nije u soldima sve,ali ako van je napeto na lng ja bi van preporucia k-line
ili bilo koje japanske firme.odjebite shell-indijci kapetani i upravitelji,svasta
Mikimouse,ja sam prije dva ugovora prešao sa Mitsuia na Shell Lng fleet i mogu ti reći par riječi o njihovim brodovima.Imaju dosta LNG brodova ali na samo četiri broda krcaju Europljane odn naše i ta četiri broda su pod Menagementom MOLondon officea i Azale-e,ta četiri broda su steam turbine brodovi,a ja kad sam odlazio trebali su dobiti još tri Q-flex LNG-a(bili su u fazi izgradnje i vjerovatno su sada u floti).Od ova četiri bio sam na tri:LNG PIONEER,LNG DUKHAN i LNG AL DEBEEL a četvrti ti je LNG FUWARIT.Sva četiri su izgrađena oko 2004-2006 godine.PIONEER i FUWARIT su ti membranci a DUKHAN i AL DEBEEL su Moss cargo sistemi.Na PIONEER-a ti je Kawasakijeva turbina i Kawasakijevi kotlovi dok su na ova druga dva Mitsubishijevi kotlovi i turbine dok za Fuwarit neznam,.Na PIONEER-a ti je automatika odn.IAS-integarated automatition system, od Honeywella a na druga dva od Yammatakea dok je na Fuwarita od Konengsberg-a(tako sam čuo za Fuwarita).Ova tri broda na kojima sam bio kao treći makine u kabini sam imao TV sa DVD playerom ,mikrolinijom i laptopom koji umrežen sa ostalim laptopima i IAS-om(ovo je bilo na Dukhana)dok na druga dva broda smještaj mi je bio lošiji nije bilo TV,ni laptopa,samo mikrolinija,tako da kao kadet možeš očekivati da nečeš imati ni ovo zadnje.Ekipa je bila OK,uglavnom su bili naši dok su najčešće Barbe i Kapi bili strejnđeri,Englezi,Nijemci,dok sada ima i naših Barbi i Kapa.Plača ti je sada permanentna u Eurima i za Azaleu imam samo riječi pohvale kao jako korektne (bar su bili prema meni, a nemam tamo ni rođake ni prijatelje).Sada sam na Shella i mogu ti reći da mi je malo krivo što sam promijenio tim ,jer ipak vidim da mi je bilo bolje tamo,a prešao sam samo zato jer sam čuo da se Shell flota širi i da će biti prilika za brže avancavanje mada po meni Shell ima malo čudan sistem rada, dosta papirologije, safety-a i ostalog.Novi sam na ovim forumima i ne znam da li mogu uploadati slike,ali ako se može ,mogu poslati slike LNG Dukhana da vidiš kako sve to izgleda na relativno mladim LNG brodovima
ee jel mi netko moze dat malo konkretnije info vezane za mitsui..danas san bia u azalei na intervju i sve je proslo OK i nude mi VLCC a bia san zainteresiran za lng iako mi je rekla da mogu malo pricekat ako ocu lng ,,ee sad placa asistenta je 700 eur i ne placaju doprinose i ugovor 6month iako mi to pase jer taman mi toliko fali asistenture i kasnije placa treceg 1780eur perm..sta i nije bas nesto!vec 5 god navigan ka motorman i polozia san tu razliku za strojara i sad mi je ostalo zavrsit tih jos 6 miseci za assa.. bia san svugdi od offshore ,lng, producti itd... cak san jedan brod bia i vd 4 eng. !! i sad me zanima ako je netko tamo bia kakav je tretman prema asistentima i dali zaje...??? u dilemi san dali ici uopce ili cekat lng pa ako mi mozete pomoc da dobijem neku predodbu..Hvala!!!

ee jel mi netko moze dat malo konkretnije info vezane za mitsui..danas san bia u azalei na intervju i sve je proslo OK i nude mi VLCC a bia san zainteresiran za lng iako mi je rekla da mogu malo pricekat ako ocu lng ,,ee sad placa asistenta je 700 eur i ne placaju doprinose i ugovor 6month iako mi to pase jer taman mi toliko fali asistenture i kasnije placa treceg 1780eur perm..sta i nije bas nesto!vec 5 god navigan ka motorman i polozia san tu razliku za strojara i sad mi je ostalo zavrsit tih jos 6 miseci za assa.. bia san svugdi od offshore ,lng, producti itd... cak san jedan brod bia i vd 4 eng. !! i sad me zanima ako je netko tamo bia kakav je tretman prema asistentima i dali zaje...??? u dilemi san dali ici uopce ili cekat lng pa ako mi mozete pomoc da dobijem neku predodbu..Hvala!!!
1. Moras biti svjestan da asistente zajebaju svugdi
2. Placa za juniore je zbilja mala ali ima i manjih placa
3. Tretman prema asistentima je dobar ali naravno uvik zavisi od onoga ko ti nadredjen tako da to se ne moze generalizirat, a tvoje je da sta vise naucis i sta vise radis i bunis se sta manje
4. Na VLCC, methanol carrier, produkt, LPG, kontejneri, car carrier (Japanska i Singapurska strana) ima vise juniora Crnogoraca i skroz su fer i normalni ljudi, vecinom je top four i par juniora a ostalo filipinci juniori ili posada rijetko indijci. Ima i dosta Poljaka u zadnje vrime
5. Na LNG (Europska strana,London) juniori su vecinom Hrvati, sa mixom Rumunja, Poljaka, Latvijaca i nedavno Indijaca.
6. Sve ovo krca Azalea (Roterrdam) samo zavisi na koji ces menadgement upast od ovih: Japan, Singapore i London
7. London drzi LNG sektor ali isto tako i VLCC, produkt i bez obzira sta sve ide preko Azalea-je London daje vece place na VLCC i produkte nego Japanska strana
8. Asistenti svugdi imaj iste place i tocno je oko 700 eura.
9. Problem je i taj da ako dodjes sa drugog broda (kao asistent) sa tek polozenim porucnickim a nisi nikad bija na LNG salju te opet kao asistenta 6 miseci i sa placom asistenta
10. Imaju jos i asistent/kadet dnevnik kojega moras vodit bez obzira na nacionalni dnevnik koji dobijes u luckoj kapetaniji
11. Velika je razlika u placama izmedju VLCC i LNG a LNG je masu laksi, pogotovo turbinas, dok novi Q-flex je isto sa motorom i jos je gori od VLCC jer ima dva motora
Eto
Sta god odlucija i napravija sretno i mirno more![]()
Kolega sve potpisujem osim
9. Problem je i taj da ako dodjes sa drugog broda (kao asistent) sa tek polozenim porucnickim a nisi nikad bija na LNG salju te opet kao asistenta 6 miseci i sa placom asistenta
Nije vise tako,terca krcaju kao extra trecega i placa mu je oko 1350eura permanent,i to obicno jedan ugovor pa je poslje terco..