Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

niramr

New member
Evo ove teme jos nema

..pa nas ja mislim sve zanima kako je na firmama sa otkazima/redundancy zbog niske cijene nafte i brodova na lay up ili di su smanjile place,odnosno di se uopce ne isplati slat CV...pa ko zna neka napise iskustva i sta se desava i koje firme su pocele...

Gulf offshore..vec drugi put ove godine smanjunje posadu
Subesea 7...600 iz marine departmanta ce dobit otkaze
Technip...samo Bog zna koliko..
Sealion..pocinje ovaj misec..

Subsea 7 mislim da je i vise otkaza podilija u Marine Departmantu.Jedan frend mi je tamo pa je prica mislim da se brojka vrti oko 1000 ljudi.Sad dali je to i s ovim u Office ili ne to neznam,jer ce i Office smanjiti za duplo.

Sealion 20.07. ima sastanak na kojem ce se odluciti o ljudima koji plove na brodovima koje je zahvatila kriza.Odlucit ce se tko ostaje tko odlazi ,a brodovi koji rade na njima posadu nece dirati.Ljudi ce biti doma na placama sve dok na to imaju pravo(visak-extra dani,otkazni rok koji su duzni platiti po ugovoru...)a poslin stupa na snagu otkaz,mada su rekli kad brod dobije posao prvo se zovu ljudi koji su na njemu bili u trenutnku lay up-a naravno ako su jos uvijek doma i nisu nasli drugu firmu.

To je realnost trenutno i ovi otkazi traju vec skoro pola godine (ako ne i vise) u offshore industriji.
Na drill shipovima je stanje u najblazu rijec SRANJE jer ljudi dobivaju otkaze i sve firme rade cutting cost na sve moguce nacine. Sta se tice moje firme OR a u kontaktu sam sa ljudima sa jos drill firmi (seadrill,pacific drill,vantage,itd...) svi su jako upoznati sa situacijom na trzistu i svi se brinu za radno misto. Ako se cijena barela uskoro ne popravi i to znacajno bar 80$ mislim da ce se i dalje raditi rezovi.

Posto Azara radi crewing za Gulfmark offshore mogu potvrdit da su im trenutno 5 brodova offhire i da kazu da ne izgleda dobro i da ce jos ljudi dobit otkaz. Sve u svemu situacija u offshoru je nikad gora (po pricama starijih ljudi koji su tu vec par desetljeca).

Na Subsea 7 nemoze 600 ili 1000 ljudi iz marine department-a dobiti otkaze jer ce onda brodovi sami raditi... Nema toliko ljudi na cijeloj firmi u marine hehe, ljudi pricaju gluposti, to je najvecim djelom shore staff, uredski poslovi...iz marine ce se dati otkazi jedino ljudima preko agencije prvo ako bude potrebno...

Na Subsea 7 nemoze 600 ili 1000 ljudi iz marine department-a dobiti otkaze jer ce onda brodovi sami raditi... Nema toliko ljudi na cijeloj firmi u marine hehe, ljudi pricaju gluposti, to je najvecim djelom shore staff, uredski poslovi...iz marine ce se dati otkazi jedino ljudima preko agencije prvo ako bude potrebno...

Oil services firm Subsea 7 (SUBC.OL) plans to cuts its workforce by close to 20 percent and reduce its fleet of 39 vessels by up to 11 as global oil and gas firms continue to cut spending after a plunge in crude oil prices dampened activity levels.

11 brodova..(back to back crew) moze bit bez problema 500 ljudi i vise sa catering department..
Tako da nisu nikakve lazi!

Svi smo navijali za veci dolar(ja prvi)...al nazlost dolar nije samo povezan sa USA industry nego i sa naftom....obrnuto proprcijalno :)
Islo sve u pm...a nafta i dalje pada

Cisto informativno
Nafta bi mogla ic dole samo tako
Padaju sankcije Iranu.dosad nisu mogli izvozit naftu.pitaj boga koliko VLCC- ja ceka napunjeno.Iran ce svit preplavit nafton.Jebiga.bar ce profitirat oni koi ne dobiju otkaz.dolar bi moga ojacat rekordno

Send from my Super Kinez

Oil services firm Subsea 7 (SUBC.OL) plans to cuts its workforce by close to 20 percent and reduce its fleet of 39 vessels by up to 11 as global oil and gas firms continue to cut spending after a plunge in crude oil prices dampened activity levels.

11 brodova..(back to back crew) moze bit bez problema 500 ljudi i vise sa catering department..
Tako da nisu nikakve lazi!

Dali ti radis na Subsea 7 ili si ikada radio?
Neznas, citas iz novina, catering crew nisu zaposlenici SS7 i nisu marine crew uostalom, 11 starih brodova koji se prodaju i 5-6 novogradnji koje su sve duplo vece od starih brodova ce pokriti razliku u ljudima zato ce samo ljudi preko agencije dobiti pedalu i to je to od marine side...

Dali ti radis na Subsea 7 ili si ikada radio?
Neznas, citas iz novina, catering crew nisu zaposlenici SS7 i nisu marine crew uostalom, 11 starih brodova koji se prodaju i 5-6 novogradnji koje su sve duplo vece od starih brodova ce pokriti razliku u ljudima zato ce samo ljudi preko agencije dobiti pedalu i to je to od marine side...

@Kile

Care vama uvode 5-5 tjedana rotaciju cuja sam, radi cutting costa. Dobro je ako na tome ostane ali sam cuja i da otkaze daju dosta lako.

Znam i ne bubam bzv!...dvoje prjatelja mi je dobilo nogu...subsea 7 i tecnip trenutno rade dosta velike cutove sta je i logicno..
Ako ti je tako laske....i ako novine lazu i kompanija sta objavljuje na svojoj stranici i jos sto znam iz prve ruke alio otkazi se dile i dilit ce se..
Pa fala Bogu da ce prvo ljude iz agencije potirat ca..pa ce ljude na probation period pa onda ostale ako dode do toga...
Ma uopce nije vazno..iskreno jeb... me se za subsea 7..za mi je jedino ljudi!

@ Dalmos

Tako je od 1.9. 5-5 tjedana radimo, sta mi u principu i pase jedan trip manje godisnje, za sada placu nisu dirali i to je to... Posade fali dosta, ali nece nikoga zaposliti, a otkaz se dobije lakse nego prije ako sta sjebes hehe...

@niramr

Prijatelji ti garantiram nisu imali Subsea 7 ugovor nego agency staff i bili su na day rate, otkazi su zadnjih 6 mjeseci u offshore-u normalna stvar i svatko od nas moze dobiti zahvalnicu bilo kada, samo treba biti spreman, niko nije siguran dok kriza ne prode i to je cinjenica...kada se sve vrati u normalu, a ima jos do toga po meni bar jos godinu dana biti ce ludilo...

Ma do zavrsetka krize pribacit cu se malo na Crusere-manekene da se odmorin od Offhore na neko vrime. :) :) :)

@kile
Nisam upoznat s detaljima kakvi ugovori i di sta kako u Subsea7 samo imam frenda tamo koji kaze da nije bajno i da masovno ljudi dobivaju otkaze.U njegovom ugovoru prosli put s broda je oslo 80 ljudi koji se nece vise vratiti.

@strojar

Tocno je da je masu otkaza na Subsea 7, ali ne marine crew osim ako te se zele rijesiti, najvise je pogodilo office i project crew, znaci rov pilote, pipe technicians, i te fore... Konkretno nasih tamo bas i nema (u project crew), ja neznam dali sam dvoje vidio dok marine crew ima jasno...

I da nigdje nije bajno trenutno u offshoru to je sigurno i u tome se slazem 101%, ali da su stvari i napuhuju isto se slazem hehe...

@kile

Dasta su nego napuhane.Po meni svako moze komentirat jedino situvaciju kompanije na kojoj se nalazi.Moja otpusta s svih brodova koji ne rade.Prepostavlja se da bi moglo otpustit oko 300 ljudi od toga ce biti najmanje 50 Hrvata.

Pretpostavljam da si na sealiona?
Vise ce se znat u ponediljak...al sad bi bilo lipo bit na brodu koji ima long term charter...

Pretpostavljam da si na sealiona?
Vise ce se znat u ponediljak...al sad bi bilo lipo bit na brodu koji ima long term charter...

Tako je stari to je jedino sta ljude u offshore moze ostavit na poslu. Jer nije niko kriv koji ga brod dopadne jer otkazi se dobivaju prema brodu na kojem si a ne prema poslu koji radis. Sve j svemu ovo sve sta se desava cini veliko zlo ljudima a ne dobro.

Evo srica moj brod ima charter do 6/2017 a nadam se do tad da ce barel nazad na 100+ dolara

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da.
Oli si i ti?
Prepostavljam da jesi cim znas da je u ponediljak dan D mada neki Poljaci su vec dobili otkaze.
Hebiga malo je sve to neposteno ali takav je posal ode su s menom kapi i kapetani koji su tu priko 10 godina i nikad nisu ni pomisljali se makiniti odavde,al sad mi se cini da ce morati malo njuskati okolo.

@daloms

Nista to ne znaci moj je brod ima charter do kraja godine,ali ga je Francuski Total raskinija radi krize tako da se moze svasta desiti.
Nadam se da te nece uvatiti sudbina ka i nas. :) :)

Je..I ja sam na sealion.
Explorer. .
Ako je total u pitanju. .onda si ti na defiant?
Lose je..al nada je kurva..I nadam se da cu ostat

Back