Sindikat Pomoraca Hrvatske

ovisi, draga gospoja. ako van muz ima permanent ugovor, to je to. permanent sallary. po mome shvacanju, ugovor na neodredjeno vrijeme je stalno zaposlenje. raskidat takve ugovore i poc na time frame, to je ludost. iako, poznavajuci nase lumene...ne bi me cudilo.

Trenutno su, kako sam rekla, u tijeku pregovori...
voljela bih dobiti info ako je netko upućen u problematiku jer se, primjerice, radi o velikom brodu zaposlenika Jadrolinije kojima bi se raskinuo ugovor na neodređeno vrijeme te bi im se ponudili ugovori koje imaju pomorci u svijetu.
Da li je to moguće i za??to mislite da je to ludost? Jeste li čuli ??to o izmjenama i dopunama pomorskog pravilnika?

... dobija je sina i kupija mu je u zlatara Dvornika na Rivi narukvicu sa malon ankorom i lančić sa malin timunom. To će bit nesuđeni pomorac! ...

Ma ne kolega ako iti malo poznajete nasljedno pravo kraljevina onda cete znati da su u kraljevinama poput Hrvatske zemlje sranja sve funkcije nasljedne. Vjerujem da mladom sincicu nije ni sudjeno da bude pomorac nego sindikalni povjerenik pomoraca Hrvatske,a ujedno i zastitnik pomoraca.Nekakva blazena uloga koju mu je imao i otac nesto poput svetog Nikole.

U ime svog supruga koji plovi u međunarodnoj plovidbi, htjela bih postaviti jedan upit: naima imala sam čuti da su u tijeku pregovori (na inicijativu Europske unije te na??e vlade) između SPH, brodara te ministarstva nadle?žnog za mirovinski sustav u kojima će se pregovarati o izmjenama i dopunama pomorskog zakonika, o beneficiranom radnom sta?žu te o raskidu ugovora pomorcima koji imaju sa brodarom sklopljen ugovor na neodređeno vrijeme.
Mo?že li se pomorca prisiliti da otkaz takvog ugovora, da ga se stavi pred gotov čin: ili iskrcanje s broda ili potpis ugovora s promjenjenim uvjetima a koji je ??tetan za samog pomorca?
Molim va??a mi??ljenja.

Draga Lea, molite Boga da Vam suprug plovi u medjunarodnoj plovidbi,nadam se da je i van dohvata hrvatskih agenata i da se na njegovog poslodavca ne mogu primjeniti nikakvi zakoni Hrvatske zemlje sranja. Svi ti pregovori izmedju SPH,MMPI i Vlade Hrvatske zemlje sranja vode ka jednom,a to je da nas se obuhvati kolektivnim ugovorom kojim ce Vam jedina beneficija biti placanje clanarine ovoj mafijaskoj organizaciji SPH koja je do danas za hrvatskog pomorca izborila goli kurac(oprostite mi na mom francuskom) i da je taj hrvatski pomorac upravo iz tog razloga danas takav(nikakav) kakav je.

Last edited:
voljela bih dobiti info ako je netko upućen u problematiku jer se, primjerice, radi o velikom brodu zaposlenika Jadrolinije kojima bi se raskinuo ugovor na neodređeno vrijeme te bi im se ponudili ugovori koje imaju pomorci u svijetu.
Da li je to moguće i za??to mislite da je to ludost? Jeste li čuli ??to o izmjenama i dopunama pomorskog pravilnika?
ako je jadrolinija..sve sta san napisa prije..ne vazi. tu drmaju mufloni iz vlade, i kako in se svidi...tako ce bit.

Da li je to moguće i zašto mislite da je to ludost? Jeste li čuli što o izmjenama i dopunama pomorskog pravilnika?

Ovo sad dobiva skroz drugu dimenziju. Dobiva dimenziju Nezavisnog sindikata koji je i sacinjen od pomoraca koji to stvarno jesu,a ne od ovih SPH parazita i uhljeba koji su more zadni put vidili sredinom 80tih.Nije mi jasno kako to da Vi u ovom kontekstu ne spominjete nezavisni sindikat nego SPH koji ima u Jadroliniji uz sindikalnog povjerenika jos 3 clana.Naime zaposlenici Jadrolinije su prije par godina glasno i jasno rekli sto misle o SPH.Malo cudno osim ako Vam suprug nije jedan od ove trojice.
S aspekta zaposlenika Jadrolinije bolje da se to ne dogodi jer Vam onda suprug nece vise imat stalan posao i sam ce placat svoje zdravstveno i mirovinsko,biti izlozen konstantnom strahu placanja poreza ako ne skupi 183 dana.Samim tim ce drzava kao vlasnik Jadrolinije bitno ustedit,a sav trosak ce pasti na Vasa ledja odnosno Vaseg supruga.

Branko jesi li vi Branko Berlan?
Nema teme u koju vi niste upuceni, a pogotovo u problematiku sindikata i sindikalista.

@lea

@lea

Draga Lea "pomorci u svijetu" je malo nespretan izraz. Ima pomoraca koji imaju permanent ugovore, ugovore vezane za odredjeni brod, ugovore na odredjeno vremensko razdoblje, ugovore na 20 stranica, ugovore na komad karte itd itd.
Oni vam se kao obicno pozivaju na "svijet" kad zele nesto srezati. Neka ne pristaju na takve stvari, ako mogu naravno, jerbo ce ih preveslati. Mozda ce im ponuditi prvi ugovor koji ce biti primamljiv a onda kad ih sve navuku CAO DJACI!

Draga Lea "pomorci u svijetu" je malo nespretan izraz. Ima pomoraca koji imaju permanent ugovore, ugovore vezane za odredjeni brod, ugovore na odredjeno vremensko razdoblje, ugovore na 20 stranica, ugovore na komad karte itd itd.
Oni vam se kao obicno pozivaju na "svijet" kad zele nesto srezati. Neka ne pristaju na takve stvari, ako mogu naravno, jerbo ce ih preveslati. Mozda ce im ponuditi prvi ugovor koji ce biti primamljiv a onda kad ih sve navuku CAO DJACI!

To ti je ka kad su pomorcima Croatia linea,Sibenske,dalmatinske i slicnih davno neegzistirajucih kompanija Berlan,Brazzoduro i ekipa govorili kako im je bolje ic na ugovor.I jadne ovce otisle.Danas te firme vise ne postoje,a ovce izgubile posal.Danas kad su se te jadne ovce snasle na svjetskom trzistu onda su ih ovi isti zastitnici nagovorili da udju u sistem mirovinskog i zdravstvenog jer se Hrvatska zemlja sranja zeli brinuti o njima i ovce opet nasjele. Najbitnija stavka u cijeloj prici je izrazito kratka memorija hrvatskih ovaca,a i malicioznost i umrezenost Sindikata sa Vladom i institucijama Hrvatske zemlje sranja.

Branko jesi li vi Branko Berlan?
Nema teme u koju vi niste upuceni, a pogotovo u problematiku sindikata i sindikalista.

E stari samo sta meni pari da ovaj Berlan ima skroz drugaciju filozofiju nego drugi Berlan. Inace ovaj je vecinom u pravu i ima pravo koliko god mi o tome mucali. :hihi

To ti je ka kad su pomorcima Croatia linea,Sibenske,dalmatinske i slicnih davno neegzistirajucih kompanija Berlan,Brazzoduro i ekipa govorili kako im je bolje ic na ugovor.I jadne ovce otisle.Danas te firme vise ne postoje,a ovce izgubile posal.Danas kad su se te jadne ovce snasle na svjetskom trzistu onda su ih ovi isti zastitnici nagovorili da udju u sistem mirovinskog i zdravstvenog jer se Hrvatska zemlja sranja zeli brinuti o njima i ovce opet nasjele. Najbitnija stavka u cijeloj prici je izrazito kratka memorija hrvatskih ovaca,a i malicioznost i umrezenost Sindikata sa Vladom i institucijama Hrvatske zemlje sranja.

:uzdravlje:D;):)

Nisam rekla da je moj suprug dječatnik Jadrolinije, ali se ti pregovori odnose na njihove djelatnike, i u Tankerskoj, koliko čujem ima pomoraca na neodređeno...to bi se trebalo odnositi na sve pomorce Hrvate u međunarodnoj plovidbi!
Sveu svemu, jel moguće u Lijepoj našoj otkazat ugovor na neodređeno, ponuditi ugovor sa promjenjenim uvjetima za pomorca uz "prijetnju otkaza" poput iskrcaja sa broda?
Btw. čula sam za tog Brazzodura, da li je on čovjek kome se može obratiti ili figura nacionalnog kaosa?

Last edited:
Nisam rekla da je moj suprug dječatnik Jadrolinije, ali se ti pregovori odnose na njihove djelatnike, i u Tankerskoj, koliko čujem ima pomoraca na neodređeno...to bi se trebalo odnositi na sve pomorce Hrvate u međunarodnoj plovidbi!
Sveu svemu, jel moguće u Lijepoj našoj otkazat ugovor na neodređeno, ponuditi ugovor sa promjenjenim uvjetima za pomorca uz "prijetnju otkaza" poput iskrcaja sa broda?
Btw. čula sam za tog Brazzodura, da li je on čovjek kome se može obratiti ili figura nacionalnog kaosa?

Kako ne , Braco je nešto poput Zlatka Sudca hrvatskog pomorstva:udriglavom:udriglavom

Nemojte zamjerit ??to sam upala u mu??ko dru??tvo...;)
Meni je pomorstvo blisko jer sam diplomirala pomorski promet i osiguranja transporta a suprug već ohoho plovi pa imam kakve-takve kompetencije pratiti razvoj događaja...:cool:

U Hrvatskoj zemlji sve je moguce. Ovo je repriza onoga sto je bilo sa Croatiom,Sibenskom,Dalmatinskom i slicnim firmama kao sto sam Vam napisao. Izbor je na Vama jasno,a moj Vam je savjet da se ovom cudotvorcu odmah obratite,cak i ako Vas problem nema direktne veze sa pomorstvom.Ako imate ne daj Boze kakvu neizljecivu bolest.On ce Vas svojim iscjelujucim pogledom ozdravit.Dapace ako Vam se pruzi prilika da on polozi ruke na Vas osjetit cete neopisivo blazenstvo.
O kakvom zamjeranju pricate,ovdje se nikad nikome nista nije zamjerilo, tribalo je.Ovo se jasno ne odnosi na Vas.Priporucam se.

Last edited by a moderator:
U Hrvatskoj zemlji sranja sve je moguce. Ovo je repriza onoga sto je bilo sa Croatiom,Sibenskom,Dalmatinskom i slicnim firmama kao sto sam Vam napisao. Izbor je na Vama jasno,a moj Vam je savjet da se ovom cudotvorcu odmah obratite,cak i ako Vas problem nema direktne veze sa pomorstvom.Ako imate ne daj Boze kakvu neizljecivu bolest.On ce Vas svojim iscjelujucim pogledom ozdravit.Dapace ako Vam se pruzi prilika da on polozi ruke na Vas osjetit cete neopisivo blazenstvo.

@a di je ono kad mu se samo jedan brk berekinski nasmije, te mu zasjaji iskra u onom crnom oku, ka kad vuk vidi nemoćno janje.
mesija hrvatskog pomorstva, šarmer i iscjelitelj usamljenih ženskih srdaca uplakanih žena pomoraca

Evo ovi isprdci opet upozoravaju,pa sto oni misle da mi ne znamo citat Narodne novine.Sta ce nas upozoravat.Ovo mi slici ko kad ti stara majka kaze prije nego odes van cuvaj se osim sto ona to iskreno misli,a ove se za pomorca jebe.Oni upozoravaju.Sto nisu digli pomorce na noge da se ne dozvole izmjene koje nam stete. Poruka je jasna ne zele se zamirit Vladi nego vrijedno cuvaju svoje fotelje,a pomorca ko jebe.Evo to je ono o cemu govorim.Indolentnost i nebriga Sindikata pomoraca te njihova umrezenost sa institucijama Hrvatske zemlje sranja

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/127604/Default.aspx

Last edited:
Evo ovi isprdci opet upozoravaju,pa sto oni misle da mi ne znamo citat Narodne novine.Sta ce nas upozoravat.Ovo mi slici ko kad ti stara majka kaze prije nego odes van cuvaj se osim sto ona to iskreno misli,a ove se za pomorca jebe.Oni upozoravaju.Sto nisu digli pomorce na noge da se ne dozvole izmjene koje nam stete. Poruka je jasna ne zele se zamirit Vladi nego vrijedno cuvaju svoje fotelje,a pomorca ko jebe.Evo to je ono o cemu govorim.Indolentnost i nebriga Sindikata pomoraca te njihova umrezenost sa institucijama Hrvatske zemlje ..........

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/127604/Default.aspx

Sve je puno pozitivnih komentara ispod clanka. :) Jos jednom HR pomorci pisu gluposti jer nisu svjesni da im je SPH iskopao grob a da oni samo trebaju uci u njega. ALi posto smo se okurazili i ne zelimo ulaziti tako brzo oni nam kroce i put da sta prije udemo a prodaju nam price koje mi opet na kraju ne kuzimo. :) Koja stoka koji obrazi, kako se bude ujutro da mi je znati. Citaju li im zene novine i vide li sta se lipo pise o njima? Boze koji debelokosci :udriglavom

Sve je puno pozitivnih komentara ispod clanka. :) Jos jednom HR pomorci pisu gluposti jer nisu svjesni da im je SPH iskopao grob a da oni samo trebaju uci u njega. ALi posto smo se okurazili i ne zelimo ulaziti tako brzo oni nam kroce i put da sta prije udemo a prodaju nam price koje mi opet na kraju ne kuzimo. :) Koja stoka koji obrazi, kako se bude ujutro da mi je znati. Citaju li im zene novine i vide li sta se lipo pise o njima? Boze koji debelokosci :udriglavom

@ne čitaju njihove ?žene ni??ta, jer takvi likovi iz sph cenzuriraju informacije vlastitoj familiji.

Back