Seadrill

@Dizalicar

Kuzim, zato se meni osobno nikako ne svida, bjezat od poljaka, nevolim ih vidjeti ni na 10 milja, a kamo li raditi sa njima, tu se Maersk gadno zajebo samo sta jos neznaju...slicno je stena napravila prije par godina pa ih je pocistilo lagano, sada ih nema tamo...

Tesko je poljake izbjec, gotovo nemoguce.. ne samo sto vuku jedan drugog i sto ih ima 8 puta vise nego nas nego imaju 50 puta jacu podrsku sa shore strane..

Masa ih radi u HR odjelima kao recruiteri, i normalno oni sa te pozicije kad god mogu guraju opet svoje dok naseg recruitera u nekim respektabilnim firmama slabo ima za vidjet..

Previse poljaka u zapovjednom lancu koji vole pravit ljude budalama svakih uru vrimena.
Dovoljno kazat da je u dva miseca otislo tri deck pushera i cetiri dizalicara zbog njih,dva dala transfer notice i jedan ide ca.
Vrime je da se vrati na konstrukcijske i support brodove,mozda je malo manje ali psihicki lakse.
Perza,puno citate po fejsu pizdarije,Sirius je 2007 godina i nece je pilat niti vade trastere,to su sve rumors kako se kaze.
Ove platforme sta idu u rezalista i ostale glupost su starije od mene,sigurno imaju vise od 35 godina svaka,pa sta je drugo za ocekivat nego da idu u rezaliste.
Splico,ne znam kako je taj upa i u kojem svojstvu ali ako je bija IT na kruzeru prije ce ga uzet jer kruzeri imajs slican sistem sa trasterima i ti ljudi su obicno kvalificirani za posa.
Gospodo,u drillingu je jako tesko,govorim za deck crew,psihicki i fizicki...tako nemojte mislit da ocde cvitaju ruze jer u konacnici sve je do ljudi i kolega s kojima radis,ako oni nevaljaju pucas prije ili kasnije.

Pa nisam reka da ce je pilat, nego kažu price da skidaju thrustere sta je glupo ali rekla kazala - konkretno ta prica je od naseg zajednickog poznanika koji pliva tim vodama poprilicno dugo (ti ga vrlo dobro znas), tako ako on siri dezinformacije, ja ih samo prenosim. Ko ce ga znat ?

@Dizalicar

Kuzim, zato se meni osobno nikako ne svida, bjezat od poljaka, nevolim ih vidjeti ni na 10 milja, a kamo li raditi sa njima, tu se Maersk gadno zajebo samo sta jos neznaju...slicno je stena napravila prije par godina pa ih je pocistilo lagano, sada ih nema tamo...

Govoris ko Sveto Pismo,razumimo se
Ovaj sta je asistent MSLu je bija na Steni i rekli su mu otvoreno da nikad nece bit nista vise od DPOa,imaju jos dva momka sta su bila s njime tamo i kazu da je bija totalni idiot pa cak i samar koji popija.Ovde mu je jedan deck pusher stavija manifest u usta i skupija se isa ca,nakon tri ure smjene,trpija ga par ugovora i odjednom samo puka.Covik masira mozak samo tako...ne samo sad dok smo na sidru nego i u operaciji....Kad je Danac MSL bokun je normalniji,ali kad je njegov poljo,udri rode.Kompanija im priti ali ne jebu dva posto.Smatram se profesionalcem i netriba on ic za mnom govorit kako cu nesto napravit,ali doslovno sve,pa cak kako metlu drzat u ruci.Ma mrs u Tri PM.
Mislim da mi je malo dosta ovoga drillinga di svak ko lize guzu prolazi.
Kad je ova pusta ekipa dala otkaze onda su tili mene avancat ali su mi otvoreno rekli iz offica i to dva puta da sam predobar dizalicar i da sam komodan na svojoj poziciji.Da mogu pokrivat deck pushera i drugog dizalicara koji nisu vidili drillshipa ni knuckle boom dizalice.Zivota mi moga,eto tu sam se razocara,i pita par ovih Danaca sta su za zivota na Maersku,neki dali sad otkaz nakon 12-15 godina na firmi,i kazu mi da je to nazalost na Maerska tako i da kad je meko dobar u svom poslu drze ga tu,a ja moran radit i za klaunove i sebe,nece ici.
Uglavnom Kile sve kuzis sta ocu rec.
Splico,dosta makinjista sa kruzera upada u drilling bez problema jer su slicni pogoni,bar mislim,znam ih dosta sta su sa kruzera dosli.
Vidi drugu stvar,ja to uvik pokusavam rec,znam da je ljudima drilling napet ali da sam ja kapo ili cif,kapetan,Na Subsea 7,DOFu,ili nekoj kacoj kompanijijednostavno se nebi ima potribu minjat.Meni su dva dizalicara rekli da nikad nece u drilling,provali i bizi ca,sad ih razumin zasto a onda mi je bilo smisno.

Triba san na svoj post stavit "sarkasticno se sprdan" da me ne bi ko krivo razumija i prozva ljubomornim....najiskrenije da me i pogodi drilling jednom isa bi naravno ali meni je cilji tj nada nekakav subsea, construction i slicno te se tu usidrit i dalje razvijat ali znam par ljudi koji nisu tu na forumu i onako na kuriozno pitanje : kako si upa tu? Odgovaraju neznan ni sam.

Nije vezanu uz Seadrill ali je vezano uz posal Ocea Rig svoja dva semi riga Bingo 900 generacija 2001 i 2003 godina gradnje idu na cold stack a posto je to nemoguca misija za takav unit glasno se prica o rezalistu...
Tako da stare platforme vise nisu jedine koje su ugrozene,ovo je otislo puno dalje.
Ocean Rig drill ship u Brazilu je dobio 25.9 otpusno pismo tj mislim da je Repsol ne treba njegove usluge iako ugovor jos uvijek traje...

Za Repsol ti radi u Brazilu Ocean Rig Mylos. Imaju ugovor mislim do kraja pve ili do lita sljedece godine.

A za SSDR Leiv Eiriksson i Eirik Raude sam nesto nacuja ali posto sam kuci nisam u detaljima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Is prve ruke sam doznao da je Seadrill ukinuo HR department do daljnjeg. Znaci zaposljavanja NEMA jer nema ni HR departmnta.

P.S

Iskreno se nadam da cemo se jednog dana smijati ovom postu i vremenima kad je ovo bilo aktivno :udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Evo da malo popricamo o Seadrill dayrate-ovima ako moze? Evo vec zadnjih par tjedana dobivam ponude od raznih agencija za ici na Seadrill. Nikham mi nudi 325usd za Angolu i Atlas pak nudi 273usd za neki rig u Namibiji? Sto je to tako nisko palo ili ove agencije su odlucile puno zaradivat na nama? Inace sam 2makine tj ERO. Kakva su vasa iskustva u zadnje vrijeme?

Evo da malo popricamo o Seadrill dayrate-ovima ako moze? Evo vec zadnjih par tjedana dobivam ponude od raznih agencija za ici na Seadrill. Nikham mi nudi 325usd za Angolu i Atlas pak nudi 273usd za neki rig u Namibiji? Sto je to tako nisko palo ili ove agencije su odlucile puno zaradivat na nama? Inace sam 2makine tj ERO. Kakva su vasa iskustva u zadnje vrijeme?

350 EUR Dan od vrata do vrata elect sup dobio,
to priko agencije je proba ako zadovoljis ostajes na
company contract

Jedan poljak sa mog riga je otisao na seadrill za navodno puno veci day rate neho ovdje (saipem) ali radi se o prvom makine. Novogradnja, ide iz singapura za norvesku... Koliko znam, preko atlasa.
Takodjer spominjao se i norveski ugovor 2-4..

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Jedan poljak sa mog riga je otisao na seadrill za navodno puno veci day rate neho ovdje (saipem) ali radi se o prvom makine. Novogradnja, ide iz singapura za norvesku... Koliko znam, preko atlasa.
Takodjer spominjao se i norveski ugovor 2-4..

Jedan (nesluzbeni) update.. NEnorveska ekipa ce novogradnju dovesti do las palmasa ili najdalje do norveske a onda ih navodno sve mijenjaju norvezini..

Back