marinero_TK
New member
Kolege sa Chevrona, zanima me da li C/O drzi gvardiju tj. je li imate extra casnika palube. Pitanje se odnosi na Crude Oil Fleet. Hvala
Last edited:
Zavisi di, imas lighteringe di ne drze i imaju dodatnog sekonda po kuverti, aframax flota ima extra a na vlcc prvi je u gvardiji...
Da C/O je u gvardiji osim na 2 lightering broda, 2 aframaxa po mediteranu, a ostalo ako dobijes Junior deck officer i onda ako mu zmaj dopusti da drzi gvardiju.
Dajte ljudi, trebam smjenu za 20 dana, a opet smo kratki sa Cifovima. Ne znam koji je kurac u pitanju ali vec ozbiljno razmisljam da prekinemo suradnju. Svaki puta pred kraj pocnu srati da nemaju nikoga na raspolaganju.
Inace je 3.5 mjeseci sa 26 dana leava na 30 odradenih

Da C/O je u gvardiji osim na 2 lightering broda, 2 aframaxa po mediteranu, a ostalo ako dobijes Junior deck officer i onda ako mu zmaj dopusti da drzi gvardiju.
Dajte ljudi, trebam smjenu za 20 dana, a opet smo kratki sa Cifovima. Ne znam koji je kurac u pitanju ali vec ozbiljno razmisljam da prekinemo suradnju. Svaki puta pred kraj pocnu srati da nemaju nikoga na raspolaganju.
Inace je 3.5 mjeseci sa 26 dana leava na 30 odradenih

Jeli zna neko koliki je dp bonus na shuttle tankere?
tocnoSarah radi za Chevron tako da ga vjerovatno zove za Sonangol brodove
Jeli zna neko koliki je dp bonus na shuttle tankere?
Kao sta znas, Stena trazi LNG oficire za palubu i makinju tako da tvoj CV i iskustvo ti gotovo sigurno garantira posal. Telefonski poziv je informacijskog karaktera na kojem ces doznat sta ti je cinit i di i sta moras napravit prije intervjua.
Prijatelj mi je tamo FM, pa ako zatreba kakva dodatna informacija javi.
Sarah radi za Chevron tako da ga vjerovatno zove za Sonangol brodove
da, napisala je za chevron.
nazalost nemam iskustva na pari sta mi je trazija mitsui a i v-ships pa nisam tamo moga upasti
ovi sonangol brodovi su vidim iz DSME-a odakle samo preuzimali za shella [qatargas] isto lng q-max [q-flex] brodove ali motorni pogon. strah me da me ni ovi ne uzmu zbog parnog [ne]iskustva
na netu ne mogu naci jesu li para ili motor?
da, maloprije sam i ja nasao tu istu stranicu
nevirujem da ce me poslati na paru, ali je lijepo zivjeti u nadi![]()
Kakvi su uvjeti ugovor-placa?