Sine moj Brodospas je firma o kojoj bi se mogli pisat romani.
Tako je ja poludim kad mi upadnu s pricma mi na offshore ovo mi ono kao ja na offshore 10 godina di ste vi bili kad sam ja bija?...
Ja im samo recem sine moj D.M. kapo s Brodospasa ima 38 godina AHTS iskusta ej 38 godina nije to ni 10 ni 15.
I onda neko ide pricat.Samo sta se desava tamo je da su i oni s tim svime pre ponosni i misle da sve sta se tice Offshora da je to sta su prosli na Brodopasa.Tu su mnogi starosijedioci tamo u krivu.
Pa oni kad su kupili ova dva broda s DP2 sustavom isli su kapetani i jos neki casnici na curseve negdi u Skandinaviju nemogu se siti di tocno.Dovelo ih na simulatore i pokazalo im kako da upravljaju s tim.
Ovaj jedan Kapetan kaze lakse je to na ruke,kazu oni ovo je na ruke nemoguce,on kaze sad gledaj.I skljucija dp i jedan thruster na provi jer naravno nije on sad naucija s dva

i u tri poteza zboka brod uz rivu.Ovi instruktori se tamo krsitili livom i desnom.
Samo sta je to tamo sve zastarjela tehnologija na starim brodovima, a na ovim novima je jos dobra samo slabi su im budeti tako da jako lose prate maintenance.Tako je bilo dok sam ja bija tamo sad je vejrovatno jos i gore.
I jedna stvar tamo se ljudi uvik vracaju na proslost al hebiga od proslosti se ne zivi.To je bilo tada i to je proslo svrseno vrime.Sad su druga virmena nekih novih klinaca koji su tata mata u ovom poslu.