada... Razloga je mnogo, ali uglavnom je to cjena rada.

Vi ste zavrÅ¡ili fakultet logistike. To je neÅ¡to gdje je novac. Sva roba mora od nekuda krenuti i nekamo zavrÅ¡iti. Transport je samo jedan segment, ali da Vam ne ponavljam Å¡ta ste već učili u Å¡koli.

Postoje velike logističke tvrtke koje imaju svoje urede u RH, poput DB Schanckera, DHL-a, itd..... Ako ne mislite ostati u RH ( a ja osobno, nisam pobornik nagovaranja mladih na iseljavanja, naprotiv.. ) možete iskustvo skupljati vani po Evropi ili Gulfu, ili pokuÅ¡ajte svoju karijeru u tom smjeru ostvariti u RH.

Eto, mogao bih i viÅ¡e i opÅ¡irnije, ali to je zaključak nekog sa previÅ¡e navigacije i previÅ¡e zavrÅ¡enih Å¡kola....

Poz

Hvala vam na odgovoru i svjetima. Za početak sam odlučio probati se ukrcati na brod na nekakvoj niskoj poziciji, pa kasnije kako bude iÅ¡lo.

Hvala vam na odgovoru i svjetima. Za početak sam odlučio probati se ukrcati na brod na nekakvoj niskoj poziciji, pa kasnije kako bude iÅ¡lo.

Dragi neces pocet na nekoj nizoj poziciji nego na najnizoj. I da si zavrsia politicke znanosti ovde ces se smatrat nekvalificiranim radnikom. Ja osobno bi na tvom mistu prova u struci nac nesto (pretpostavljam da nije lako,al viruj mi da je lakse nego nac prvi ukrcaj, pogotovo na platformu).
Posa u svojoj struci trazi uglavnom vanka (ne u RH). Mos ga nac mozda i ovdi, jer je lepeza u tvom poslu malo sira,al znas u kojoj je banani cila drzava....
Mozda za tu struku postoje nekakvi poslovi na putnickim brodovima (tamo postoje razne pozicije,al ja nikad nisam bia na putnickom pa bi ti to bolje moga rec neki kolega sa te vrste brodova a na forumu ih ima).
Razmisli dobro i sritno :uzdravlje

Back