Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

Kad sam se ukrca prije 2 tjedna bilo nas je 30+ ode.Sad prije nego smo partili na poziciju ostalo je mozda 3-4 broda.
Na Toisa Explorer sam.

Eto se i meni/nama sprema sikira, nakon pozitivnih ocjena s vise kapa iduci ugovor 99% istek chartera i vracanje broda vlasniku norvezanu.....onda kud koji mili moji, iako mi je obecan novi brod od strane glavnog agenta jako tesko jer nam je u medjuvremenu jedan brod izgubija posal i sad ta posada ima prioritet ukrcaja jer su neki razmisteni a neki na cekanju bez placa.....dakle za bozic si zelim puno srece hehehe
P.s. takodjer i vronospas NAVODNO nakon otkaza friskima i starijima od 65-te, "scrapanja" desetak starijih raga te nekog sitnijeg smanjenja placi razmislja o uvodjenju ugovora 6 tjedana on-6 off.....iako neznam bas kakva je regulativa u north sea sektoru jer nekad je zimi i 28 dana muka teska.

Sent from my iPhone using Tapatalk

I Gulfmark uvodi 42-42 na proljeće ,sad trenutno su 35-35 ugovori u North Sea,idemo naprid,a dokad i kako ne znam :D

Last edited:
I Gulfmark uvodi 42-42 na proljeće ,sad trenutno su 35-35 ugovori u North Sea,idemo naprid,a dokad i kako ne znam :D

Znaci jos si on, ajde neka samo guraj hehehe i javi se na pp za kafu ako si doma

Sealion otpustija jos 300 pomoraca.Od toga je 40-tak Hrvata(to je ono sta ja znam mozda i vise).Vrlo nekorektna firma se pokazala u ovom kriznom periodu.Nisu se ni blizu drzali plana i programa otpustanja kojeg su oni sastavili.Nesposobni Englezi s 3-4 godine staza i manje su ostali na firmi,a kvalitetni hrvatski Strojari i Nauticari s stazom od 10 godina na firmi dobili su pedalu.

da nažalost tako je.ProÅ¡lu sedmicu je 300 ljudi ostalo bez posla,od toga 40 hrvata,među njima i ja i kako mi je reka naÅ¡ agent danas je nastavak ,Naknadno če javit koliko smo joÅ¡ na plači i do kad nam je ugovor,neko spominje i neku otpremninu ali to je samo rekla kazala
Sealion otpustija jos 300 pomoraca.Od toga je 40-tak Hrvata(to je ono sta ja znam mozda i vise).Vrlo nekorektna firma se pokazala u ovom kriznom periodu.Nisu se ni blizu drzali plana i programa otpustanja kojeg su oni sastavili.Nesposobni Englezi s 3-4 godine staza i manje su ostali na firmi,a kvalitetni hrvatski Strojari i Nauticari s stazom od 10 godina na firmi dobili su pedalu.

Dobit ces jednu misecnu placu za otpremininu.
Javi se u p.m. ako oces da ti tocno izracunam koliko trebas dobit.

Duka..jel pune...tj ako primjera radi 3palube ima misecno 2k,oce dobit 6k ili 12?

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Dobice 6 tj.onoliko koliko mu pise u ugovoru.Jos jedna vazna stvar.Ako dobijes otkaz npr.31.10.dobices placu za 11.,12., i 1. a ako ga dobijes 01.11. onda dobijes i za 2.misec.Zato ti je kraj miseca najkriticniji.Cujen da se opet spremaju cestitke kroz ovaj i sljedeci tjedan.

a sad u prici san cuja da se daju samo osnovice a to je oko 700 e :( puta 3 a navodno da se danas sutra ceka cetvrti da se veze,i onda kad se sva 4 povezu ide se na ukidanje posada ali navodno su se smilovali pa ce ostat 3 posade,za KSA ide u njemacku na hladenje a ljudima koji su tamo na brodima sto ne rade placa ide jos doli.

ima jos jedna sitnica,a to je uz smanjenje place su unazad opalili neku razliku ITF i tecaja,tako da ja uz smanjenu placu moran jednokratno vratit 700e,to nikako ne razumin,nekima je 1000,dok ETO mora dobit neke pare.

Meni je ono sta san napisa reka c/o Poljak koji je dobija otkaz krajem 9og miseca tako da ako laze on mene lazen i ja tebe.Znan to za Trinidad.Po mojim friskin info smjena na KSA otkazana a tribala bit sutra.Ljudi koji su jutros tribali letit dobili otkaze a ovi sta su na brodu isto nece dugo..Sta se tice ITF ugovora firma se nije uskladila sa promjenom istog 01.01.2015 i sad svi skoro tribaju vratit neke novce,a jedino struja i treci kuverte ce dobit oko 2000eur povrata u sljedeca 3miseca....

A jebateled ovo je masakr totalni .

Mogli su prvo krenuti sa guzicama iz officea a onda ljude na brodovima a ovdi ce izgleda biti obrnuto na žalost.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

North sea je u totalnoj banani.Ja sam doma vec 1mj i nitko iz firme ne spominje nazat.Rig izgubio ugovor i poslali vise od pola kuci.

Evo ja ti potvrdjujem.Najvjerojatnije cemo svi dobit otkaze, tj.neka ce agencija preuzet menadzment od ovih par brodi sta rade, a ostalo je ionako sve na layup.

Last edited:
Dobice 6 tj.onoliko koliko mu pise u ugovoru.Jos jedna vazna stvar.Ako dobijes otkaz npr.31.10.dobices placu za 11.,12., i 1. a ako ga dobijes 01.11. onda dobijes i za 2.misec.Zato ti je kraj miseca najkriticniji.Cujen da se opet spremaju cestitke kroz ovaj i sljedeci tjedan.

Duka koja ti je to stavka u ugovoru? Ima bit da nemamo iste ugovore... :D

Back