situacija sa zapošljavanjem u offshoreu

Jedno pitanje.Dali sve firme priznavaju bosiet i huet iz ravene?Imali razlike izmedu ravene i aberdeena i koji su vasi savjeti gdje to polagati
Nema ti to veze sa firmom nego sa podrucjem di ces radit. Najbolje ti je polagat u Rotterdamu jer ti je njihov bosiet Opito, Nogepa i Olf aproved.

situacija sa zapošljavanjem u offshoreu

Potpuno se slazem sa Shaby,
Ja sam sebi platia DP Basic,DP Advanced,Bosiet,Mist,....diza kredit za brevete jer je placa bila mala,potrosia preko 60 000kn....i sla miljune emaila,gubia volje..al nikad je izgubia do kraja...prominia 7 firmi..al sada imam ludilo placu ko sekondo i full dp....treba vrimena i treba se pripremit na frustracije VELIKE!!
Al doce posa..i proce ova jebena kriza...

Puno si potrosio, 60k je puno za brevete, nego sto je ludilo placa za DPO?

Vezano za Bosiet, vec smo jedno 100 x napisali di se polaze, ako centar nema OPITO akreditaciju ne polazite tamo i gotovo...

Puno si potrosio, 60k je puno za brevete, nego sto je ludilo placa za DPO?

Vezano za Bosiet, vec smo jedno 100 x napisali di se polaze, ako centar nema OPITO akreditaciju ne polazite tamo i gotovo...

Sigurno nisam puno potrosia!!...jer mi se isplatilo....nisam reka da je ludilo placa za DPO nego da je plca ludilo kad je usporedis sa pocetkom....veca placa ce doc ka sta je i sve drugo doslo!!!

Evo ukratko situacija što sam ja uspio saznat:

Prije 6 mjeseci i ja sam upao u offshore, na drillship (po preporuci)
Nedavno sam iÅ¡ao u Brazil na tečajeve i svi se čude kako sam upao, jer je ogromna kriza u drillingu i ljudi uglavnom ostaju bez posla. Kaze mi lik da nisam upao sad ne bih nikad.

Eto ako oni lazu mene, lazem ja vas.

C/P sa LinkedIn:

As we all know, the Oil and Gas industry is suffering, especially up here in the North Sea. Many Offshore companies and Offshore Ship owners are cutting costs, that involve letting good and experienced people go.

Du to this uncertainty, is that many high qualified Offshore and Maritime crew from Scandinavia are looking for new opportunities abroad.

During many years the International market has been trying to attract Scandinavian work force with Offshore experience to their companies, without much success. This was because the Scandinavian companies, especially the Norwegians, were offering working conditions that were hard to match for international companies (2:4 – 4:4 rotations, high salary levels etc). But now with the downturn of the industry, the same Scandinavian personnel that were happy working under those great conditions are living almost daily with the fear of losing their jobs, which opens the door to international companies that are looking for this Nordic Offshore expertise.

If your company is looking into hiring high qualified Maritime or Offshore personnel, let us know. OffshoreCrew AS is the fastest growing recruitment company for the Oil/Gas and Renewable industry in Scandinavia, we have a large database with Norwegian, Swedish, Danish and western European crew in all positions.

Javier Zahn

www.offshorecrew.no

I kakve su šanse Hrvatu bez iskustva?

BTW Gdje su Hrvati?
Pod ovim Western podrazumijevaju: Dance, Norvežene, Engleze, Nizozemce itd.
Pod Eastern: Ukrajince, Ruse, Bugare, Poljake itd.
A gdje smo mi?

U Q smo definitivno. Cijenom Western, kategorija Eastern. Ukratko, nigdje.
Eastern traže svuda. Western na boljim kompanijama. Nas?
Za Eastern smo skupi, a za Western smo zapravo Eastern. Jbg.

I sad ti budi pametan....ja sam se odlucio u 38-oj godini probati ubaciti negdje....poloziti bosiet itd i sa nadom slati molbe.Sad se sve vise kolebam...nemam tih 2-3 tisuce € viska,cak suprotno...a bez tih licenci sam totalno bez izgleda...a jesam pogodio trenutak..tccccc

Do kraja godine je preoptimisticno....realnije je jos 18miseci...razlog tome je i masu novogradnji tj puno brodova na trzistu...dok ce stari postupno odlazit u rezaliste...ova situacija se dogodila 82 godine u offshoru i od tad nije bili vecih expanzija novogradnji sve do prije koje godine kad se dogodija bum novogradnji...dok je trenutno i cijena nafte uzela svoje..info san dobija od strucnih ljudi iz firme koji su od 70tih u offshoru :)

Do kraja godine je preoptimisticno....realnije je jos 18miseci...razlog tome je i masu novogradnji tj puno brodova na trzistu...dok ce stari postupno odlazit u rezaliste...ova situacija se dogodila 82 godine u offshoru i od tad nije bili vecih expanzija novogradnji sve do prije koje godine kad se dogodija bum novogradnji...dok je trenutno i cijena nafte uzela svoje..info san dobija od strucnih ljudi iz firme koji su od 70tih u offshoru :)

Slazem se sa Zarom da je situacija nikad gora. Takoder mislim da ce se
Trziste poravit ali nadam se u sljedevih 8-12 miseci jer ovakva situacija nepase globalnoj ekonomiji nikako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back