Sindikat Pomoraca Hrvatske

Prika ni??ta od Brazzodura i od sindikata,jer oni rade skupa,dile lovu,uvaljuju svoje ljude itd,a Brazzoduro će ti ako bude imao vremena sastaviti pjesmicu od maila kao "po??ten čovik"??.......

?živi bili

A vidit ćemo ??to će napisati. Ti ima?? svoje iskustvo vidit ćemo kako će biti moje, pa ću na temelju njega i procjeniti čovika. Ne očekujem ni??ta a ako bude ??ta niko sritniji od mene :uzdravlje

Daj Bilicu doji sebi dok imas kome, ako te Braco ukrca, mos me slobodno na rivu osisat na nulericu isprid kapetanije.. :udriglavom

Daj Bilicu doji sebi dok imas kome, ako te Braco ukrca, mos me slobodno na rivu osisat na nulericu isprid kapetanije.. :udriglavom

Nisam ni tražio od Brace da me ukrca ;)
Samo sam mu iznio nekakvu problematiku i tražio njegov prijedlog oko riješavanja situacije..

pb

pb

ako nije, neka doticni bivsi kap. pb procita dio komentara u novom listu (clanak je iz srpnaj 2010) o sebi i njegovom sph, koliko vidim nisu samo pomorci sa ovog portala nezadovoljni radom sph..
cinjenica je da su nakon pojave ovog portala izasli iz svojih rupa a do tada su spavali dugiiiiiiiiiii zimski san...

http://www.novilist.hr/Vijesti/Novos...ce-pa-moz.aspx

Evo komentari u novom listu lipo caste ove iz Sindikata
trd mejt6:38
SPH je leglo neradnika koji s pomorcima ne zele imat nista.To su dokazali u ovih 20 godina postojanja.Bolje bi bilo da ih nema,

mitsui5:00
Administratori zasto brisete komentare pomoraca.Ili su vam Sindikalci jedino citateljstvo pa po zadatku brisete.Obrisali ste 6 komentara koji nisu vulgarni nego iskreni i istiniti i govore o Sindikatu pomoraca Hrvatske koje je sve samo ne nas sindikat.

reful2:07
Pomorcima nikad nitko nije pomagao nego su bili prepu??teni sami sebi pa ne ocekujemo da će i sada itko pomoć,a najmanje Sindikat pomoraca Hrvatke kojega s pomorcima ve?že samo ime i ni??ta vi??e. Koriste tuđu nevolju za vlastitu samopromociju.

mitsui0:09
Sindikat ce im dostavit svinjsku polovicu da imaju sta osusit za dogodine. Tko ne zna Brazzadura,Svalinu,Kronju i Berlana skupo bi ih platija.Takav lazove i licemjere majka ne radja.Srica da su ih pomorci davno skuzili i ne hebu ih 2%. Jedino mi je zaj sta su se dobro potkozili i primaju place od po 12 iljada kuna opet na racun kojekakvih kolektivnih ugovora sa nasim agentima. I SSM je ima kolektivni ugovor sa njima ma je spina prisusila Dok se zderalo i pilo na Bozicev racun hebalo im se za pomorce. O SSM-u su tada pisali hvalospjeve u desetercu.

pomorac1. srpanj
DDM. Cemu bravo?Na samopromociji? Na tome kako je bravura zivit bez lavura??? Pomoc im nece,ali bitno da skuplja punte.Pomoga je puno i on i ekipa na celu sa Svalinom kad je propala Croatia line,Sibenska,Dalmatinska plovidba na nacin da su govorili ljudima ajdete na ugovor to vam je bolje.Sad kad se hrvatski pomorac kako tako snasa uvalili su nam socijalnu reformu zajedno sa Vladom ne bi li nam izbili i ovako tesko steceni dolar.
Bezobrazzaduro srami se.

Goles Srdjan7 1
Brazzaduro i SPH su unistili hrvatskog pomorca. Od te posasti nema nista gore.

DDM7 1
Nazalost, ovakve price su cesto istina tako da tisuce dolara o kojima se barata kada se prica
o pomorcima cesto su borba za prezivljavanje. Bravo Brazzaduro.

Franko Truglio7 1
Ovaj Brazzaduro i ostala banda iz SPH su upropastila hrvatskog pomorca. Kako ih nije sram uopce se pojavljivat u novinama i prodavat ovu demagogiju

Sph

Sph

Zman da su u nas (Mislim na A.P) 80-tih, kad sam jos bio na firmi, znaci prije 87', jer do tada su bile place, ne ugovori, da su birali sindikalce, tj. nekog pomorca koji nije za brod vise, tako da mu je glavni posao bio narucit zimnicu, po naski patate i prace, a zadrzao se do dan danas, samo sa titulom "ITF INSPECTOR", sad recite mi u medjuvremenu tko ga je izabrao ponovno, je li bio reizbor itd?
Kad je meni trebala zastita, nitko nije niti znao, a niti htio uraditi nesto, ustvari uradili su, odugovlacili tako da izgubim pravo!
Takodjer tu su participirali i "Predsjednici sredisnjice", pa svi nize rangirani,
da sam odmah posao preko odvjetnika, bio bi dobio spor i naplatio se "debelo", a bilo bi i za odvjetnika, medjutim, svi odreda su "skinuli gace", naravno u korist brodara, jer ja sam placao clanarinu 100$, a brod 10 000$, pa mi recite tko ce dobit? Eto samo mali osvrt na "Prodavaoce patata i prasaca"

Evo da i ja rečen nešto

U silnoj svojoj potrazi za asistenturom poslao sam mail Brazzadoru-u s nadam da će mi isti kao tajnik SPH i čovjek koji je na poziciji da pomogne pomoći ako ništa onda s savjetom. Nakon što sam mu poslao CV nije prošlo 2 dana i dotični mi odgovori da se uputim u jednu od naših Managment kompanija i da je sve sređeno. Ja cili ushićen čekam dan kad se trebam pojaviti i cili sritan šta sam napokon naša misto za odraditi asistenturu. Dođem u kompaniju i kažem što mi je gospodin Predreg rekao da kažem. Nakon što sam ispunio aplikaciju došao je i info

a) oni i nemaju električare na brodima ( mali brodi )
b) oni i nemaju Hrvatsku nižu posadu ( ne postoji mogućnost upisa asistenture a rađenja nečeg drugog )
c) oni nemaju veze kako je Predrag to zamislio jer ja u krajnjem slučaju nemam brevet za te brode

Kurac foken mislim u sebi šta da činim sad a ponada sam se da je to to i kažem opet da mi je gosp.Predrag rekao da se pozovem na to i to. Nakon što mi je crew manager započeo svoje objašnjenje kako mjesta nema po drugi put zastane i kaže '' vi bi vjerovatno to odradili i džaba :hihi''.. Možda i bi da je asistentura i da se učim poslu , ali raditi kao čistač , jedini neBurmanac u posadi i to na brodu na kojemu nemam od koga naučiti posal' - ne hvala.

Nakon toga pokušao sma stupiti u kontakt s gospodinom Predragom ali nema ništa od toga.

Hvala na pomoći , ali to pomoć nije , šefe :uzdravlje

Last edited:
A jebi ga prika reka sam ti da meni nije do nikakve svađe i da rasprave s bilo kime. Daj mi da radim i ??utim i ja sritan ko dite u blatu. Ali brate mili izjebe?? se s tra?ženjem i onda dobije?? nekakvu ne nadu nego informaciju da je sve sređeno i na kraju umisto da ode?? i napravi?? krov kako je rečeno mora?? kopat temelje za ni??ta :confused:

Ne ka?žem ja da gosp.Predrag nije ima dobre namjere ( u ??to ne ulazim i nije me briga ) ali nije lipo se ''zajebavat'' s nekim ko se muči da nađe ne??to.

Uostalom vidio si i sam kakav sam bio kad sam iza??a od tamo :rolleyes:

pa kralju tako sam ti i ja i??a njega kontaktirat al vi??e da bi sam sebi ne??to dokaza....i dokaza sam....čovik je debil koji mi je reka da će mi se uskoro obratit neko od tankerskih kompanija...međutim, od tog je pro??lo godinu i po nije mi se javia niko.....nebi ovo inače pisa al jo?? uvik čuvam tih par mailova koje smo razmjenili da se mogu smijat....kakav predrag crni

pa kralju tako sam ti i ja i??a njega kontaktirat al vi??e da bi sam sebi ne??to dokaza....i dokaza sam....čovik je debil koji mi je reka da će mi se uskoro obratit neko od tankerskih kompanija...međutim, od tog je pro??lo godinu i po nije mi se javia niko.....nebi ovo inače pisa al jo?? uvik čuvam tih par mailova koje smo razmjenili da se mogu smijat....kakav predrag crni

Pa mo?žda ti se i javi neko , samo čekaju pogodnu luku za ukrcaj :hihi

braco p..

braco p..

evo da i ja napi??em 2 riči o ovoj temi,po??to sam bio u kontaktu sa Bracom,ali ne u vezi ukrcaja,nego u vezi jednog itf slučaja,gdje je bio uključen kolega mu itf inspektor iz strane zemlje,odvjetnik i na??ih nekoliko pomoraca.
imam par njegovih mailova i upozorenja,pazite,on cak i upozorava kako bi zastitio kolegu.
Sramota je taj SPH ili pojedinci,pa bez bra??na smo bili na brodu,uhićeni (radi gazdinih dugova) i ??ta je sph napravio?ni??ta

nevanja se bosti sa rogatim,ali ja mu ?želim,da mu dite prođe taj slučaj,kao moj,pa da mu ja pjesme pi??em,jer oni su samo papilova.

??ta oni daju za svoju pristupnicu?
kakva prava mi imamo?
jebe nas kome se digne ona stvar,a sph treba napraviti kompletnu smjenu i staviti normalne ljude,a neka frenki bude gazda.

ajmo napraviti glasanje na forumu i eto dr?žavni udar.
hrvat sam,ali ovo je sramota,kolega srbin električar mi ima plaću 2500 eura i nikome nije du?žan porez plaćati,bio misec ili 10 miseci na brodu,a nama hrvatima k........

na ??to oni nama udaraju porez?
bude?? 5 miseci i 29 dana na brodu,zaradi?? 20 000 eura npr,onda ti dr?žava naplati 7-8000 eura jer nema?? 183 dana,ostane ti 12 000 eura,od toga kupuje??,mliko,kruh,gorivo,cigare itd (tu je isto na 12 000 eura oko 3000pdv-a i znaci 6 mjeseci si bio na brodu za 9000 eura ili ako se izračuna godisnji prosjek oko 5500,-kn,placa vozaca u Leda,koji je svaki dan doma.
malo sam oduljio,ali mi se digne cukar na takve nepravde.

fala bogu sto uopce nisam u ovome naseme poreznom sistemu,nego kod susjeda nam talijana za sada,tako da ovi lagano neka odjebu sa tim porezom na budale:::))))

ne plaćajte bandi ni??ta

?živili

ajmo napraviti glasanje na forumu i eto dr?žavni udar.
hrvat sam,ali ovo je sramota,kolega srbin električar mi ima plaću 2500 eura i nikome nije du?žan porez plaćati,bio misec ili 10 miseci na brodu,a nama hrvatima k........

na ??to oni nama udaraju porez?
bude?? 5 miseci i 29 dana na brodu,zaradi?? 20 000 eura npr,onda ti dr?žava naplati 7-8000 eura jer nema?? 183 dana,ostane ti 12 000 eura,od toga kupuje??,mliko,kruh,gorivo,cigare itd (tu je isto na 12 000 eura oko 3000pdv-a i znaci 6 mjeseci si bio na brodu za 9000 eura ili ako se izračuna godisnji prosjek oko 5500,-kn,placa vozaca u Leda,koji je svaki dan doma.
malo sam oduljio,ali mi se digne cukar na takve nepravde.

fala bogu sto uopce nisam u ovome naseme poreznom sistemu,nego kod susjeda nam talijana za sada,tako da ovi lagano neka odjebu sa tim porezom na budale:::))))

ne plaćajte bandi ni??ta

?živili[/QUOTE]

SAVRSENO!

Jos bi samo doda da triba ispitat po kojem to zakonu od kolektivnog ugovora se skida svakom clanu posade koji je ukrcan priko agencije u HR 20tak dolara?

Zivili

po tome ??ta je to uključeno u ugovor između sindikata i poslodavaca, i tija ne tija skine ti od plaće i da braciki i njegovoj bratiji. od ovoga su izuzeti naravno oni sretnici koji rade direktno s firmama koje nemaju potpisan ugovor sa sph. ??ta je najsmi??nije samim tim ??ta ti sph uredno uzima pare, ne znači da si njihov član, to mora?? osobno tra?žit. umotvorina u stilu drive, spin nad spinovima

po tome ??ta je to uključeno u ugovor između sindikata i poslodavaca, i tija ne tija skine ti od plaće i da braciki i njegovoj bratiji. od ovoga su izuzeti naravno oni sretnici koji rade direktno s firmama koje nemaju potpisan ugovor sa sph. ??ta je najsmi??nije samim tim ??ta ti sph uredno uzima pare, ne znači da si njihov član, to mora?? osobno tra?žit. umotvorina u stilu drive, spin nad spinovima

Po meni bi to trebale placati firme jer one sa tim dobiju onaj famozni ITF-ov "blue card" a ne pomorci, samo sto su mafija jedni i mafija drugi pa se to prebije na ledjima pomoraca.
Ja sam dozivija ka prvi kuverte da me je ITF-ov inspektor u Irskoj nazva Afganistancem (bilo je misec dana nakon napada u NY 09.11.) kad ga nisam tija pustit na brod koji nije pokriven ITF-ovim ugovorom i odbija dati bilo kakav podatak osim telefonskog broja Crewing Managera po Masterovoj naredbi. Onda sam mu ja rekao da mi dodje objasnit ITF-ove ciljeve i razgovarat sa mnom poslije 1700 kad mi zavrsi radno vrime i izadjem van sa broda. Nije se pojavija ali san ga ulovija nakon 2 tjedna u Seaman's Club-u u Belfastu pa smo imali jedan razgovor u kojem nije ima rijeci nego je sta u stavu mirno i pogleda spustena u pod.

momci, uglavnom se zajebajen...sad cu ozbiljno. znamo svi sta radin. znamo svi i di radin...uvik kompanije di nema mutljavine...nyk, gearbulk, maersk, frontline...sljedeci ko ponudi puno bolje. sta se skrivate? kenjac pise pizdarije, da ne mogu doc sebi. pa zajasite mu malo na oni blog.....znate s kin imate posla...cinjenice na sunce, nek on brise...vi pisite...opet ce ko procitat. brokva iz zida se najbolje izbije brokvon

??ta ćemo na njegovom kad su svi na ovom....a bogami i on:hihi

čekam ove da zarakijamo pa ćemo se zaletit do njega:hihi

ti spremi rakiju... a ja se ne zajebajen. nekome cu sist na muda ovih deset dana...njima ili bozicu... a iman debele guzice......pa ti misli

Back