Produ?ženje breveta

Antonio2

New member
Ovako, zanima me slijedeće:
kako je bilo do sad; kada sekondo odnosno časnik palube polo?ži kapetanski, onda odma dobije brevet za čifa preko 3000 BT. Sad, on treba sveukupno imati 36 mjeseci navigacije kao časnik palube (2. ili 3.) skupa sa onom navigacijom prije i onda dobije brevet za zapovjednika preko 3000 BT. Prema pravilniku o pomorskim zvanjima ta navigacija je trebala biti na brodu preko 3000 BT, a prema novoj izmjeni zakona (NN 142/2010) prema članku 21 ona treba biti na brodu preko 500 BT bez obzira na tip plovidbe.
Zanima me koliko i na kojem brodu treba imati ovjerene navigacije da bi poslije 5 godina taj sekondo produ?žio kapetanski ako recimo ne avanca za ćifa, nego ostane sekondo. Ako u zakonu pi??e kao uvjet za kapetanski da treba navigacija na brodu većem od 500 BT, da li to vrijedi i za produ?ženje breveta za zapovjednika?

To pitam zato jer netko mo?žda naviga kao ćif na brodu preko 500 BT trenutno, ali ne vi??e od 3000 BT, pa je to za njih vrlo bitno.

Ova uredba zakona je done??ena zbog tog novog posebnog programa, zato jer je, ka?žu, tako u svijetu...

Molio bih stručnjake za odgovor. Hvala...

bice te niko ne voli

bas i ne razumin sta oces pitat. ide nekako ovako. ako si u nekon momentu dobija brevet za kapitana onda znaci da si ispunija odredjene uvjete, ie. 36 miseci navigacije ka casnik. sad ako za pet godina ides produzivat brevet onda mi je nekako normalno da ces ga po istin uvjetima i produzit. opet si 36 miseci casnik, sta ima veze koja funkcija

ista je promina nastupila i za makiniste i jedan je brevet proslu sedmicu izvadjen na racun navigacije ka sekondo, ne ka prvi makine

ako je tvoja situacija da imas brevet zapovjednika, a nemas 36 miseci navigacije ka casnik onda je moje strucno misljenje da ti taj brevet ne bi ni smija imat nego si ga dobija priko veze i poznanstava pa ti ga kao takvoga nece niko ni produzit

Jo?? ne??to...
Ako brod ima recimo 2 motora, svaki po 1600 kW, da li se to računa kao brod koji ima 3200kW, jer recimo asistentura mora biti pola godine na brodu od 3000 kW ili vi??e... Bi li se tu priznala, dakle, asistentura kao na brodu vi??e od 3000 kW?

ovisi kako je napisano u ship particulars.U nacelu se gleda ukupna propulzija pa bi shodno tome bilo 3200 KW

Back