Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

tek ce sad doci nekima od guzice do glave kad se budemo naplacili poreza zbog gubitka posla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hebem mu mater, mene ovaj ARAMCO i Ryan Offshore udavili sa ponudama (ne zajebajen se) ali meni se ne da ici tamo.

Hi, sir. We have a hot vacancy and you perfectly fits for this job.
MASTER FULL DP on DSV , Aramco Approved, 600 usd.
Fleet: Offshore
Required Position:MASTER Full DP
Required Experience:More than a year
Contract Type: 3 Months
Start Date:ASAP (as soon as possible)
-------------------------------------------------
Master and C/O with Master unlim.certificate.
Required Position:Master and C/O with Master unlim.certificate.
Required Experience:Less than a year
Contract Type: 3 Months
------------------------------------------------------
MASTER ALL SHIPS (ADMA & ZADCO)
Required Position:MASTER/ADMA & ZADCO
Required Experience:More than a year
Contract Type: Permanent
---------------------------------------------------
Dear Casper
We required a Master for MPSV, however, we need to submit his paper for approval in ARAMCO – and we really don’t know when it will release, normal is at least 20 days or sometimes more than that.
Kindly look for good candidates for us who is willing to wait for the process.
Below requirements are needed:

1. CV
2. CoC /Endorsement
3. DP Full cert
4. Seaman book /DP logbook with all entries
5. Valid STCW certs
6. Marlins – if non-English speaking
7. Should have atleast 1200 +DP days
8. Valid medical cert
9. Clear passport copy

Salary : USD 700
Contract : willing to stay 10-12 weeks

Attached is QH spec for you to give a right candidates.

Kind Regards
--------------------------------------

Ovo su samo od nekih u zadnjih 3-4 dana

:confused: :confused: :confused:

Casper ove mailove mi je dobija i moj kapetan...a ovaj MPSV ti je od burbona...ne razumimo da burbon uzima druge ljude do svojih

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

I onda kazete kriza ?
Heba vas led meni je 600$ odlicna mjesecna placa 😅😂😅

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

@Zara
Politika mi ne ide, kazem samo sto sam dobio, udavise me brate :(
Izgleda da ipak nema Mastera sa Unlimited bravetima i DP unlimited, Evala Dalmosu i nama (ZNA SE :udriglavom ) sto smo pokrenuli i ostvarili ovaj PPOP, neznam sto ljudi jos uvijek cekaju?

Ne treba biti tako pesimistican.Ja sam prezivio nekoliko velikih kriza u pomorstvu, najvecu 1984 bio bez posla 13 mjeseci. Sve krize u pomorstvu su bile povezane sa ekonomskom situacijom u svijetu. I tako to ide u sinosuidama a tako je i u offshoru i opet ce se vratit na bolje. Trebat ce se znat prilagodit, stisnut i odrediti finacijske prioritete a ostalo ostaviti za bolje dane.

Nažalost, jedna od najboljih grana pomorske industrije pada na koljena. Kao Å¡to je poznato, politika i strateÅ¡ki interesi pojedinih država i pojedinaca u sinusoidama uniÅ¡tavaju pojedine grane industrije, države i sve ono Å¡to im treba kako bi ostvarili svoje ciljeve. Firma di ja radim je jedna od najvećih ulagača u istraživanja ugljikohidrata te sve tj preko 95% svega onoga Å¡to rade nalazi se na vodi. Kako sam bio prisutan na konferenciji di su izneseni razultati za proÅ¡lu godinu te ciljevi za slijedeću, smanjuju se ulaganja za nove projekte za 90% tj. većina projekata kojima isplativost bi tek trebala biti pokazana u budućih nekoliko pa desetak godina. To je samo znak kako je loÅ¡e stanje tj da joÅ¡ gore se može očekivati u offshore industriji.

Nažalost, jedna od najboljih grana pomorske industrije pada na koljena. Kao Å¡to je poznato, politika i strateÅ¡ki interesi pojedinih država i pojedinaca u sinusoidama uniÅ¡tavaju pojedine grane industrije, države i sve ono Å¡to im treba kako bi ostvarili svoje ciljeve. Firma di ja radim je jedna od najvećih ulagača u istraživanja ugljikohidrata te sve tj preko 95% svega onoga Å¡to rade nalazi se na vodi. Kako sam bio prisutan na konferenciji di su izneseni razultati za proÅ¡lu godinu te ciljevi za slijedeću, smanjuju se ulaganja za nove projekte za 90% tj. većina projekata kojima isplativost bi tek trebala biti pokazana u budućih nekoliko pa desetak godina. To je samo znak kako je loÅ¡e stanje tj da joÅ¡ gore se može očekivati u offshore industriji.

Tako je fico ali u zivotu sam uvijek optimistican i mislim pozitivno i smatram da ce godinu danas od dnas krenuti bolji dani i u to sam duboko uvjeren. Mozda se varam ali to je samo moje misljenje.

P.S
Sritan je onaj kome trenutno brod ima long term ugovor pa ima koliko toliko isguran posao. Naravno da svima palce opadaju ali trenutno siguran posao je jedino sta je vazno (ako se moze nazvat sigurno)

Naravno, ovo sve Å¡to se događa je naÅ¡alost van naÅ¡e kontrole i mi se moramo usredotočiti na ono na Å¡to možemo utjecati a to je naÅ¡e iskustvo, zalaganje i usavrÅ¡avanje. Sve to treba se vodit tim da se gleda bolja frana industrije i di bi naÅ¡e vrline i znanje mogli najbolje biti plačeni. Govoreći o tome, treba gledati i rezervne položaje i razviti strategiju kako najlakÅ¡e preživiti trenutno stanje. Moje skromno miÅ¡ljenje je da ovakvo stanje nemože potrajati dugu, ne zbog toga Å¡to nema nafte i plina, nego zbog toga Å¡to neke velike korporacije gube velike količine novca. A javna je tajna da velike korporacije određuju tko će u pojedinim državama biti na vlasti i kroje strategiju i politike budučnosti. Jedino Å¡to je sigurno da će ova kriza pokosit najslabije (najmanje) a veliki će postati joÅ¡ veći i snažniji. A mi (pomorci) se iz svega toga moramo nekako provuć ako je moguće bez ogrebotina.

Dalmos moj tesko da ce se seismic vratit brzo nazad.Evo PGS vezuje 5 brodova.
120 ljudi dobilo otkaze i medu njima 11Hrvata,u 2mj.2016 god.najavljena nova runda otkaza,spekulira se brojevima od 60-80. CGG otpusta 220 ljudi do kraja 11mj.
Dolphin je otpuytio ima 3tjedna 40 ljudi i izgubili dva broda od Sanca tako da ce biti jos otkaza kod njih.
Western Geco ne zaposljava nikoga do daleke buducnosti.
Ovo su ti vjesti iz prve ruke tako da nije rekla-kazala jer san i sam zaposlen na seismicima.
Da bog da se ovo sve okrene ali jako tesko jer PGS je medu ostalim otpustio cjeli tim koji je radio na novogradnjama i otkazali su izlazak novogradnje do pocetka 2017 tako da to dosta govori o buducnosti.

Bilo je vezivanja stotina ako ne i tisuca kontejnerasa i sl. kad je nastupila famozna recesija 2008. pa eto nije ni to bilo vječno... Ne kupujte BMW petice ni urbane vile ni lacoste majice pa eto, lakÅ¡e ćete izgurati i ovu krizu....

Ko kaze da nece proc samo je pitanje kada.
Ode nitko nije spominjao majice ni gacice a ni auta jer ko ima taj ce kupit a ko nema ce ga gledat iz daleka i vozi sta moze vozi.

Ja sam napomenia da sam mozda preoptimistican tip. A sve ima vijek trajanja pa tako i ovo. Bice tu jos puno zapleta i raspleta, triba samo drzati posao sad a kad se vrati barrel priko 65-70$ opet ce pocet balalajka

Sent from my iPhone using Tapatalk www.pomorac.net

Bilo je vezivanja stotina ako ne i tisuca kontejnerasa i sl. kad je nastupila famozna recesija 2008. pa eto nije ni to bilo vječno... Ne kupujte BMW petice ni urbane vile ni lacoste majice pa eto, lakÅ¡e ćete izgurati i ovu krizu....

To ti je kod nas problem na kojeg se nitko ne obazire a koji je bolest naseg drustva... skandinavci voze aute stare 15+ godina i nije ih briga sta ce tko obuci, a nasi ljudi prve dolare okrecu u auto zbog kojega ce susjed biti ljubomoran... a kad stisne onda prodaju i zemlju djedovu ali mecku ne daju da netko ne vidi da se nema... nasi roustabouti i helperi koji rade za 90 eura na dan, slobodno vrijeme provode iskljucivo na njuskalu skicajuci kola iz uvoza da zasjaje barem na jedan dan... a sutra ce ostat bez posla... ali majca mora biti sa markicom i tenisice od 1000 kuna... onda kasnije kukaju da je politika u kurcu i da su knjige i biljeznice skupe da nemaju djeci za marendu... e moji biseri, radnici ste a trgovce bogatite koji bas radnike obezvrijedjuju... na kraju ce vas skupo kostati vasi kompleksi i polupismenost... ulažimo u edukaciju i biti ce nam bolje

Evo nisan bija na pomorcu ima skoro godina dana pa vas svih lipo pozdravljam iz Las Palmasa
....a sta da kazem....u nas na TOI se sve okrenilo naopako.....Podilili su otkaza ka Jugoplastika i Mesopromet zajedno:confused:. Mi smo u cold stack i tribali bi za par sedmica saznat kakva nas karijere ceka. Cini mi se da bi moga zavrsit vozeci riksu za turiste po Rivi;)

Back