TOPIC plovidba

...a najgore sto su to sve nasi ljudi i odnose se tako.

Bez da ulazim u neke velike rasprave jer gore napisana sudbina jednog mladog momka je tragedija.
Ovo mi je samo potvrda da je odluka sto sam je donio 1995. da nakon prvog broda nikad vise necu navigat s nasima 100% ispravna. Nisam sekunde pozalio.

pusti momka da pociva u miru Bozijem i ne vracaj se vise na tu temu.
njega vise nikakve tuzbe ne mogu vratiti a te likove na Topicu treba nauciti pameti. samo na zalost izgleda da ce se nauciti na najgori moguci nacin i to preko jednog mladog zivota. znam tocno kako je tamo raditi i kakav je odnos prema ljudima ako bilo sto traze a pogotovu ako pitaju za smjenu. tamo ima jedna izreka da se lako ukrcati a tesko iskrcati, uvijerk se ceka povoljan porat, hrane nema dovoljno ali zato se alkohol prodaje u neogranicenim kolicinama i sto vise kupis to si bolji u ocima zapovjednika. ako trazis rukavice da sondas tankove reci ce ti da ih kupis sam. 2 tute i 1 cipele su za cijeli ugovor-sto dodati na to. zalosno da je tako ali je istina a najgore sto su to sve nasi ljudi i odnose se tako.

slazem se u potpunosti,meni nisu htjeli dati smjenu nakon 7 mj pa sam reko da hocu doma i iz Amerike su mi 10000 kuna kartu naplatili.

za prijatelja koji je zainteresiran za 2nd off. palube;

koliki je ugovor za 2nd off. palube, kolika je plaća, te da li su plaćeni doprinosi ili ih pomorac sam plaća?

Hvala

mornari izmedju 1600-2200 sa stivama zavisi na kojeg si kapetana naiso 3/o 3300ura drugi 3500eura chief officer 5500 eura tko je dugo na kompaniji ima vecu placu 550 dana 100 eura bonus,pa racunaj isplati li se zivit bez interneta,a gvardije su ti kako kapetani odluce moze 6-6,moze 12-12 moze 24-24 mogu ti radit sto god hoce :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
AL AKO SI PAMETAN PIJES I PIJES I OPET PIJES I NEMOZE TI NITKO NISTA ...:kafa:kafa:kafa:kafa:kafa:kafa:kafa:kafa:kafa:kafa:kafa:kafa:kafa:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Bude za drugog makine i oko 4000 ako se guli kvalitetan overtime.
O njemu ti zapravo ovisi i plata.
Znalo se dogadjat kad se gusla sinje more po 20 dana da timunjer koji je 25 godina na firmi (zahvaljujuci bonusima 18mj na topicu 70 eur na platu..) imade vecu platu od drugog kuverte a drugi makine ima oko 3800 - 4000 jer taslaci svaki dan 2-3 ure overtimea.
Al gore su kolege dobro navele, uglavnom, tamo nista nije fixno, osim plata seniora od 2008 god. ;)

treba mi neko kao da me preporuči tamo jebiga moji nisu bili pomorici ja sam izabrao ovaj posao a usto imam iskutva 9 godina kao ab i sada trbam 6 mjeseci kadeture za poručnički a ako ima ko da bi mi uskočio do neba bi mu bia zahvalan jerbo neznam Å¡ta mi je viÅ¡e činiti pari mi se da je trud isve bilo uzalud

ma stiga mi mail od topiča dali znam koga ko je navigava li naviga kod njih a koga bi zna neznam nikoga pa sa pitam vas kolege ono očajan sam do boli

meni iskreno taj Topić nije jasan. Prije neki dan sam iz pouzdanog izvora čuja da in se jedan momak obratija, odnosno pita za posal, jer da Topić traži ljudi i da ukrcaju,momak se ukrca kod njih odma u roku od 7 dana nakon razgovora, na Å¡ta ja zovem njih u Monaco i kažen ovom Å¡ta ukrcava da san čuja da traže ljude, imam preporuku, znam čovika Å¡ta godinama radi u topića, a on meni kaže da oni ne traže ljude, da ne krcaju niÅ¡ta, da odakle meni ta informacija?
Sad meni nije jasno ko je tu lud?

meni iskreno taj Topić nije jasan. Prije neki dan sam iz pouzdanog izvora čuja da in se jedan momak obratija, odnosno pita za posal, jer da Topić traži ljudi i da ukrcaju,momak se ukrca kod njih odma u roku od 7 dana nakon razgovora, na Å¡ta ja zovem njih u Monaco i kažen ovom Å¡ta ukrcava da san čuja da traže ljude, imam preporuku, znam čovika Å¡ta godinama radi u topića, a on meni kaže da oni ne traže ljude, da ne krcaju niÅ¡ta, da odakle meni ta informacija?
Sad meni nije jasno ko je tu lud?

NiÅ¡ta čudno tu nije. To je tipično za sve naÅ¡e.
Znalo se dogodit da neke naÅ¡e agencije daju čak oglas na Connectoru i novinama ( npr CMA CGM, V Ship....itd) i da kad si ih zvao 30 minuta nakon toga da kažu da im ustvari ne treba nitko i da je to samo malo prikupljanje CV-ova za "crne dane".

treba mi neko kao da me preporuči tamo jebiga moji nisu bili pomorici ja sam izabrao ovaj posao a usto imam iskutva 9 godina kao ab i sada trbam 6 mjeseci kadeture za poručnički a ako ima ko da bi mi uskočio do neba bi mu bia zahvalan jerbo neznam Å¡ta mi je viÅ¡e činiti pari mi se da je trud isve bilo uzalud

Ja sam bio na topica prije nego sto sam zavrsio faks, zovem Loncaricu svaka 3 tjedna (vjerojatno vec pizdi kad cuje moj glas, a i unaprijed zna sto cu ga pitat! :udriglavom)!! Trebao sam se ukrcati jos oko nove godine na topica, al mu je netko u zadnji cas produzio ugovor na brodu. A tamo ti situacija nije bajna, jerbo imaju VIÅ KA ljudi, a i vecina nize posade zna produziti. :udriglavom

Ja sam bio na topica prije nego sto sam zavrsio faks, zovem Loncaricu svaka 3 tjedna (vjerojatno vec pizdi kad cuje moj glas, a i unaprijed zna sto cu ga pitat! :udriglavom)!! Trebao sam se ukrcati jos oko nove godine na topica, al mu je netko u zadnji cas produzio ugovor na brodu. A tamo ti situacija nije bajna, jerbo imaju VIÅ KA ljudi, a i vecina nize posade zna produziti. :udriglavom
nemoj se cuditi tome sto si se trebao ukrcati prije nove godine a sad je polovica trecega mjeseca a ti si doma.
ne znam na koju poziciju bi ti isao ali isto se dogada i upraviteljima pa im kvalitetni ljudi idu a napreduju samo oni se ulizuju ekipi u Monte Carlu i barbama na brodu tzv. "prsutari". otidji tamo, skupi nesto para i pecata u matrikuli i bjezi jer tamo mlad covjek nema buducnosti, sistem rada je od prije 50 godina. tek kad promijenis firmu vidis koliko je to zaostalo a pri tome ne mislim na to sto nema interneta i slicno nego na princip rada, tehnologiju, vodjenje rezervnih dijelova, odrzavanje itd. a i sto se tice novac kad malo bolje razmislis nije to velika lova jer nikad ne znas kad ces na brod ni koliko ces biti na brodu tako da unaprijed ne mozes nista planirati. jednostavno dobri su za pocetak ali ne vise od 2 ugovora cisto radi sporkavanja matrikule i onda trazi dalje. ovo ti pisem iz vlastitog iskustva jer sam sve to prosao na Topicu u 4 ugovora. 2 puta kao asistent i 1 treci i jednom drugi i cim mi se ukazala prilika pokupio sam se i nisam nikad pozalio.

traze kuhare zasad, tako cujem da im fali dosta prvih kuhara

Ant.Topic S.r.l.
Via Santa Caterina da Siena 5
34122 TRIESTE, Italy
Phone: +39 040 368 188
Fax: +39 040 368 620
E-mail: shipagency@ant.topic.it

098 428126
098 850666

Anton Topic

Anton Topic

Bulkcarriers "Anton Topic" and"CN Jumbos" in collision off Phuket

Graphic from Maritime Bulletin Home

The bulkcarrier "Anton Topic" collided with the "CN Jumbos" near Ko Rin island off the Phuket coast on Mar 30, 2014, at 10.12 p.m. Nobody was injured.
Tuesday, 01.Apr.2014, 14:35 (GMT+2)
Bulkcarriers in collision off Phuket

The bulkcarrier "Anton Topic" collided with the "CN Jumbos" near Ko Rin island off the Phuket coast on Mar 30, 2014, at 10.12 p.m. Nobody was injured.

The collision which occurred 12,6 miles southwest of the Balihai peninsula in Phuket.

The Sriracha Vessel Traffic Control Service Center in Sriracha alerted the First Navy Region which dispatched a patrol boat and special action force team to the scene. The Harbor Department chief ordered the oil disposal vessel "Den Suthi" to the area as a precaution.

The "CN Jumbo" which had a crew of 23 on board suffered water ingress in the double bottom tank and was taking in water of 20 centimeters per hour. The vessel was listing five degrees to the right but was so far stable, so that the master not seek external assistance. The "CN Jumbos" anchored in the Kho Rin island area. The "Den Suthi" did not observe an oil leakage from the damaged bulk carrier.

The "Anton Topic" suffered damage to the port side bow, but no water ingress and was advised to anchor behind the Laem Chabang port’s seawall pending investigation of the collision. On Apr 1 at 3.30 a.m. the "Anton Topic" was anchored on Laem Chabang roads. At the time of collision both vessels had been leaving Laem Chabang and Ko Sichang roads after having completed cargo operation. The "CN Jumbos" next port of call should have been Anggrek. The "Anton Topic" had been destined to Myeg Pasir Gudang port.

Back