COVID-19 i smjene posade

Moze li neko molin vas rec ako zna sa sigurnoscu mora li se bit u samoizolaciji 14 dana nakon iskrcaja s broda i dolaska u RH?
Opce je poznato da je to ukinuto evo ima vec 2 mjeseca... Meni se blizi iskrcaj, za jedno 15ak dana a jedan moj kolega se iskrca ima dva dana (iz Spanjolske, Tenerife) i kad je dosa u Hr kontaktirali su ga iz splitskog zavoda za zdravstvo da mora stat u hotelu, radit test i da cak i ako je negativan da mora odradit 2 tjedna samoizolacije?
Nema smisla da uopce krecen govorit sta mislin i kako se osjecan po tom pitanju, molin vas ako neko zna nesto vise nek napise..?

Fala lipa, pozdrav!

Odes u samoizolaciju radi sebe i obitelji, ako si slucajno pokupija nesto putem. A mislin da ne moras policiji rec da si pomorac...Vidis da smo naye... samo zbog zvanja naseg.

Pozdrav ljudi... Evo za par dana i ja dobio kartu za kuci iz Tanzanije. Nakon 6mj bilo je i vrijeme.
Sto se testa tice ja cu ga ici dobrovoljno odradit ali bas da imam jos jednu izolaciju od 14 dana ne pada mi na pamet. Mogu imat kuci sa svojima(da ne izlazim) ali da si i ono malo sto cu biti kuci cca 3mj skratim za 14 dana mi je ludo.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Pozdrav ljudi... Evo za par dana i ja dobio kartu za kuci iz Tanzanije. Nakon 6mj bilo je i vrijeme.
Sto se testa tice ja cu ga ici dobrovoljno odradit ali bas da imam jos jednu izolaciju od 14 dana ne pada mi na pamet. Mogu imat kuci sa svojima(da ne izlazim) ali da si i ono malo sto cu biti kuci cca 3mj skratim za 14 dana mi je ludo.

Mozes odradit cca 4 dana i otic na test,to ti je dovoljno.A odradit doma sa svojima nema smisla,pa zbog svojih vecina ljudi to i odradi.Jasno mi je da nije lako nakon 6 mjeseci trpit jos i ovo (ja sam bio 5 dana do testa pa je bio horor),ali mi je i to draze nego da pokupe od mene...

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

Singapur zatvoren od jucer i do nadaljnjeg (sign-off only).

PORT MARINE CIRCULAR
NO. 31 OF 2020

24 July 2020

Shipping Community
REVISIONS TO CREW CHANGE FOR CARGO SHIPS UNDER SPECIAL
CIRCUMSTANCES IN THE PORT OF SINGAPORE, TO MINIMISE RISK OF
COMMUNITY SPREAD OF THE CORONAVIRUS DISEASE 2019 (COVID-19) IN
SINGAPORE
(SUPPLEMENTARY TO PMC NO.s 26 AND 27 OF 2020)
1. Crew changes in the Port of Singapore have been carried out under the
requirements in Port Marine Circulars No.s 26 and 27 of 2020.
2. In view of the recent cases of crew members who are tested positive for COVID-
19 upon arrival in Singapore, which posed a health risk to the crew that travel with
them, to the ships they were to join, and to the local community, MPA is working with
the industry taskforce to provide more detailed guidelines to safeguard the crew
change process. These will include the need for signing-on crew to self-isolate for the
14 days before departing for Singapore, shipowners, managers and agents ensuring
accurate COVID-19 Polymerase Chain Reaction (PCR) tests, and direct transfers to
the ship upon arrival in Singapore.
3. With immediate effect, MPA will give priority to applications from Singapore-
registered ships and applications for sign-off crew only (i.e. without signing-on new
crew). For all other cases, MPA will consider the following circumstances for crew
change applications:
(a) the crew has served his/her maximum time on board and no further extension
of the employment contract is granted by the flag State; or
(b) compassionate grounds e.g. death of immediate family member; or
(c) the crew is no longer medically fit to work onboard the ship.

4. Cargo ships meeting paragraph 3 criteria and circumstances may submit their
applications to MPA by filling up the online form at least 14 days before the planned
crew changes, at www.mpa.gov.sg/web/portal/home/port-of-
singapore/operations/crew-change.
5. Pending other further revisions of the crew change requirements or related
guidelines, ship owners, managers and agents planning for crew change under special
circumstances should continue to abide by the crew change requirements in Port
Marine Circular no.26 and 27 of 2020.
CAPT KEVIN WONG
PORT MASTER
MARITIME AND PORT AUTHORITY OF SINGAPORE

Zna li tko kakva je sitaucija s karantenom pri povratku kuci, recimo iskrcaj iz Melsika preko Pariza pa dalje? Obavezna karantena od 14 dana?

Evo, ako koga interesira, sad sam u Dar Es Salaamu cekam avijon za Dohu.

Smjena normalna, nikakvih posebnih procedura, ni zahtjeva. Temperaturu pogledaju brzinski u hotelu kad prvi put dolazis sa broda i prije ulaza na immigration/security na airportu i to je sve.

Ako treba cekati, moze se biti u hotelu xyz dana. Izlaz normalno okolo ist i pit, ko i pre korone. Masku nosi 1 od 1000 :).

Tako da, ako ima prilika za Tanzaniju, izkoristiti.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Brazil svi s maskama i disciplinirani
macae zatvoren,campos campos otvoren,rio otvoren ali razmak se drzi po restoranima,dosta se pazi,rio airport jos uvik sve reducirano,mahom se ide na sao paulo...

Inace covid-19 je dobilo 5clanova posade u karanteni 2tjedna prije broda,odradili misec dana na kraju s dva negativna testa i pusteni,nikome nije bilo nista nikakve simptome ljudi nisu imali..

A tribalo bi se uclaniti u HDZ jer ce iza sezone opet izolacije i pritvori a HDZejci nemoraju u izolaciju ili se moze zvat Capka da kaze da nema potribe,triba na vrime misliti o ovom problemu jer vec su drzave pojedine pocele stavljati izolaciju za svoje drzave prilikom dolaska iz pojedinih zemalja..

Ili.ako si anemican onda si korona free..

Malo satire,ali sve nas ovo ceka na zimu..

Bit će to i gore. Pogotovo kad do riječi dolaze stručnjaci koji misle da je brod avion te da ventilacija cirkulira tj ne zna da brod s jedne strane ima usis a s druge ispuh

Bit će to i gore. Pogotovo kad do riječi dolaze stručnjaci koji misle da je brod avion te da ventilacija cirkulira tj ne zna da brod s jedne strane ima usis a s druge ispuh

Ali ima i recirkulaciju zraka koji se vraća u klima stanicu iz prostorija. Taj dio bit će problematičan.

Ali ima i recirkulaciju zraka koji se vraća u klima stanicu iz prostorija. Taj dio bit će problematičan.
neko ce okrenuti masu para na upgrade of hvac sistema, dok se sve ugradi i pusti u rad proci ce ova psihijatrija s gripom i svi ce zaboraviti na to,,,kako kaze jedan nas, ko jamio, jamio

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Ako misliš na regoterm, taj dio se može zatvoriti tako da je komplet zrak svježi iz vanka

Ako misliš na regoterm, taj dio se može zatvoriti tako da je komplet zrak svježi iz vanka

Ne vidim to kao rješenje problema, ako ova pandemija potraje bit će sigurno modificiranja hvac sistema a to će koštat ko Sv.Petra kajgana.

A opet s druge strane, kažu da se treba držati distance od 2 metra jer virus nemože više preživiti. Tom logikom nemože preživiti ni u 100% recirkulaciji zraka jer su udaljenosti daleko veće. Primjer je broj zaraženih na Diamond Princess. Da je virus putovao ventilacijom bilo bi daleko više zaraženih

A opet s druge strane, kažu da se treba držati distance od 2 metra jer virus nemože više preživiti.
...

Mislim da nije kvaka u životnom vijeku koronavirusa nego u tom da taj virus ne lebdi u zraku nego pada na tlo zbog težine.
Ona 2 metra su udaljenost na kojoj virus ispaljen iz usta ili nosa zaraženog pada na tlo - nešto kao domet granate ispaljene iz topa.
Pretpostavljam da se i bitno više dobaci kašljanjem i kihanjem.

Izuzetno zarazni virus ospica lebdi u zraku i do 2 sata se zadržava u aerosolu.
Ovaj koronavirus je veći i ne nalazi se u aerosolu.

Jači faktor zaraze je i količina virusa - viral load. Što je veći, veća je i mogućnost zaraze kao i težina zaraze.

Evo čitam još malo - može se prenijeti i aerosolom ali su šanse za to daleko manje nego u kapljičnom prijenosu.
Prijenos aerosolom je znatno otežan u vlažnoj i toploj atmosferi.

Last edited:
Obavljena smjena na sidru na Reunionu jučer. Ukrcalo nas se 5, iskrcalo 3. Za nas je potreban covid test ne stariji od 72h i garantno pismo kompanije. Let je bio Dubrovnik-Zagreb-Pariz-St.Denise.

Jel iko uspija se narucit na test u Splitu? Evo ja zovem ima 2 dana, oko 800 poziva (ili je zauzeto ili ne podizu slusalicu) i oko 50 e-mailova al nikakvog odgovora...

Back