offshore pomoc

Status
Not open for further replies.
@Gobic

samnom na faxu je jedan Cif sa Shell-a, on kaze da ima permanent placu, nadalje, cifre koje ti spominjes ni priblizno ne odgovaraju onome sto on govori, NA ZALOST (jer ja bi volio da ti govoris istinu, pričali smo o tome, sicas se), place su u Dolarima (barem na Shell-u), imam i nekoliko cifova sa LPG, LNG i Kemije.
ja sam ima ponudu za DPO od 450 eura na dan ;), ponudu sam dobio na mail, i pokazao sam je svim ovima gore sa LPG, LNG, Shell, Kemije, itd...., a posao cifa na Tankeru, neusporedivo je tezi nego posao cifa na Offshore, mada nije ni offshore DMP (DMP=Daj Mare Picke)ima i tu posla, mada ce u offshore-u samo zatupiti, jer offshore nema veze za klasicnim pomorskim zivotom i znanjem kao na trgovackim brodovima :kafa

PS.Gobic kad ćeš ti doma,falis nam na faxu ;)

Last edited:
@Casper

@Casper

Ulazna placa na Shellu za cifa je 96000 dolara godisnje (bez bonusa) i to za crude i LNG isto. Ako to podilis sa sest miseci rada na brodu ispada 16000 dolara misecno. Bonusici su od 2000-8000 dolara godisnje, znaci u prosjeku 4000 sto je okruglih 100000 dolara (16700 dolara misecno ako racunas samo na brodu). Za crude je to dobra placa ali na dosta LNG firmi su vece place. Ne vidim sto tu nije istina!?:confused: Spominjanje tankera je bilo iskljucivo zato sto decki navigaju na tankerima.
Izgleda da ti se od pustih knjiga poremetila matematika;)
Pozdrav ekipi:uzdravlje

@Gobic

Istina je za za Shell, ovaj ima 8000 $ permanent, mislim da ga znas i da si bija sa njim na prvom modulu, ali bija je samnom i sa tobom covik sa LNG (kojeg isto znas, jer je i on bio sa nama) i on ima 11000$ samo na brodu.
Ja znam da ti ne lazes, jer te znam, al mislim da neki ljudi napuhavaju svoje place kad ih govore drugima, dok u offshoreu, ja sam i tebi pokaza koliko se krecu, ipak imaju vece place za laksi posao (barem ja tako mislim, jer sam proba i jedno i drugo)

BTW Moduli ti idu ovako:
10 Misec 2 modul
11 Misec 5 modul
12 Misec 3 modul
01 Misec 4 modul
02 Misec 1 modul

Pozdrav tebi :uzdravlje

Dragi kolege,
ja sam na offshore-u 11 godina, od toga 8 kao upravitelj.Ugovori su 6 /6 tjedana uglavnom, tu i tamo 4/4. place kako kome, uglavnom jako solidne. Za upast u offshore treba stati doma i cekati pravu priliku. Jako se tesko pored engleza,kanadjana, holandeza uvalit u ovaj segment pomorstva, ali kad se upadne onda je to stvarno zadovoljstvo. Tek tad covjek osjeti koje je puste godine izgubio navegajuci za sitnis po raznim i razvikanim firmama. Nezelim govoriti o mjesecnim primanjima, ali neznam gdje su vece place od offshorea.
Buducnost je pred Vama, brodova ima i jos ih se gradi, posla ce biti uvijek.
sretno i mirno more

jedina je stvar u offshoru(naravno ne moze se generalizirati)da si u vecini slucajeva vezan za jedno misto.sad ako je misto lipo,ok,ali cesto i nije tako...
mozda neko voli ne micati se puno ali je to za ispalit.DP ne znaci dynamic position nego static position :)
i ja sam pokusao offshore,jedan brod,6 tjedana i bilo mi je dosta.iako sam isao rank nize,s cifa za sekonda,placa mi je bila veca kao sekondu na offshoru nego kao cifu na kemiji.i nije mi bilo jasno zasto mi je placa tolika za posal koji cinim.
a nakon par tjedan sam skuzio.dosadna pozicija(DP)
pa sam se ipak vratio plovidbi od tocke A do tocke B.ugovor je kratak kao i na offshoru(6weeks on,off) a solada ionako nikad dosta.koliko ih zaradis toliko i potrosis:) vazno je nac zadovoljstvo(koliko se vec moze) u poslu koji radis

jedina je stvar u offshoru(naravno ne moze se generalizirati)da si u vecini slucajeva vezan za jedno misto.sad ako je misto lipo,ok,ali cesto i nije tako...
mozda neko voli ne micati se puno ali je to za ispalit.DP ne znaci dynamic position nego static position :)
i ja sam pokusao offshore,jedan brod,6 tjedana i bilo mi je dosta.iako sam isao rank nize,s cifa za sekonda,placa mi je bila veca kao sekondu na offshoru nego kao cifu na kemiji.i nije mi bilo jasno zasto mi je placa tolika za posal koji cinim.
a nakon par tjedan sam skuzio.dosadna pozicija(DP)
pa sam se ipak vratio plovidbi od tocke A do tocke B.ugovor je kratak kao i na offshoru(6weeks on,off) a solada ionako nikad dosta.koliko ih zaradis toliko i potrosis:) vazno je nac zadovoljstvo(koliko se vec moze) u poslu koji radis

Mislim da si ti ode dovea u pitanje ko sta voli, to je vec stvar ukusa.
Ja vise volim stati na DP ili ti ga dosadna pozicija i ne raditi nista (uz to triba uzeti u obzir da ima ljudi koji se i narade u offshoru), a uz to imati bolju placu od onih koji se voze od tocke A do tocke B na kemiji ili kontejneru ili ne znam cemu, a koliko oni rade to bi vec bila druga vrsa diskusije

Otocanin-hvala najlipsa,meni to zvuci dobro i ja cu in se rado javit!

Franko, kuco stara...pokusa san vec sve to-osim ovog oilcareers,tu cu se registrirat veceras,a u Globtika(Magazina) san bia ima bice 2 godine i prosa neki test i razgovor,a posli toga kad san doma uredno ih posjetin pa ih zovnem svaku sedmicu al tu je valjda tako dobro da niko nece ca a i mali milijon nas se apliciralo,e i da dodan da ja neman nikog tamo da me preporuci... :(
Za ovu Gi&Mi san cua jutros ka sve OK,al ima par dana jedan ju je oblatia... sad opet ovdi napisu "bizi ca"...aj ti budi pametan!A poslat cu i njoj sad CV,pa cu je sutra nazvat pa cemo vidit...Sritno ti Franko moj

Status
Not open for further replies.
Back