TOPIC plovidba

Topic

Topic

Ja sam novi na ovom postu, pa evo, prova sam zvati Gojka iz Zadra na ovaj broj 0912323094 za ukrcaj na Topića, ali se broj privremeno ne koristi. Zna li netko neki drugi broj di bi se čovika moglo dobiti?

Hvala svima!

Topic

Topic

To ti je njegov broj vec duze vrijeme, ali ako mozes nekako doci do kapt. Loncarica bolje ti je njega kontaktirati, prije ces se ukrcati. Pogledat cu ti jos njegov broj

0912323094

Hvala ti na informaciji, ali se ne mo?že dobiti na ovaj broj - ka?že da je korisnik privremeno isključen iz Vip mre?že. Provat ću nekako doći do kap. Lončarića kako si mi savjetova.

Hvala ti na informaciji, ali se ne mo?že dobiti na ovaj broj - ka?že da je korisnik privremeno isključen iz Vip mre?že. Provat ću nekako doći do kap. Lončarića kako si mi savjetova.
a sto ces tamo? ako hoces biti gladan, ne jesti voce i povrce po mjesec dana, kupovat vodu ako je uopce ima (zato viskija i pive nikad ne fali), piketat po kuverti i prati stive ako si kadet ili cistit pajole i pituravati ako si asistent onda idi tamo. a da ne govorimo da neces do zadnjega dana znati kad ces doma ni kad ces opet na brod. da, placa za kadete i asistente je dobra ali radis kao cistac ili mornar i moras biti spreman da ces mjesecno trositi 300-400 eura na hranu i pice. telefon nemas tj imas ali moras na most a tamo nemas privatnost jer moras pricati dok ti je oficir u gvardiji na 2 metra od tebe. to su ti moja iskustva a ja sam tamo proveo 4 ugovora, 2 godina zivota i preso sam sve od asistenta do sekonda. tek kad sam promijenio firmu vidio sam koliko je to zaostalo. to je razina od prije 30 godina, od zivota pa do posla.

Tu?žnim srcem javljamo da je na?? vrijedni pomorac

GORDAN GLAVOR

vje?žbenik stroja

u 21. godini ?života, iznenada preminuo na brodu, dana 1. siječnja 2011. godine.

Datum i mjesto pokopa bit će naknadno objavljeno.

Brodarska kompanija TOPIC - MONACO

Tu?žnim srcem javljamo da je na?? vrijedni pomorac

GORDAN GLAVOR

vje?žbenik stroja

u 21. godini ?života, iznenada preminuo na brodu, dana 1. siječnja 2011. godine.

Datum i mjesto pokopa bit će naknadno objavljeno.

Brodarska kompanija TOPIC - MONACO

Otkuda ti ova vijest Zrile?! Čisto mi se nameće pitanje ??to je bio uzrok, jer o ovoj kompaniji slu??am najgore stvari. Čuo sam da izrabljuju ni?žu posadu nemilo. Navodno - na njihovim brodima ljudi pate gore nego u srednjem vijeku. Radi se non stop, a npr. plaća timunjera za osam sati rada je 900 dolara.., ona poznata taktika unaprijed plaćenog prekovremenog rada ili sati. Rekao mi je čovjek da se radi 18 sati dnevno iz dana u dan. A časnici im uglavnom osobe bez časti. Zapovjednici ??verceri namirnica, cigareta i pića - toliko su bahati da prijete iskrcajem i dr?že ljude gladne izmorene i sl.

Zato sam pomislio da mo?žda ovom nesretnom mladiću nisu naredili da premoren i neiskusan radi ne??to ??to po običaju pripada iskusnom pomorcu?!

gordanov brat je isto navega u pocetku na topicu (kadet), pa je nekih 10 - 15 dana sa slomljenom rukom obavljao poslove kao da je 100 % zdrav.

Back