na brod iden ka mornar al ce mi se pisat kadetura...
na koji broj se mogu javiti topiću
na brod iden ka mornar al ce mi se pisat kadetura...
nadjem ti ja broj pa ti ga posaljem ali zaboravi na njih..meni uredno poslali pismo kuci da ne traze nikoga ko nije radio ili je rodbinski vezan uz tu firmu..ali probaj!
Otkuda ti ova vijest Zrile?! Čisto mi se nameće pitanje ??to je bio uzrok, jer o ovoj kompaniji slu??am najgore stvari. Čuo sam da izrabljuju ni?žu posadu nemilo. Navodno - na njihovim brodima ljudi pate gore nego u srednjem vijeku. Radi se non stop, a npr. plaća timunjera za osam sati rada je 900 dolara.., ona poznata taktika unaprijed plaćenog prekovremenog rada ili sati. Rekao mi je čovjek da se radi 18 sati dnevno iz dana u dan. A časnici im uglavnom osobe bez časti. Zapovjednici ??verceri namirnica, cigareta i pića - toliko su bahati da prijete iskrcajem i dr?že ljude gladne izmorene i sl.
Zato sam pomislio da mo?žda ovom nesretnom mladiću nisu naredili da premoren i neiskusan radi ne??to ??to po običaju pripada iskusnom pomorcu?!
Reci cu vam iz prve ruke kako je na Topicu, istina da bez preporuke nemozes doci na kompaniju, cim stignes odmah te pitaju tko te ukrcao jer zele vidjet kako kotiras po snazi veze (da li te mogu zajebavat ili ne) a sto se uvijeta tice je sljedece; po meni nema bolje firme za nizu posadu sto se place i uvijeta tice. Za oficire je malo vec losije, u makini ja kriticno malo ljudi, 6 sa kapom!! Na brodu je ili treci ili sekondo makine znaci vise posla a ako ti uleti koji ludi chif naheba si, radit ces i njegov posao. Osnovna placa je mizerna i sve se zasniva na overtimu koji stvarno mozes nabit prilicno visoko ako imas dobrog kapa i ako dobro radis. Poznato je da za kaznu na Topica ne radis a to znaci nema ni ??u??ke!!!! Cistaci imaju oko 1600â?? ,mazac 1800, treci 3100, drugi +500, chif 5000, kapo 6200. Mornari imaju 1800, timunjeri 2000. To su u biti prosjecne place jer puno ovisi i koliko si na firmi, za svakih 500 dana plovidbe kod njih dobijas bonus, casnici po 100â?? a ostali 60â??. Na svoje oci sam vidio kako timunjer prima placu od 3700â?? i stoji na brodu dobrih 8-9 mjeseci. Naravno kad je na firmi odkad zna za sebe a takvih ima dosta i takvi su najopasniji za mladog covjeka koji dođe sastrane. Ako te jos stogo zanima obrati mi se na poruke!
capt.Loncarica +377 931 06100 Monaco
ured u Trstu +39 040 368188
shipagency@ant.topic.it
Sretno!![]()
Ne znam odakle nasim ljudima potriba da pljucaju bas po svima..vidia bi vas da se nadjete u situaciji kao gdja iz posta koji je napisa user Kotlar..
Reci cu vam iz prve ruke kako je na Topicu, istina da bez preporuke nemozes doci na kompaniju, cim stignes odmah te pitaju tko te ukrcao jer zele vidjet kako kotiras po snazi veze (da li te mogu zajebavat ili ne) a sto se uvijeta tice je sljedece; po meni nema bolje firme za nizu posadu sto se place i uvijeta tice. Za oficire je malo vec losije, u makini ja kriticno malo ljudi, 6 sa kapom!! Na brodu je ili treci ili sekondo makine znaci vise posla a ako ti uleti koji ludi chif naheba si, radit ces i njegov posao. Osnovna placa je mizerna i sve se zasniva na overtimu koji stvarno mozes nabit prilicno visoko ako imas dobrog kapa i ako dobro radis. Poznato je da za kaznu na Topica ne radis a to znaci nema ni ??u??ke!!!! Cistaci imaju oko 1600â?? ,mazac 1800, treci 3100, drugi +500, chif 5000, kapo 6200. Mornari imaju 1800, timunjeri 2000. To su u biti prosjecne place jer puno ovisi i koliko si na firmi, za svakih 500 dana plovidbe kod njih dobijas bonus, casnici po 100â?? a ostali 60â??. Na svoje oci sam vidio kako timunjer prima placu od 3700â?? i stoji na brodu dobrih 8-9 mjeseci. Naravno kad je na firmi odkad zna za sebe a takvih ima dosta i takvi su najopasniji za mladog covjeka koji dođe sastrane. Ako te jos stogo zanima obrati mi se na poruke!
capt.Loncarica +377 931 06100 Monaco
ured u Trstu +39 040 368188
shipagency@ant.topic.it
Sretno!![]()
Da li Gojko iz Zadra jo?? krca za Topića i molim ako netko ima njegov broj telefona ili zna prezime
za ukrcat se tamo treba ti preporuka i nikakav Gojko iz Zadra ti ne moze pomoci. Ne postoji agent ili agencija koja ukrcava na Topica, samo preporuka neko od njihovih zaposlenika po mogucnosti kapa za makinju ili komandanta za kuvertu. Tako je bilo prije 4 godine kad sam ja bio tamo zadnji put a vjerujem da je i danas jer je u toj firmi vrijeme zapelo u 70im godinama proslog stoljeca.da li ima netko ovu informaciju ,hvala
Nemoj pričati ********,to sve ??ta si nabroja nema veze s mozgom.
Momak je umro od malarije i počivao u miru Bo?žjem.
pusti momka da pociva u miru Bozijem i ne vracaj se vise na tu temu.Nisi u pravu. Prijatelj mi je bio na tom brodu terco na kojem im je umro kolega. Imao je 21 godinu i u Singapuru je pljuvao krv i trazio je da ga iskrcaju u luci i da ide kuci no kapetan se oglusio i rekao mu da ce ga u Brazilu iskrcat jer bi u Singapuru morao platit za njega i momak nazalost nije docekao Brazil umro je na pola puta. Na tome brodu je bio gladan ne on nego svi , a kapetan i prvi su bili totalni idioti, sekondo nije znao upaliti kompjuter. Otac umrlog momka tuzi Topica i privatno kapetana. Topic je u ovom trenutku desetorazredna kompanija i on također trazi drugu kompaniju da se makne sa Topića. Rekao mi je jos da je bilo dana kad je radio po 20 sati.