Asistenti Struje ,Stroja ,Cadeti........

Pozdrav dobri ljudi,

imam sve rijeseno za ukrcaj kao asistent elektronicara kod jedne nase firme, ovjeren dnevnik u kapetaniji, ali mi je zbog remonta na brodu ukrcaj odgodjen do daljnjeg. U medjuvremenu su mi se javili iz RCCL-a i nakon prvog intervjua najavili drugi, tehnicki, na kojem bi mi ponudili posao 2. ili 3. electrical engineer-a. Ako dobijem taj posao, dal da pisem taj dnevnik ? Predpostavljam da u kapetaniji vide na koju poziciju se krcam. Malo me bune ti uvjeti za upis struke u pomorsku knjizicu. Savjet?

u zakonu ti piše da trebaš odradit min 3 mj da bi polagao za ETR i ne treba ti dnevik

za ETO ti je uvjet ETR ili 6mj. navigacije u svojstvu vježbenika (ispunjen i ovjeren dnevnik) + ostali breveti+doškolovanje

Hvala na odgovoru.
Izgleda da sam krivo postavio pitanje. Upoznat sam sa zakonom i znam te podatke, medjutim, ovo u svojstvu vjezbenika mi nije jasno.
Npr. ako me firma uzima kao ETO-a, radit cu struku, zar mi to kapetanija ne racuna isto kao da su me uzeli kao vjezbenika i nakon 6 mj. dozvoli izlazak na ETO ispit?

Tako je. Isto ti je dali si ukrcan u svojstvu assa ili struje. Bitno ja 6mj navigacije da bi mogao na ispit za ETO.

Otvara se mjesto za reefermana na CMA CGM. Asistenti struje navalite zvat u ponedjeljak ujutro. 4mj ugovor 2300€.

Pozdrav svima!
Čisto me zanima, treba li i koliko treba imati znanja iz struke kada se ide prvi put na brod tj. kao asst. struje?
Engleski mi nije nikakav problem, međutim, nemam nekog pretjeranog znanja iz struke. Jedino neke osnove.

Nije obavezno jel nako te nitko ne pita nikakva strucna pitanja na intervju..Inglis ti je dovoljan

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja ne znam tko tim kompanijama odrzava servere ali trebalo bi ga strijeljat, ozivit pa opet strijeljat. Potrosim vremena da ispunim sve formulare i onda kada saljem javi mi gresku da je stranica u kvaru i naravno, sve se obrise. E pa dakle %$&"#%&&$&. :D

živili..

molim vas ako neko provjereno zna da li treba asistent struje imat dnevnik i je li traže to za ETO..i ako treba kako bi taj dnevnik treba izgledat i kako se piše u njega?

već je bilo priče o tome, al od viÅ¡ka glava boli :D, imat ću 5 mjeseci kao asistent struje..di da odradim joÅ¡ ovaj mjesec Å¡ta mi fali, ima li ko kakvu preporuku..i da li se uopće priznaje 5 mjeseci preko kw i mjesec manje

hvala unaprid

živili..

molim vas ako neko provjereno zna da li treba asistent struje imat dnevnik i je li traže to za ETO..i ako treba kako bi taj dnevnik treba izgledat i kako se piše u njega?

već je bilo priče o tome, al od viÅ¡ka glava boli :D, imat ću 5 mjeseci kao asistent struje..di da odradim joÅ¡ ovaj mjesec Å¡ta mi fali, ima li ko kakvu preporuku..i da li se uopće priznaje 5 mjeseci preko kw i mjesec manje

hvala unaprid

ukucas u search npr dnevnik eto i onda ti izbaci recimo ovo ;
http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=6512&highlight=dnevnik pa malo procitas i ne znam zasto vecina ne koristi tu opciju nego ocekivaju odgovor odmah u slijedecem postu,ne da vam se trazit an ?

Molio bih ako mi netko moze objasniti.. Znaci trebam napraviti dva breveta a ne znam sta se smatra pod ta dva breveta:

HV Operative
Familiarization Pax

Razumijem ovo za HV da je high voltage, a sta je ovaj drugi? Koji je to brevet?

Zna li netko usput koja je cijena za HV?

Edit: ako je vazno za napomenuti, idem za cadeta struje..

Edit2: da li je to "fam pax" brevet d21-26? Casnicki brevet temeljne sigurnosti na putnickom brodu?

I sta se smatra pod "biennale"????

Last edited:
Postovanje svima,novi sam na forumu ali imam par pitanja u vezi ukrcaja,radim vec osam godina u obalnoj strazi RH,i imam SSS elektrotehnicar,sada bi htio dati otkaz pa trazit ukrcaj kao ass struje...zanima me koliko traje asistentura i sta sve tocno moram imati za odradit asistenturu?prekopao sam forum ali nigdje nemogu nac sve te informacije...ako vec ima negdi di je sve objasnjeno,mozete me i tamo uputit,hvala

Poslano s SM-J320FN putem Pomorac.net

Tribas odradit 6miseci asistenture da bi kasnije moga polagat za Eto brevet...da bi se ukrca bilo bi pozeljno da imas zavrsen fax jer tesko ces se ukrcat bez toga.. jedino ako imas neku jebenu vezu da te ubaci negdi a i ako imas nacekat ces se..imas sve na forumu samo trebas prevrtit malo

Back