Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

Jako lijepo srocen post! Zelim svima sretne nadolazece blagdane, onima koji su doma nek se lijepo provedu s obiteljima, a ljudima koji rade eto, tako je kako je, al makar se radi.

Generalno sa Saipema lose vijesti, najjaci as Castorone otisao na stand by, posada srezana maksimalno, ostao je veoma mali broj ljudi koji rade. Nas elektronicare nikad tamo nisu dirali ali eto udarilo i po nama tako da umjesto karte samo stigao termination letter.

A upravo eto javili kolege s Transoceana da se pridruzuju meni kuci za blagdane iz istog razloga.

Idemo dalje, glavom kroz zid bez kukanja i glava gore.

LP!

Po izvorima iz OPEC-a, do 2020 godine bi cijena barela trebala dosegnuti 70 USD. Ako je tomu tako oporavak će potrajati malo duže nego Å¡to bi mi željeli.

Po izvorima iz OPEC-a, do 2020 godine bi cijena barela trebala dosegnuti 70 USD. Ako je tomu tako oporavak će potrajati malo duže nego Å¡to bi mi željeli.

Ja mislim da je nemoguce predvidit trziste u iducih 5 g previse faktora utijece na cijenu.

o here we are and oil is at $37.46; it could dip even lower. Are we headed for $20? It’s just as likely to go back up to $45. The industry has realized the worst possible outcomes. Producers and service companies have gone bankrupt, layoffs have been huge and half a decade of full tilt drilling and fracking just keeps pumping that oil. OPEC is confused. Putin is flogging Russia's oil resources, determined to out-produce Saudi Arabia in 2015, with no sign of slowing down in 2016. The U.S. production is slowing, but there is a lot of momentum. Plus, the export ban is history. "If you want to succeed, you should strike out on new paths, rather than travel the worn paths of accepted success." This Rockefeller quote, like the man, embodies the spirit that winds through the men and women of the American oilfield. Well, here we are, John, looking down a new path.

What are we going to do? The Big Crew Change has arrived, Climate Change Agreements and clueless leaders, cheap gas and a defunct medieval cartel struggling to remain ligament. It's an impossible situation to navigate, but that's where the oilfield specializes; accomplishing the impossible. Ten years ago producing oil and gas from unconventional plays was impossible and now because of American Oil, it is possible. My experience in the Oilfield has taught me one thing, no matter how bad it looks or how tough it gets, drill ahead. 2015 is capped. In 2016, Optimism Rules.

Pratin malo ove teme ovako sa strane, al kad se sve zbroji logicno je da ce nafta ici gori jer ovo nikom ne pase pa ni onima doli sto je imaju na bacanje. Nekidan san cuta opec nece smanji proizvodnju ali nafta pod zemljom nije kvarljiva roba i glupo je prakticki bacati naftu davajuci je trzistu u bescijenje a manja proizvodanja sa visim cijenama na trzistu ide i u kombinaciju sa manjim troskovima proizvodnje pa dobit ide eksponencijalno...sist ce to opet na svoje. Zanimljivo je da padaju cijene goriva i prema 8 kn. Sicam se kad su cijene od 8 isle prema 10-11 kn da su i cijene proizvoda i usluga ocekivano isle gori medjutim sa padom cijena goriva iste ponovno ne padaju ili se o tome ne govori ili da ponovnim rastom cijena nafte i derivata cihene nebi ponovno isle gori pa bi to bila dupla inflacija...veselo.

NORWEGIAN OFFSHORE COMPANIES AT HIGH FINANCIAL RISK
Songa
North Atlantic Drilling Limited
Sevan Drilling
Farstad Shipping
Archer Limited
Seadrill
Prosafe
DOF
Polarcus
Odfjell Drilling
Dolphin*
EMGS
Havila Shipping
BW Offshore
Detnor
Akastor
Awilco Drilling
Fred. Olsen Energy
Petroleum Geo-Services
NORWEGIAN OFFSHORE COMPANIES AT LOWER FINANCIAL RISK
Sevan Marine
Multi Client Geophysical
TGS Nopec
Kvaerner
Aker Solutions
Tethys Oil
Subsea 7
DNO
Spectrum
Statoil
Lundin Petroleum

Dark day for Norwegian offshore as hundreds are laid off
Norwegian oil investments look set for big slide in 2016
Analysts: Massive oil layoffs in Norway to come in 2016
Goldman Sachs: Oil slide will not stop before USD 20
Goldman Sachs: Oil slide will not stop before USD 20
Ovo su samo neki od naslova a ko zeli moze da procita sve sa sajta shippingwatch.com
Uglavnom sto se tice Siem offshora evo zvanicno nam je stiglo o smanjivanju plata a govori se cak o 30% i ugovor mjesec na brod a dva mjeseca doma sto Farstad uveliko vec godinu dana radi.Uglavnom iz offica u Norvesku ubjedjuju da ovako moramo nastavit jer se ne pise lijepo do 2018.Nema sto ostajem jos pola godine u offshore i poslije toga najvjerovatnije back to tanker fleet.
Nisam crna ptica zlosutnica i nema toga koji vise od mene zeli da se offshore oporavi ali tesko tesko...bas dosta citam i kazu i ako se barel vrati nece vise nikad bit kao nekad...nego da smo mi zdravo,pregrmicemo sve ovo nekako.
Sretna nova 2016 pa da ovaj jebeni BAREL krajem godine skoci eto to vam zelim.

Nisam crna ptica zlosutnica i nema toga koji vise od mene zeli da se offshore oporavi ali tesko tesko...bas dosta citam i kazu i ako se barel vrati nece vise nikad bit kao nekad...nego da smo mi zdravo,pregrmicemo sve ovo nekako.
Sretna nova 2016 pa da ovaj jebeni BAREL krajem godine skoci eto to vam zelim.[/QUOTE]
Dok barel skoci i kinezi ce propricati engleski😅

Sto se mene tice neka skoci na 1000$ jer koliko je pao a cjene nista pale nisu ,a kao sve poskupilo radi goriva.....

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Last edited:
to i ja kazem, prije su svi dizali cijene zbog previsoke cijene goriva, sto sad ne snizuju cijene? banda!
Digli su struju,vodu,mliko,cigare...ma sve zivo iz razloga sto je skupo gorivo a sada niti spustaju gorivo a ni druge vjene......uz to drzava uzima 60% nameta na cjenu goriva , a da ga prodaju po 4kn isto bi svi dobro zaradjivali ali jbg kod nas reiner mora pod punom pratnjom na skijanje sa 4 auta a njegov 3.5 v6 trosi kao brod od 10 metara sa benzin motorom......

Jebiga trazili smo-dobili smo.

Da bar narod oce izadje na ulice mozda bi se nesto i postiglo ali kao svima je bas odlično u zivotu....

Mozda bude bolje za 50g.....

A nas pomorce sisaju kao nigdi drugo na svijetu ....... doslovno smo im ovce za sisanje i sto vise zaradjujemo vise uzimaju a tko dozivi mirovinu ona ce biti 400 eura max

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Back