Asistenti Struje ,Stroja ,Cadeti........

Kolege srdacan pozdrav.

GogiRi molia bi te za jedan info jer vidim da navigas kao struja na Carnivala.

Naime odradujem drugi ugovor kao asistent struje na msc kontenjeru, imam zavrsenu visu pomorsku, te sam na pragu avancavanja za elektricara na spomenutoj kompaniji.
Dugorocno me zanimaju kruzeri pa me zanima na koju poziciju aplicirat na tvojoj firmi... znam da postoji kadet A i B verzija, ali postoje li sanse da upadnem odmah kao el. junior te koliko je potrebno ugovora za ici iznad te pozicije?

Molim za savjet, unaprid hvala :)

da ne otvarm novu temu pitati cu u ovoj ,a vezano je za: kolike su place kao asistentu i u koj kompanij i kao doci do njih?
Imam posao pa nije problem cekati ukrcaj.

da ne otvarm novu temu pitati cu u ovoj ,a vezano je za: kolike su place kao asistentu i u koj kompanij i kao doci do njih?
Imam posao pa nije problem cekati ukrcaj.

nista osobno
u danasnje vrijeme kad je ukrcaj assis tesko nac nemoj pitat koja je plaća
bitno da upadnes i rijesis godinu dana a onda poslije biras plaću i ugovor(ako imas srece)

Tu se slazem sa tobom. samo me zanimaju iskustva da znam kome vise sjediti za vratom da me ukrcaju, strpiti se koji mjesc za bolji ugovor jer racuni ipak uredno stizu ;)

Kolege srdacan pozdrav.

GogiRi molia bi te za jedan info jer vidim da navigas kao struja na Carnivala.

Naime odradujem drugi ugovor kao asistent struje na msc kontenjeru, imam zavrsenu visu pomorsku, te sam na pragu avancavanja za elektricara na spomenutoj kompaniji.
Dugorocno me zanimaju kruzeri pa me zanima na koju poziciju aplicirat na tvojoj firmi... znam da postoji kadet A i B verzija, ali postoje li sanse da upadnem odmah kao el. junior te koliko je potrebno ugovora za ici iznad te pozicije?

Molim za savjet, unaprid hvala :)

mozes aplicirati za juniora ali mislim da tesko da ce te uzeti za to jer avancivaju svoje ljude... po meni, najbolje za kadeta... zasto? zato sto je posao kadeta na ccl i na kontenjerasu sasvim drukciji, a da se razumijemo pozicija ETO C(adet) je ok za ubaciti se na ccl (3340 eura je fer placa za pocetak)... cisto da se razumijemo, pozicija kadeta A je za one koji pocinju raditi kao struja na brodovima, dakle tko nema iskustva...

Cilja bi onda za cadet B, lova je respektabilna... Kakva je firma s avancavanjem, je li se dugo treba provest u ranku?
Naravno dosta ovisi o meni al sta je realno za ocekivat?

za kadeta B se i ide ako si negdje radio vec taj posao, kao sto navodis... avancamenat ide relativno brzo... kroz dva do tri ugovora se ide za juniora.... jedina mana je ta sto posao trecega, ako dobijes promociju je nerealan...

naime, treci radi 2+2+2... sta to znaci? neki od 1st eto-a rade i dalje na temelju 4/2, nemaju kolegu sa kojim bi bili na brodu 3/3... i tu dolazi zapravo posao trecega... treci ide na neki brod 2 mjeseca zamjeniti 1st-a koji je doma dva mjeseca, onda ide transferom na drugi brod isto zamijeniti drugog 1st-a dva mjeseca i onda doma dva mjeseca.... malo zeznuto, ukoliko nemas dobro znanje...

Imam na kontenjeru skoro god ipo navigacije kao ass.
Cudna mi je ta politika firme jer kako moze 3eto odgovorit zahtjevima posla 1ETOa. Ima to i prednosti, gurnes sebe u vatru, odradis par ugovora i pedala na drugu firmu za bolje uvjete... Onda ti na firmi ispada da 3ETO i 1ETO imaju isti opis posla a virujem da je drasticna razlika u placi...

Tu se slazem sa tobom. samo me zanimaju iskustva da znam kome vise sjediti za vratom da me ukrcaju, strpiti se koji mjesc za bolji ugovor jer racuni ipak uredno stizu ;)

Nažalost s takvim razmiÅ¡ljanjem ćeÅ¡ se morati strpiti koju godinu, odustat od ukrcaja ili naći jaaaku vezu.
Mislim da je nekakav prosjek plate asistenta 600$, 1000-1200$ imaju na kruzerima i rijetkim cargo brodovima. Ne znam kakva ti je financijska situacija ali želiš li se ukrcati pucaj na sve strane i uzmi ono što ti prvo uleti. Ovdje su ljudi pisali koji su asistenturu radili za 200$, s time jedva možeš vratiti troškove breveta.

Uff to je onda odlicno ako je tako. Trebam rjesit test i poslat rezultat, je li u redu rjesit onda na ovome gore linku sta sam stavio, nema greske, ne mogu nista zajebat? Izbacit ce mi na kraju papir koji mogu poslat, isprintat i to?

Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk

Last edited:
Test je malo tricky, obavezno ga pogledaj negdje kako izgleda prije nego kreneš rješavat i pripremi slušalice da dobro skontaš pitanja.

Back